لیست کامل قیمت لحظه ای ارزهای دیجیتال - ارزدیجیتال

درباره لیست قیمت ارز دیجیتال در حال حاضر حدود ۵,۸۱۸ ارز دیجیتال در ۴۰۵ صرافی بین‌المللی معامله می‌شوند که از این مقدار ۷۹۰ تای آن کوین و ۱,۳۸۷ تای آن توکن است. ارزش کل بازار ارزهای دیجیتال هم‌اکنون حدود ۲ تریلیون دلار است که نسبت به روز گذشته ۹.۵۲ درصد کاهش یافته است. حجم معاملات این بازار طی ۲۴ ساعت گذشته ۴۱۱ میلیارد دلار بوده است و ارز دیجیتال تتر بیشترین میزان خرید و فروش را به خود اختصاص می‌دهد. ارزهای دیجیتال بیت کوین، اتریوم و بایننس کوین، به عنوان سه ارز دیجیتال برتر بازار به ترتیب ۴۰.۲۴ درصد، ۱۹.۳۹ درصد و ۴.۰۱ درصد از سهم بازار ارزهای دیجیتال را به خود اختصاص می‌دهند. قیمت دلار حدود ۲۴۷۷۲ تومان است که نسبت به روز گذشته تغییری نکرده است. در لیست فوق قیمت لحظه‌ای و اطلاعات ۵۰ ارز دیجیتال برتر بازار را مشاهده می‌کنید.

لیست کامل قیمت لحظه ای ارزهای دیجیتال - ارزدیجیتال


مقدمه

اگر اخبار روز دنیای دیجیتال را دنبال کرده باشید، راجع به رمزارزها و در ادامه بیت کوین شنیده‌اید. ارزهای دیجیتالی که این روزها بازارشان حسابی داغ است و بسیاری از هموطنان نیز در آن فعالیت می‌کنند. برخی به واسطه سرمایه گذاری روی این ارزهای دیجیتال سودهای هنگفت و یا در مقابل ضررهای اساسی دیده‌اند.


ارز دیجیتال

اما تا چه حد راجع به این رمز ارزها، کاربردشان و در نهایت تاثیرات‌شان بر بازار محصولات دیجیتال آشنایی دارید؟ احتمالا شنیده‌ باشید که در طی سال‌ها گذشته قیمت این ارزها تا حدودی بر قیمت جهانی کارت گرافیک (GPU) تاثیر گذار باشد. اما سازوکار آن چیست؟ آیا ممکن است روند مشابه برای قیمت SSD و سایر حافظه‌های پرسرعت نیز رخ دهد؟


منظور از رمز ارزها یا ارز دیجتال چیست؟

رمزارزها، ارز دیجیتال و یا کریپتوکارنسی (Cryptocurrency) از بحث برانگیزترین فناوری های موجود در این روز ها محسوب می‌شوند. به زبان ساده رمز ارز یک ارز دیجیتال است که به عنوان وسیله مبادله از آن استفاده می‌شود. رمز ارزها تقریباً با ارزهای واقعی یکی هستند، تنها تفاوت آن این است که وجود فیزیکی ندارند و از رمزنگاری برای معرفی خود استفاده می‌کنند.

این رمز ارزها به وسیله محاسبات ریاضی و رمزنگاری پیشرفته‌ای به وجود می‌آیند. از همین رو از پردازنده‌ها و در راس آن کارت گرافیک‌ها برای تولید یا اصطلاحا استخراج این ارز رمزها استفاده می‌شود. به همین علت است که این روزها افزایش قیمت پردازنده‌ها را به قیمت ارزهای دیجیتال نسبت می‌دهند.


ارز دیجیتال چیا (Chia) را می‌شناسید؟

اخیرا اخبار راجع به رمز ارز چیا (Chia) حسابی داغ است. رمز ارز در حال توسعه‌ایی که به تازگی وارد بازار معاملات شده است اما ورودش پیش لرزه‌هایی داشته است. این ارز دیجیتال ظاهرا ساختار متفاوت داشته و استخراج آن نیازی به تراشه پردازنده‌ها ندارد. از این رو انرژی کمتری مصرف می‌کند.

رمز رز چیا برخلاف ارزها رایج چون بیت کوین که از متد Proof of Work برای استخراج بهره می‌گیرد، برای استخراج تنها نیازمند فضای ذخیره سازی است. ارز دیجیتال چیا از الگوریتم Proof of space استفاده می‌کند. درواقع چیا سراغ فضای ذخیره‌سازی سیستم‌های ماینرها می‌رود تا مجموعه‌ای از اعداد رمزنگاری را که از آن‌ها با عبارت «پلات» یاد می‌شود ذخیره کند.

