خلافی خودرو چیست؟ ۶ روش فوری استعلام و پرداخت خلافی در سال ۱۴۰۰

هیچ یک از ما به طور معمول قوانین را نقض نمی کنیم. با این وجود، خلافی خودرو و رانندگی بسیار رایج است. این اشتباهات می‌توانند حتی از افراد بسیار قانونمند نیز سرباز زنند. بعضی از تخلفات رانندگی نسبت به سایر خطاها جدی‌تر هستند؛ پلیس برای آن ها جرایم سنگینی در نظر گرفته است. این جرایم رانندگی می‌توانند حتی به روانه شدن فرد متخلف به زندان و خوردن آب خنک منجر شود. دانستن قوانین رانندگی و جرایم مربوط به نقض آن ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

خلافی خودرو چیست؟ ۶ روش فوری استعلام و پرداخت خلافی در سال ۱۴۰۰


چرا اطلاعات خلافی خودرو مهم هستند؟

بعضی از جرایم خطرآفرین رانندگی علاوه بر جریمه نقدی، نمره منفی نیز دارند که در صورت رسیدن نمره منفی به حد نصاب، امکان جلب گواهینامه فرد وجود دارد.

عدم پرداخت جریمه خلافی ماشین، دو برابر شدن آن را در پی دارد که بار مالی راننده مقصر را سنگین تر می‌کند.

هنگام نقل و انتقال سند خودرو یا فروش آن، خلافی خودرو باید صفر شود. لذا استعلام و پرداخت خلافی خودرو اهمیت می‌یابد.

پس در این مقاله در صدد هستیم که موضوعات مربوط به جریمه رانندگی: انواع خلافی خودرو، استعلام و پرداخت خلافی خودرو را مورد بررسی قرار دهیم. شاید بتوان با پیشگیری از آن‌ها، رانندگی قانون‌مندتری داشته و از هزینه ها و رخدادهای مربوط به تخلفات رانندگی جلوگیری نماییم:

خلافی خودرو چیست؟

خلافی اتومبیل همه تخلفات و نقض قوانین رانندگی است که شما با وسیله نقلیه خود مرتکب می‌شوید. این موارد، در پرونده خودروی شما نزد نیروی انتظامی ثبت می‌گردد. بعضی از این خطاهای رانندگی جریمه دارند. با یپشرفت تکنولوژی پلیس هم در ثبت و ضبط جرایم رانندگی دقیق و عمیق تر عمل می‌کند. گواه این مطلب نصب دوربین های کنترل سرعت است: هر راننده که پایش را چند دقیقه روی کلاژ و دنده بگذارد( حتی در مسیرهای کوتاه) نیز آن را تجربه می کند. اطلاعات تخلفات رانندگی در سیستم‌های راهنمایی و رانندگی ثبت می گردد و روش ها و اپلیکیشن های مختلفی برای بررسی آنان وجود دارد.

زندگی روزمره و پردغدغه امروز بسیاری از افراد را اهمال کار کرده است و رانندگانی یافت می‌شوند که پرداخت جرایم خود را به عقب بیاندازند. پلیس هم که خیر الماکرین دوران است، از همان ابتدا احتمال دو برابر شدن جرایم رانندگی را بعد از مدت معین لحاظ کرده است. قوز بالاقوز دیگر نیز توقیف خودرو و انتقال آن به پارکینگ راهنمایی و رانندگی در صورت رسیدن خلافی به مبلغ بیش از یک میلیون تومان است.

انواع جریمه خودرو چیست؟

همان طور که از گفته های بند قبلی پیداست، جرایم رانندگی انواع مختلفی دارند:

  • انواع جرایم خودرو
  • انواع جرایم رانندگی
  • جریمه مادی رانندگی

جریمه مادی ماشین همان سبک قدیمی جریمه کردن است. اگر در رانندگی، تخلفی از شما سرباز زند، فیش کاغذی مبلغ جریمه صادر می‌شود. اگر افسر پلیس در نزدیکی‌تان بود، قبض جریمه به شما تحویل می‌شود، این جریمه در پرونده سوابق رانندگی شما نیز ثبت می‌گردد. در هنگام مراجعه تان به سامانه‌هایی که در ادامه مطرح می‌کنیم، این جریمه را می‌توانید مشاهده نمایید.

