معرفی منابع سئو: 7منبع مطالعه آموزش سئو
سئو یا بهینه سازی برای موتور های جستجو یکی از فعالیت هایی است که علاوه بر تجربه، نیاز به شناخت منابع و مطالعه فراوان دارد. در این مقاله به بررسی منابع اصلی سئو برای مطالعه مفاهیم اولیه و اصول سئو می پردازیم. همچنین این منابع به روز ترین اطلاعات در مورد الگوریتم های جدید گوگل، موارد حساسیت برانگیز و تکنیک های سئو کلاه سفید، خاکستری و بعضا کلاه سیاه را برای شما فراهم می کنند؛ با ما همراه باشید.
بهترین منابع سئو برای یادگیری
1. راهنمای شروع سئو گوگل | Google’s SEO Starter Guide
یاهو، بینگ، داک داک گو و ... موتور های جستجو قدرتمندی هستند اما همگی می دانیم که اگر بخواهیم یک نام کنار سئو بیاوریم، آن وبسایت گوگل است. بر اساس آمار ها از حجم ترافیک موتور های جستجو، گوگل با دارا بودن بیش از 88 درصد از کل ترافیک سرچ جهانی در این عرصه پیشتاز بوده و دلیل آن هم مشخصا توجه بالای گوگل به رضایت کاربر است. در کل اگر برای سئو، گوگل را در نظر نگیرید قطعا حجم بالایی از ترافیک و دیده شدن وبسایت را از دست خواهید داد. بنابراین مهم است در مورد آنچه گوگل به عنوان راهنمایی برای رتبه بندی خود استفاده می کند آگاه باشید و خوشبختانه برای مطالعه پایه ای در مورد نحوه کرول کردن، رتبه بندی و مفاهیم اولیه سئو این منبع به خوبی آموزش های لازم را دارد. برای شروع مطالعه در این منبع لینک زیر را در مرورگر خود وارد کنید:
https://developers.google.com/search/docs/beginner/seo-starter-guide
2. راهنمای سئو آژانس ایران وب لایف | Iranweblife Seo
شناخت مفاهیم اصلی سئو و مطالعه عمیق در این مورد به زبان فارسی توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ ایران وب لایف بطور کامل در مقاله ای آورده شده است که در حدود 40 دقیقه برای مطالعه مفاهیم آن زمان نیاز دارید. این مقاله سعی داشته تمامی موارد مانند مفاهیم اولیه و حرفه ای سئو، دلایل اهمیت سئو، تاریخچه موتور جستجو، تعاریف وبسایت های معتبر درباره بهینه سازی سایت و انواع سئو را تشریح کند.
کمتر مقاله ای در وب فارسی با این حجم توضیحات و روان بودن لحن در مورد سئو می توانید پیدا کنید. جهت مطالعه این مقاله می توانید به لینک زیر از وبسایت ایران وب لایف مراجعه کنید:
https://www.iranweblife.com/seo/
3. مجله موتور جستجو | Search Engine Journal
یکی از برترین منابع انگلیسی زبان بخصوص برای فهم عمیق، با مثال و مطالعه موردی، وبسایت سرچ انجین ژورنال است. تیم Search Engine Journal با سابقه ای در حدود 20 سال بصورت تخصصی روی مواردی همچون اخبار حوزه سئو، آپدیت های الگوریتمی گوگل، مطالعات موردی و کیس استادی و ... فعالیت داشتند. در محتوایی که به عنوان آموزش مفاهیم پایه سئو در این وبسایت منتشر و بار ها آپدیت شده، می توان مواردی مانند سابقه 20 ساله رشد سئو، نحوه عملکرد موتور های جستجو، دلایل اهمیت سئو، آمار های سئو، استراتژی ها، سئو داخلی، خارجی، تکنیکال و ... را مشاهده کرد. در کل اگر به دنبال محتوایی کم نظیر به زبان انگلیسی هستید، مقاله زیر از وبسایت سرچ انجین ژورنال را به شما پیشنهاد می کنیم:
https://www.searchenginejournal.com/seo-guide/
4. وبسایت MOZ
