آیا خرما برای دیابتی ها ضرر دارد؟خرمای مناسب دیابتی ها
خرما میوهای شگفت انگیز و پر فایده است. مصرف این میوه در عین حالی که طعمی بسیار شیرین و لذیذ دارد، در تمام رژیمهای غذایی و برای انواع بیماریها توصیه میشود. مصرف خرما به شکلهای مختلف حتی به بیماران دیابتی که در حالت عادی از مصرف خوراکیهای شیرین منع میشوند هم توصیه میشود. البته مصرف این میوه پر خاصیت برای بیماران به خصوص مبتلایان به دیابت شرایطی دارد که در این مطلب به آنها اشاره خواهیم کرد.
آیا خرما برای دیابتی ها مضر است؟
خرما منبعی غنی و سرشار از قندهای طبیعی است. این میوه طعم شیرینی دارد و به دلیل کالری بالا، مصرف آن انرژی بدن را تا حد زیادی بالا میبرد. شاید تصور کنید که این میوه به دلیل طعم شیرین و وجود قند بالا، برای بیماران دیابتی مضر است اما حقیقت چیز دیگری است. خرما با وجود قند فراوان، شاخص گلیسمی پایینی دارد و همین موضوع باعث میشود که قند موجود در آن، سطح قند خون در بدن را افزایش ندهد، بنابراین مصرف این میوه هیچ مشکلی برای بیماران دیابتی ایجاد نکرده و تاثیری در افزایش قند خون آنها ندارد و بیماران دیابتی می توانند انواع خرما را مصرف کنند.
البته خرما با وجود قند پایین از کالری بالایی برخوردار است و همین موضوع موجب میشود که پزشکان مصرف آن را تنها در میزان مجاز توصیه کنند. متخصصین تغذیه در زمینه دیابت، به بیمارانی که قصد متعادل کردن قند خون خود را دارند، توصیه میکنند که خرما را جایگزین دیگر مواد خوراکی شیرین کرده، به جای مصرف قند و شکر از انواع دیگر خرما استفاده کنند و از این طریق بدون هیچ مشکلی از قند و شیرینی خرما بهره ببرند.
به علاوه خرما کربوهیدرات چندانی هم ندارد و از این نظر هم انتخابی مناسب برای بیماران دیابتی و جلوگیری از افزایش قند خون در آنهاست.
منبع: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8281151/
کدام نوع خرما برای افراد مبتلا به دیابت مناسب است؟
میزان کالری موجود در انواع خرما تقریبا یکسان است اما گونههای مختلف خرما از نظر مقدار قند تفاوتهایی دارند. بعضی از انواع خرما قند کمتری نسبت به دیگر مدلها دارند و مصرف آنها به بیمارانی که مبتلا به دیابت هستند یا قصد اجرای یک رژیم لاغری را دارند، توصیه میشود. از انواع این خرماها میتوان به خرما مضافتی، زاهدی، پیارم، کبکاب و استعمران اشاره کرد.
این موضوع ثابت میکند که تصور بسیاری از بیماران در مورد خرما و قند موجود در آن کاملا اشتباه است. بسیاری از مردم تصور میکنند که خرمای خشک به دلیل شیرینی کمتر، قند پایینتری دارد، در حالیکه خرما مضافتی یکی از نرمترین و پرشیرهترین انواع خرماست و در عین حال در دسته خرماهای مناسب بیماران دیابتی هم قرار میگیرد.
مصرف خرما مضافتی به عنوان جایگزین مناسب قند و شکر برای بیمارانی که به دنبال کاهش وزن هستند یا قند خون بالایی داشته و مصرف قند و شکر برای آنها ممنوع است، انتخابی مناسب میباشد.
میزان مجاز مصرف خرما برای دیابتیها
حتی پرخاصیتترین مواد خوراکی هم اگر به میزان مناسب و مجاز استفاده نشوند، باعث بروز بیماری و مشکل در افراد میشوند. مصرف مواد خوراکی مختلف به میزان مجاز، برای بیماران، به خصوص افراد مبتلا به دیابت از اهمیت بیشتری برخوردار است.
میزان مجاز مصرف خرما که میوهای سالم و قابل استفاده برای دیابتیهاست، بسته به میزان قند خون در بدن آنها متفاوت است.
بیشتر بیماران دیابتی، صرف نظر از سطح و میزان قند خون در بدن خود، قادر به مصرف روزانه 2 تا 3 عدد خرما هستند اما بیمارانی که دیابت خود را کنترل میکنند، حتی میتوانند بیش از این مقدار خرما مصرف کنند. با این حال برای اطلاع از میزان دقیق مصرف خرما، بهتر است رژیم غذایی را از متخصص تغذیه دریافت کرد.
مصرف فرآوردههای خرما برای دیابتیها
علاوه بر خود خرما، فرآوردههای مختلف خرما مانند شیره خرما، خرما خشک، حبه یا قند خرما، پودر قهوه خرما و ... نیز جزو محصولات پرطرفدار هستند که برخلاف خرما، مصرف آنها به بیماران دیابتی توصیه نمیشود.
حبه یا قند خرما که نوعی خرمای خشک شده است، قند بیشتری نسبت به خرمای تازه دارد و در نتیجه استفاده از آن برای بیماران دیابتی امکانپذیر نیست. به علاوه شیره خرما، عصاره واقعی خرماست و بیشترین قند این میوه را دارا میباشد، بنابراین بیماران دیابتی باید در مصرف آن احتیاط کنند.
نکاتی برای خرید خرمای مناسب دیابتی ها
بیماران دیابتی برای مصرف خرما در برنامه خود، تنها باید از خرمای تازه استفاده کنند و چه بهتر که این خرما از انواع کم کالری با قند کمتر مانند مضافتی یا کبکاب باشد. برای تهیه و خرید خرمای تازه مناسب بیماران دیابتی، باید چند نکته مهم را در نظر داشت که عبارتند از:
• هنگام خرید به زمان و تاریخ تولید و انقضای خرما توجه کنید.
• تنها خرمای تازه خریداری کنید تا مدت زمان بیشتری قادر به استفاده از آن باشید.
• تا حد امکان فرآوردههای خرما را جایگزین خرمای تازه نکنید و فرآوردههای این میوه را از برنامه غذایی خود حذف کنید.
• خرمای تازه را از مراکز معتبر خریداری کنید تا نگرانی و دغدغهای بابت تازگی و انقضای آن نداشته باشید.
تحلیل سئو سایت و آنالیز وب سایت
آیا توییتر قابل ردیابی است؟
تهیه مایع دستشویی هیرسا برای پوست های حساس، اطمینان از شما، کیفیت از ما