جریمه نمره منفی

دیده شده است که بعضی رانندگان برای جریمه مادی ماشین خود ارزشی قائل نیستند؛ بنابراین، پلیس برای سختگیری بیشتر، قوانین نمره منفی را در رانندگی لحاظ می‌کند. یعنی: علاوه بر جریمه مادی، نمره منفی خلاف به شما تعلق می‌گیرد. هر سطح از امتیاز منفی با سطح مشخصی از پیامدها همراه است.

اگر امتیاز منفی رانندگی شما به ۳۰ برسد، گواهینامه رانندگی به مدت ۳ ماه توقیف می‌شود. همان طور که می‌دانید، نداشتن گواهینامه به معنای عدم امکان نشستن پشت فرمان و رانندگی است. اگر شما در این شرایط پشت رل بنشینید و از بدشانسی، تصادفی را نیز تجربه کنید، بیمه شخص ثالث هیچ خسارتی را به شما پرداخت نخواهد کرد.اگر برای بار دوم، تعداد نمرات منفی شما به ۲۵ مورد برسد، گواهینامه‌تان به مدت طولانی‌تر شش ماه توقیف می‌شود و نمی‌توانید رانندگی کنید. رسیدن امتیاز منفی رانندگی شما به ۲۰ با پیامد بسیار ناراحت کننده‌ای همراه است: باطل شدن گواهینامه رانندگی. خدا به دادتان برسد!!! چون باطل شدن گواهینامه همانا و دویدن و رفتن سر کلاس رانندگی و آزمون‌ آیین نامه و شهری همان.

جریمه توقیف خودرو

یک دسته از خلاف‌ها هم وجود دارند که با توقیف بی برو و برگرد خودرو همراهند. در چنین شرایطی، علاوه بر عدم امکان رانندگی ، شما باید جریمه توقیف خودرو را نیز بپردازید.مثال‌های این جرایم رانندگی:

  • تصادفات منجر به جرح فوت
  • نداشتن بیمه‌نامه شخص ثالث
  • ارتکاب همزمان دو تخلف
  • هرگونه حرکات نمایشی مانند دور زدن در جا
  • مستی یا استفاده از مواد مخدر و روان‌گردان
  • رانندگی با وسیله نقلیه فاقد مدارک

هستند. در جرایم توقیف خودرو، راننده باید کار و زندگی خود را کنار بگذارد، علاوه بر پرداخت مفاصا حساب تخلفات رانندگی، با ارائه اصل مدارک:

  • مالکیت یا وکالت ‌نامه رسمی
  • همچنین اصل قبض پارکینگ

به ستادهای ترخیص، نسبت به آزادسازی وسیله نقلیه خود اقدام نماید.

چگونه پلیس خودروی شما را جریمه می کند؟

نیروی انتظامی از شیوه‌های متنوعی برای ثبت جرایم رانندگی استفاده می‌کند:

روش ثبت خلافی با دوربین

امروزه با مکانیزه شدن تجهیزات، بسیاری از فرایندهای کنترلی راحت‌تر شده اند. دوربین‌های ثبت تخلف رانندگی به عنوان دستیار پلیس راهور کار می‌کنند.این دوربین‌ها بسته به هدف و کارکرد خود، یک سیستم نظارتی هوشمند برای کنترل ترافیک و ثبت تخلفات رانندگی هستند. برخی از این دوربین‌ها، پلاک خودروهای خاطی را ثبت می‌کنند و برخی دیگرسرعت خودروها را بررسی و ثبت می‌کنند. بسته به اینکه چه تکنولوژی در دوربین به کار رفته است، کارایی و عملکرد دوربین متفاوت خواهد بود.