ابزار های آنالیز سئو بخصوص تحلیل بک لینک، منبعی خوبی برای مطالعات موردی و کیس استادی در مورد سئو هستند. ابزار ماز که تقریبا افرادی که متخصص سئو هستند با آن آشنایی کامل دارند مفاهیمی مانند DA و PA را وارد دنیای سئو کردند و همچنان هم بسیاری از سئوکار های آماتور از معیار های این وبسایت به عنوان فاکتور مهمی برای قدرت سایت های خود استفاده می کنند. همچنین مجموعه MOZ به علت شرایط بحرانی کرونا در سال 2020 بسیاری از آموزش های پایه سئو خود را رایگان و برای عموم در دسترس قرار داد. در مقاله جامع راهنمای سئو این وبایت، مواردی مانند فاکتور های مهم بهینه سازی وبسایت، نحوه رتبه بندی گوگل، تحقیق کلمات کلیدی، سئو داخلی و ... کاملا توضیح داده شده است. برای مطالعه این مقاله از MOZ می توانید لینک زیر را در مرورگر خود کپی کنید:
https://moz.com/beginners-guide-to-seo
5. سرچ انجین لند | Search Engine Land
یکی دیگر از مجموعه های پیشرو در زمینه آموزش و بنچ مارک سئو، وبسایت Search Engine Land است. این مجموعه در سال 2007 توسط دانی سالیوان یکی از اشخاص معروف در دنیای گوگل، راه اندازی شده و یکی از بهترین راهنماها برای مطالعه صفر تا صدی سئو را در 9 قسمت در مقاله زیر از وبسایت سرچ انجین لند می توانید مطالعه کنید:
https://searchengineland.com/guide/what-is-seo
6. وبسایت Ahrefs
ابزار Ahrefs شاید به اندازه MOZ قدیمی نباشد اما از نظر قدرت، راحتی استفاده و گزارش دهی از ابزار ماز یک سر و گردن بالاتر است. ahrefs ابزار تحلیلی سئو است که در ابتدا صرفا برای آنالیز بک لینک وارد رقابت شد و بعد ها ابزار هایی برای چک سئو داخلی نیز به مجموعه خود افزود. یوتوب این ابزار از جمله برترین منابع برای یادگیری سئو و تکنیک های تحلیل بک لینک رقباست که می توانید بصورت رایگان از آموزش های آن بهره ببرید.
اگر به دنبال یادگیری عمیق مفاهیم پایه ای تا پیشرفته سئو هستید، محتوای زیر از این مجموعه را مطالعه کنید:
7. وبسایت نیل پتل | neilpatel
نیل پتل دیجیتال مارکتری بسیار معروف که نام او در کنار 100 کارآفرین برتر جوان آمریکا آمده است در این وبسایت علاوه بر ارائه ابزار مخصوص تحلیل سئو (ubersuggest) می توانید مقالات بسیار دقیق و آنالیز شده در مورد سئو داخلی (طول محتوا چقدر باشد، کلمه کلیدی تا چه اندازه مهم است و ...)، سئو خارجی (بک لینک های کامنتی بی اثر هستند؟ لینک طبیعی چه ویزگی هایی دارد و ...) را می توانید پیدا کنید.
مقاله راهنمای قدم به قدم سئو وبسایت نیل پتل را می توانید از طریق لینک زیر مطالعه کنید:
https://neilpatel.com/what-is-seo/
مطالعه سئو را از کجا شروع کنیم؟
در این مقاله به بررسی منابع اصلی انگلیسی و فارسی سئو به ترتیب اولویت پرداختیم و توضیحاتی در مورد هر یک دادیم. به هنگام شروع مطالعه در مورد سئو بهتر است همگام با یادگیری روی یک وبسایت سعی و خطای خود را انجام دهید تا بیشتر تجربه کسب کنید. همچنین برخی شرکت ها و اژانس های سئو اقدام به استخدام کارآموز می کنند. ترجیحا بعد از یادگیری مفاهیم پایه و برای تجربه کاری به یکی از این شرکت های فعال با سابقه خوب بپیوندید. در ابتدا به علت کمبود نمونه کار فریلنسری را پیشنهاد نمی کنیم و بهتر است بعد از حدود یک تا دو سال فعالیت کارمندی، بیزینس خود در حوزه بهینه سازی وبسایت را تاسیس کنید.
منبع: تبیان
پیشنهاد در بازاریابی جستجوی پولی چیست؟
بازاریابی شبکههای اجتماعی (Social Media Marketing)
راهنمای انتخاب بهترین شرکت سئو برای کسب و کار