از فرزندان خود در مقابل خطرات فضای مجازی محافظت کنید

شیوع بیماری همه گیر ویروس کرونا در سطح جهانی باعث شده تابرای محافظت از اشخاص، کلاس‌‌های آموزشی مدارس و دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی بصورت اینترنتی برگزار شود. ما باید بتوانیم از فرزندانمان در مقابل خطرات فضای مجازی محافظت کنیم. فرزندان ما به ناچار هرروز ساعاتی را در فضای اجتماعی و اینترنت سپری می‌کنند. اما بودن در فضای مجازی همیشه امن نبوده و نخواهد بود. دزدان سایبری و اغفالگران و سود جویان همیشه در کمین نشسته‌اند. آنها منتظر فرصت برای دسترسی به هرگونه اطلاعات مهم هرروز بر تعداد افرادی که مورد آزار و اذیت اینترنتی قرار می‌گیرند بیشتر می‌شود. کودکان در فضای مجازی :

از فرزندان خود در مقابل خطرات فضای مجازی محافظت کنید


حریم خصوصی کودکان در فضای مجازی

۱-آزار و اذیت اینترنتی چیست؟

آزار و اذیت اینترنتی مزاحمت با استفاده از فناوری‌های دیجیتالی است. این می‌تواند در شبکه‌های اجتماعی، سیستم عامل‌های پیام رسانی، سیستم عامل‌های بازی و تلفن‌های همراه انجام شود. این یک رفتار مکرر است که با هدف ترساندن، خشمگین یا شرمگین کردن کسانی که مورد هدف قرار می‌گیرند، انجام می‌شود. مانند:


انتشار دروغ یا ارسال عکس‌های شرم آور کسی در شبکه‌های اجتماعی


ارسال پیام‌ها یا تهدیدهای آسیب رسان از طریق سیستم عامل پیام رسانی


جعل هویت شخصی و ارسال پیام‌های ناخوشایند از طرف آنها برای دیگران

بر طبق نظر سنجی منتشر شده در سایت یونیسف که در سال ۲۰۲۰ که از افراد خواسته شد تا نظرات خود را درمورد آزار و اذیت‌های اینترنتی بیان کنند روآ شانزده ساله در مورد آزار و اذیت توضیح می‌دهد که:


“مورد آزار و اذیت قرار گرفتن در اینترنت به شما احساس بدی می‌دهد من همیشه سعی می‌کنم دوستانم را تشویق کنم و به آنها بگویم که آنها برای بالا بردن روحیه خود زیبا هستند. “


اغفالگران چگونه به افراد نزدیک می شوند؟


اغفالگران اغلب با همدردی کردن و گوش دادن وارد می‌شوند و کم کم تلاش می‌کنند تا ارتباط بیشتر و نزدیک‌تری با فرزندانمان برقرار کنند. در مراحل بعد ممکن است از آنها درخواست عکس داشته باشند و این روند ممکن است ادامه دار باشد و خطرات جبران ناپذیری از لحاظ روحی و روانی برای فرزندان‌مان ایجاد کنند.


آمار اعلام شده درباره آزار و اذیت اینترنتی


بر اساس نظرسنجی اخیر Google (ژانویه ۲۰۱۹)، معلمان گزارش کردند که آزار و اذیت اینترنتی یکی از مهمترین نگرانی آنها در کلاس‌های درس است.


در یک نظرسنجی که توسط یونیسف و نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل منتشر شد، از هر سه جوان در سی کشور یک نفر گفت که قربانی آزار و اذیت آنلاین شده‌است، از هر پنج نفر یک نفر به دلیل آزار و اذیت اینترنتی و خشونت از مدرسه انصراف داده است (SRSG). (یونیسف، ۳ سپتامبر ۲۰۱۹)


بررسی های بیشتر مشخص کرد که:


– تقریباً نیمی از جوانان (۴۷٪) پیام‌های ترسناک ، تهدیدآمیز یا زننده را بصورت آنلاین دریافت کرده‌اند


-کودکان و جوانان برای مدت طولانی تری از رسانه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند


استفاده زیر سن (U13) از رسانه های اجتماعی باید در یک مکان مشترک باشد.


– بین استفاده شدید از شبکه های اجتماعی و سلامت روان ارتباطی وجود دارد.


-از کودکانی که در حال حاضر مشکل بهداشت روانی دارند، بیش از ۲/۳ (۶۸٪) می گویند که در سال گذشته مزاحمت اینترنتی را تجربه کرده اند.