در صورت چشم پوشی از شیطنت رانندگانی که موانعی برای دیده نشدن پلاک خودرو به صورت عمدی پدید می‌آورند، ایده ثبت خلافی با دوربین سبب تاثیرات مثبتی در رانندگی افراد شده است: بعضی رانندگان از ترس جریمه و دوربین از بسیاری از تخلفات چون رد شدن از محدوده، طرح دوربین های زوج و فرد اجتناب می کنند. همچنین، بسیاری از کاربران ترافیک با اجرایی شدن طرح ثبت تخلف سرعت و سبقت غیر مجاز توسط دوربین ها، با همان سرعت مطمئنه و پیشنهاد شده رانندگی کنند.

روش تسلیمی برگه جریمه رانندگی

برگه قبض جریمه

در روش تسلیمی برگه خلافی، همان طور که از نامش پیداست، پلیس برگه جریمه را با مشخصات راننده و گواهینامه، مشخصات خودرو، نوع تخلف‌، محل و زمان تخلف و مشخصات افسرتکمیل می‌کند و به راننده تحویل می‌دهد.

روش خودداری از گرفتن قبض جریمه

همه ما تجربه دیدن پلیس راهور را در کنار جاده یا خیابان داشته‌ایم. این قشر زحمتکش جامعه به کنترل و تسهیل ترافیک می‌پردازند. گاهی نیز هشدا‌رهایی به رانندگان خاطی می‌دهند. این هشدار می‌تواند در قالب درخواست کنار زدن راننده خلافکار در کنارگذر مسیر باشد. ولی برخی رانندگان خامی کرده و به هشدار پلیس نیروی انتظامی توجه نمی‌کنند. این اشتباه رانندگان به جریمه منجر خواهد شد. بعضی صاحبان خودرو هم به کنار گذر می‌روند ولی جریمه را نمی‌پذیرند. هر دوی این واکنش‌ها سبب تشدید جرایم می‌گردد.

روش الصاقی برگه جریمه رانندگی

در این روش، شما مرتکب تخلف رانندگی نظیر پارک ممنوع می‌شوید؛ ولی پلیس هنگام جریمه می‌بیند که جا تر است و بچه نیست. بنابراین پلیس قبض جریمه را صادر کرده و در زیر شیشه برف پاک کن قرار می‌دهد. شما هنگام برگشت به خودرو‌، جریمه را مشاهده کرده و حالتان گرفته می‌شود.

روش دو برگی جریمه رانندگی

گاهی طبق روش خودداری، پلیس برگه جریمه را صادر کرده و به راننده فرمان ایست می‌دهد. ولی راننده سهوا یا عمدا خودرو را برای دریافت برگه جریمه متوقف نمی‌کند. در این شرایط، افسر راهور دو برگه جریمه را پر می‌کند. برگه اول به جریمه رانندگی و برگه جریمه دوم به عدم توجه راننده به فرمان پلیس مربوط است.

استعلام خلافی خودرو در سال ۱۴۰۰

افراد با همه تخلف‌های رانندگی آشنایی ندارند یا اصلا در هنگام ارتکاب خلافی، متوجه عمل خود نیستند. خطای افسران هم در خواندن پلاک خودروها اجتناب‌ناپذیر است.بنابراین برای مواجه نشدن با مبلغ سنگین خلافی های خودرویتان، استعلام و پرداخت به موقع آن ها ضرورت می‌یابد.علاوه بر کمرشکن شدن جمع مبالغ جرایمی که از آن‌ها خبرندارید، این احتمال هم وجود دارد که روزی که بساط سفر لذت بخش خود را چیده و دل به جاده سپرده‎اید، ناگهان پلیس خودروی شما را به علت جرایم سنگین توقیف کند و کیف شما ناکوک شود.

با اجرای طرح کنترل آلودگی هوا از تابستان ۹۸ نیز حساسیت نسبت به پرداخت به موقع قبض جریمه ماشین بیشتر شده است. پس گوش به زنگ بودن در استعلام و پرداخت جرایم منطقی به نظر می‌رسد. شاید این سوال به ذهنتان برسد که روش‌های استعلام خلافی خودرو چیست؟ چگونه جریمه‌ها را پرداخت کنیم؟ پس کمی صبر کنید که به همه سوالاتتان جواب می دهیم:

  • روش‌های استعلام خلافی خودرو
  • مراجعه حضوری به مراکز پلیس +۱۰
  • مراجعه حضوری به پلیس +10
  • برای پرداخت جریمه خودرو
  • مراجعه حضوری به پلیس +۱۰

در بالا به اهمیت استعلام و پرداخت جریمه تخلف اتومبیل اشاره کردیم. اطلاعات درباره نحوه دریافت خلافی خودرو قبلا که استفاده از اینترنت و اعتماد به آن چندان رایج نبود، افراد برای دریافت خلافی به یکی از مراکز پلیس +۱۰ رفته و با پرداخت مبلغی مشخص( ۳۰ هزار تومان درسال ۹۹) صورت ریز خلافی وسیله نقلیه خود را دریافت می‌کردند. سپس برای پرداخت خلافی خودرو به شعبه بانک یا دستگاه ATM بانک ملی مراجعه می کردند.

مدارک موردنیاز برای پرداخت حضوری جرایم رانندگی :

  • اصل کارت شناسایی مالک خودرو
  • سند مالکیت خودرو
  • بیمه‌نامه شخص ثالث

این روش هنوز هم مرسوم است ولی از میزان محبوبیت آن با توجه به شرایط کرونایی و همه گیر شدن استفاده از اینترنت و توسعه بانکداری الکترونیک، برای رفع نیازهای روزمره کاسته شده است.

مشاوران بیمه شخص ثالث بیمه دات کام مراجعه به مراکز پلیس +۱۰ برای پرداخت حضوری جرایم رانندگی کمتر از یک میلیون تومان را توصیه می‌کنند. اگر مبلغ جریمه بیش از یک میلیون باشد، باید به مراکز ‌پلیس راهنمایی و رانندگی بروید. زمانی هم که قصد فروش و انتقال خودرو دارید، باید علاوه بر انتقال بیمه شخص ثالث و سایر مدارک، قبض جریمه را نیز از طریق مراجعه به مراکز پلیس +۱۰ اخذ کرده و برای تعویض پلاک ارائه دهید.

با ارائه راه‌های دیگر استعلام و پرداخت خلافی، فرد می‌تواند به راحتی از هر جا که می‌خواهد، فقط با یک گوشی یا کامپیوتر ساده و اینترنت، خلافی ماشین را استعلام نماید و بدون مراجعه حضوری آن را پرداخت نماید.

دریافت خلافی خودرو با تماس تلفنی

یک سوال رانندگان این است که حالا که مراجعه حضوری به مراکز پلیس +۱۰ دشوار است، چگونه می‌توانیم خلافی خودرو را تلفنی استعلام بگیریم یا پرداخت کنیم؟

جواب ساده است، کافی است با سامانه تلفنی گویای راهبری راجا به شماره تلفن ۸۸۲۸۸۸۸۸ تماس بگیرید و از ریز جرایم رانندگی و تخلفات خودروی خود اطلاع یابید. برای این کار کافی است که کدVIN مندرج در پشت کارت خودرو را وارد کنید.

دریافت خلافی خودرو و پرداخت آن از طریق پیامک

شماره کد VIN را به شماره های زیر پیامک کنید. کد VIN همان شماره ۱۷ رقمی حک شده در پشت کارت خودروی شماست. سپس چند ثانیه صبر کنید تا صورت حساب خلافی مدنظر را دریافت نمایید:

  • ۳۰۰۰۵۱۵۱
  • ۱۱۰۰۰۵۱۵۱
  • ۱۱۰۱۲۰۲۰۲۰

شما بعد از این پیامک، پیامک دوم حاوی شناسه پرداخت و قبض را دریافت خواهید کرد. حالا اطلاعات مدنظر برای پرداخت عوارض خودرو در دسترس است. شما می‌توانید به خودپردازها یا سایت‌های بانکی و اپلیکیشن‌های پرداخت قبوض مراجعه کرده و مبلغ را پرداخت نمایید.

استعلام جرایم اتومبیل با موبایل و کد USSD (استعلام جریمه بدون نیاز به اینترنت)

الف) با گوشی موبایل خود کد *۱۱۰# را شماره گیری نمایید. با این عمل، سیستم به شما دو گزینه پیشنهاد می‌کند:

خدمات قابل ارائه

خدمات در دست اقدام

اگر می‌خواهید خلافی ماشین را ببینید، باید عدد یک را انتخاب و ارسال نمایید.