به همین منظور کمپین های کمک به کودکان نیز تشکیل شده است ، The Children’s Society 2020


۲- چگونه در مقابل اغفالگران از فرزندانمان محافظت کنیم؟


برای محافظت از خطرات فضای مجازی لازم است تدابیری برای محافظت از فرزندان بیاندیشیم


برای جلوگیری از آسیب دیدن فرزندانمان و محافظت از خطرات فضای مجازی همواره باید مواردی را مدنظر بگیریم تا بتوانیم قبل از بروز حادثه از آنها محافظت کنیم


الف-آموزش بهترین پیشگیری است


مهمترین نکته دادن آموزش های صحیح و آگاه سازی فرزندان است. اگر فرزندانمان بدانند شبکههای مجازی چه خطراتی ممکن است برای آنها داشته باشد. بهتر می‌توانند خطر را تشخیص دهند و از خود مراقبت کنند. بهترین راه این است که بتوانند با والدین خود صحبت کنند و از آنها کمک بگیرند. اغلب فرزندان خجالت می‌کشند از مشکلات خود صحبت کنند.


ب-از نرم افزار های نظارت والدین استفاده کنید


نرم افزار های متنوعی با هدف افزایش نظارت والدین تولید شده‌اند. شما با نصب این نرم افزارها می‌توانید تا حدودی کنترل بیشتری بر فعالیت های فرزندانتان داشته باشید.


در بیشتر موارد نرم افزارهای نظارتی به دو دسته تقسیم می شوند:

۱. نرم افزارهای مسدود کننده:


این دسته نرم افزار‌ها به والدین اجازه می‌دهد لیستی از وب سایت‌های تأیید شده ایجاد کرده و سایر وب سایت‌ها را مسدود کنند. تلاش برای بازدید از سایت‌های تأیید نشده ضبط می‌شود و در صورت وقوع برخی از برنامه‌ها به شما پیام می‌دهند. همچنین می‌توانید زمان و مدت زمان استفاده از رایانه را محدود کنید. نمونه ای از این نرم افزارها می‌توان: sofetyweb ، Netnanny را نام برد


۲. نرم افزارهای ضبط کننده:


تمام داده‌های ارسال شده ، دریافت شده ، بارگیری و مشاهده شده را ضبط می‌کنند. همچنین عکس های فوری از صفحه را می‌گیرند. اگر وقت ندارید همه آن داده‌ها را مشاهده کنید؛ می‌توانید کلمات کلیدی را نشانه‌گذاری کنید (مانند کلمات نامناسب یا کلمات مرتبط با جنسیت) و در صورت استفاده از آنها هشدار دریافت کنید. از نمونه این نرم افزارها می‌توان Webwatcher را نام برد.


ج- قراردادن سیستم کار در محیط عمومی منزل


می‌توانید سیستمی که فرزند شما از آن برای رفتن به فضاهای مجازی یا کلاس‌های درسی استفاده می‌کند را درمحیط عمومی منزل مانند پذیرایی و آشپزخانه قرار دهید در اینصورت شما قادر خواهیدبود تا حین انجام کارهایتان به سیستم و محیط کاربری فرزندتان تسلط داشته باشید.


د- حساب‌های کاربری فرزندان‌تان را خودتان ایجاد کنید


سعی کنید حساب های کاربری فرزندتان را خودتان ایجاد کنید. حساب‌هایی مانند حساب گوگل، تلگرام، اینستا گرام و سایر حساب‌هایی از این قبیل. شما با داشتن حساب‌ها و رمزهای آنها قادرید سابقه جستجو های آن‌ها را مشاهده کنید و بر فعالیت‌های فرزندتان نظارت داشته باشید. همچنین سعی کنید سیم کارتی که برای فرزندانتان تهیه می‌کنید نام خودتان ثبت کنید تا در مواقع لازم بتوانید پیگیری های لازم را انجام دهید.


ه- فرزندان ما سرمایه ما هستند از آنها مراقبت کنیم


برای محافظت از خطرات فضای مجازی نصب داشتن نرم افزارهای ردیابی مانند پین‌شو برای هر سیستم تلفن هوشمند لازم است


مهمترین سرمایه هر خانواده فرزندان آنها هستند. ما باید بتوانیم برای محافظت از خطرات فضای مجازی بهترین تدابیر را برای امنیت روحی و جسمی آنها فراهم کنیم. همیشه سعی کنید یک نرم افزار ردیابی برای مواقع ضروری بر روی تلفن همراه و یا تبلت نصب داشته باشید نرم افزار SPY24 می‌تواند بصورت آفلاین ردیابی را انجام داده و این برای مواقعی که دسترسی به اینترنت وجود ندارد هم میتواند مفید باشد


نوشته از فرزندان خود در مقابل خطرات فضای مجازی محافظت کنید اولین بار در کودکان در فضای مجازی SPY24 . پدیدار شد.