ب) در مرحله بعدی، گزینه استعلام خلافی خودرو ارائه می‌شود که برای دریافت خلافی خودرو باید عدد یک را انتخاب و ارسال نمایید.

ج) با دریافت درخواست درج کدVIN ، شماره ۱۷ رقمی پشت کارت خودروی خود را وارد کنید. در زمان وارد کردن کد، زبان کیبورد گوشی‌تان باید انگلیسی باشد.

د) حالا مبلغ جرایم خودرو استعلام و به شما نشان داده می‌شود که در مراحل بعد می‌توانید مفاحساب جریمه را پرداخت و تسویه نمایید.

استعلام و پرداخت خلافی خودرو از طریق سایت راهور

الف)در این روش به سایت پلیس راهور ناجا مراجعه نمایید.

ب) شما به عنوان مالک خودرو، می‌توانید روی گزینه خدمات کلیک کنید.این دکمه در سمت راست وب سایت قرار دارد.

ج) سپس گزینه ” استعلام میزان تخلف رانندگی” را کلیک کنید.

د) به صفحه استعلام خلافی خودرو وارد می‌شوید. با وارد کردن شماره بارکد کارت ماشین ( کد هشت رقمی کنار بارکد پستی مندرج در پشت کارت ماشین) و وارد کردن گزینه امنیتی ، میزان جریمه ماشین خود را مشاهده کنید و در صورت تمایل، مراحل پرداخت تخلفات را در پیش گیرید.

توجه کنید که سایت راهور به روز نیست.اطلاعات این سایت بعد از یک هفته به روز رسانی می‌شود. به بیان بهتر، هفت روز بعد از ارتکاب جرایم رانندگی، می‎توانید آن را در سایت رهگیری نمایید. پرداختی‌ها در سایت راهور، استعلام خلافی یا مشاهده قبض جریمه نیز با تاخیر ۷۲ ساعته در سایت پلیس راهور همراه است.

  • استعلام و پرداخت خلافی با اپلیکیشن‌های موبایلی
  • استعلام و پرداخت جریمه ماشین با اپلیکیشن
  • پرداخت جریمه ماشین با اپلیکیشن

اپلیکیشن‌های پرداخت که در کارها و پرداخت‌های روزمره مانند پرداخت قبض موبایل، قبض برق و فعال هستند، امکان استعلام و پرداخت انواع جرایم رانندگی نظیر جریمه دست نویس، خلافی ثبت شده با دوربین و … را نیز فراهم آورده‌اند.

نرم‌افزارهای آپ، تاپ، قبضینو، سکه، فرمون و …. امکان استعلام و پرداخت قبض جریمه را در خود جای داده اند. به راحتی می‌توانید اپلیکیشن‌های یاد شده را نصب کرده و تخلفات رانندگی خود را صفر کنید.

چگونه خلافی خودروی خود را قسطی پرداخت کنیم؟

گاهی وقت‌ها مبلغ خلافی خودرو به حدی بالاست که پرداخت کل مبلغ به صورت یکباره شکستن شاخ غول محسوب می‌شود. ضمنا این نکته ریز را هم در ذهن داشته باشید: عدم پرداخت به موقع جرایم رانندگی با دو برابر شدن آن‌ها همراه خواهد بود. در چنین موقعیتی، دارندگان خودرو ترجیح می‌دهند این سنگ بزرگ جریمه‌ها را به تکه‌های کوچک اقساط جریمه‌ها خرد کنند. به بیان دیگر، افراد پرداخت قسطی خلافی را ترجیح می‌دهند. با انتخاب این گزینه، رانندگان هر زمان که مایل بودند، قسمتی از آن مبلغ را به صورت قسطی پرداخت کنند.

فرایند پرداخت قسطی جریمه اتومبیل:

بعد از ورود به سایت راهور۱۲۰ و طی کردن مراحل استعلام و مشاهده جزییات و مبلغ تخلفات رانندگی خود، تیک هر کدام از جرایمی که استطاعت پرداخت آن را دارید، زده و بعد از بررسی و تایید قبض، مبلغ مربوطه را پرداخت نمایید.

صفر کردن جریمه چگونه خلافی خودروی خود را کم کنیم؟

پیگیری میزان تخلفات رانندگی به آگاهی راننده از جزییات و مبالغ آن‌ها منجر می‌شود.دلایلی نظیر خطای انسانی پلیس سبب می‌شوند که راننده آش نخورده و دهان سوخته شود. برای اعتراض به جریمه کمتر از یک میلیون تومان، به دفاتر پلیس +۱۰ بروید و اعتراض خود را ثبت کنید. در این شرایط، درخواست شما به مرکز اجراییات کل کشور ارسال می‌شود و در عرض کمتر از ۲۴ ساعت به شما جواب نهایی اعلام خواهد شد.

اگر میزان جریمه شما بیش از یک میلیون باشد، مراجعه حضوری به ” واحدهای رسیدگی به تخلفات رانندگی ” در تهران طبق لیست زیر ضرورت می‌یابد:

منطقه یک: چهارراه لشکرک، بلوار اوشان، جنب بیمارستان ۵۰۵ ارتش

منطقه ۱۰: نواب، نبش محبوب مجاز

منطقه ۱۲: خیابان شوش، نرسیده به میدان شوش، پشت بوستان بهاران، جنب کلانتری ۱۱۲

منطقه ۱۴: شهید محلاتی، نبرد شمالی، بعد از پاسدار گمنام، ابتدای خیابان قیام، انتهای شهید ابراهیم بیدی

منطقه ۱۶: میدان بهمن، اول تندگویان

منطقه ۲۰: شهرری، خیابن ۲۴ متری رازی، انتهای کریمی شیرازی، بعد از فروشگاه رفاه شهرداری منطقه ۵

منطقه ۲۱: تهرانسر، انتهای بلوار یاس، بعد از مسجد جامع، نرسیده به کمربندی آزادگان

در این مراکز، قضات تحت نظارت دادرسی راهور به پرونده اعتراض به جرایم ظرف یک هفته رسیدگی کرده و در صورت نیاز، مبلغ خلافی را طبق مقررات راهنمایی و رانندگی کم می‌کنند.

رانندگان عزیز در شهرستان‌ها نیز می‌توانند به مرکز اجراییات منطقه یا شهرستان محل سکونت خود برای اعتراض به تخلفات اتومبیل خود مراجعه کنند.

مدارک موردنیاز برای اعتراض به خلافی خودرو چیست؟

  • اصل کارت ملی مالک خودرو
  • اصل سند مالکیت خودرو
  • تکمیل فرم درخواست

کارت شناسایی معتبر دارنده خودرو یا وکیل قانونی

خلافی خودرو یا فرهنگ رانندگی؟

خطا و اشتباه جزو لاینفک زندگی انسانی است.در رانندگی نیز خطا و اشتباه اجتناب‌ناپذیر است.تاوان اشتباه در رانندگی جریمه و خلافی خودرو تلقی می‌شود.گاهی این خطاها ریسک‌هایی نیز در پی دارند. شرکت‌های بیمه ریسک‌ها و خسارات رانندگی را با بیمه‌های: شخص ثالث موتور و خودرو، بیمه بدنه و بیمه اموال جبران می‌کنند. ولی پلیس راهنمایی و رانندگی نیز با هدف بازدارندگی از رانندگی‌های خطرساز و بالا بردن امنیت، جرایم رانندگی و خلافی خودرو را در قوانین خود لحاظ کرده است. این جریمه‌ها با استفاده از اصل تنبیه در صدد کاهش خطرها هستند. پس چطور مثل حرفه ای ها رانندگی کنیم؟ باید مقامات راهنمایی رانندگی دوری از حرکات خطرناک و تخلفات را با فرهنگ سازی در ذهن افراد حک کنند. علاوه بر سرمایه‌گذاری در حوزه بهبود شرایط رانندگی، آموزش و فرهنگ سازی رانندگی ایمن نیز توصیه می‌‌شود.