ارز چیا

این پلات‌ها در واقع مانند برگه‌های لاتاری عمل می‌کنند. با استخراج پلات‌ها شانس ماینر برای دریافت پاداش بالاتر می‌رود. از آن جایی که ماکسیمم سایز یک پلات به صد گیگابایت می‌رسد، برای شانس بیشتر، ماینر نیازمند فضای ذخیره سازی بیشتری است. چیا می‌تواند روی تلفن‌های همراه، کامپیوترهای خانگی و حتی دیوایس‌های ضعیف نیز استخراج شود.


گفته می‌شود چیا با هدف کاهش فشار بر بازار پردازنده‌ها توسعه داده شده است. این ارز که توسط خالق بیت‌تورنت (BitTorrent) یعنی برام کوهن (Bram Cohen) توسعه داده شده است، به عنوان رمز ارز دوست دار محیط زیست معرفی می‌شود. اما پیش لرزه‌های استخراج این ارز بسیاری از فعالان حوزه دیجیتال را نگران کرده است.

آیا SSDها قرار است گران شوند؟

به دلیل فضا محور بودن چیا، ماینرها نیازمند فضای ذخیره سازی هستند. حجم این فضا تعیین‌گر شانس ماینر در دریافت سود است. بنابراین تقاصای برای ابزارهای ذخیره سازی افزایش پیدا کرده است.

در راس این تجهیزات ذخیره سازی SSDها هستند. SSD به خاطر داشتن سرعت نوشتن بیشتر، برای استخراج چیا تقاضای بیشتری نسبت به HDD و سایر تجهیزات ذخیره سازی دارد. بالا بودن سرعت SSD به معنی زمان کمتری برای تولید هر پلات و در نتیجه سود بیشتر در بازه زمانی ثابت است.

این افزایش تقاضای جهانی در طی چندروز گذشته نیز، بازار ایران را دست خوش تغییر و تحولاتی اساسی کرده است. افزایش قیمت غیرمنطقی SSDها در این بین بیش از پیش به نظر می‌آید. این افزایش قیمت در بازارهای تامین کننده ایران نظیر امارات نیز مشاهده شده است. از ان رو انتظار افزایش قیمت حداقل در بازه کوتاه مدت می‌رود.

از طرفی باتوجه به عمر کوتاه حافظه‌های SSD در پروسه ساخت پلا‌ت‌ها، استهلاک سخت افزار و همچنین قیمت پایه پایین تقاضا برای تجهیزات ذخیره سازی به منظور ساخت فارم‌های استخراج رمز ارز، از این هم بالاتر خواهد رفت. در نتیجه عدم تعادل تقاضا و عرضه، افزایش قیمت جهانی حافظه‌ها امری بدیهی است. پس بله، قیمت تجهیزات ذخیره سازی به ویژه SSDها افزایش خواهند داشت. ولو اینکه بسیاری از این تجهزات تا به این لحظه مشمول این افزایش‌‌ها شده‌اند.

قیمت ارزهای دیجیتال افت کرد

بیتکوین برخلاف انتظار اولیه معامله گران در روزهای اخیر در شکستن مرز روانی مهم ۶۰ هزار دلاری ناکام بوده است و برخی از کارشناسان معتقدند تداوم این وضعیت بازار را با فشار فروش سنگینی مواجه خواهد کرد. پانکای بالانی- مدیر صرافی دلتا- با اشاره به اینکه فتح نشدن ۶۰ هزار دلار می‌تواند منجر به اصلاح قیمت این رمزارز تا ۴۰ هزار دلار شود گفت: به نظرم مسیر صعودی بیتکوین در کوتاه مدت از دست رفته است.

پس از آن که اشاره نکردن به دوج کوین در یک برنامه توسط ایلان ماسک باعث ریزش شدید این رمزارز شد، بنیان گذار اسپیس ایکس و تسلا که از بزرگ‌ترین پشتیبانان دوج کوین محسوب می‌شود در توییتی نوشت: در سه ماهه نخست سال آینده یک فضاپیما به نام دوج -۱ توسط اسپیس ایکس به فضا پرتاب خواهد شد که پرداخت هزینه‌های آن با استفاده از دوج کوین امکان پذیر است. جزئیات این برنامه در آینده مشخص می‌شود.

هرچند که ارزهای دیجیتالی کماکان در حال ثبت رکوردهای جدیدی هستند اما اندرو بیلی- رئیس بانک مرکزی انگلیس که یکی از منتقدان سرسخت آنها نیز محسوب می‌شود کماکان معتقد است که رمزارزها دارای هیچ ارزش ذاتی نیستند. بیلی با بیان اینکه سقوط آزاد قیمت رمزارزها کاملاً محتمل است گفت: توصیه من به سرمایه گذاران این است که اگر می‌خواهند جایی سرمایه گذاری کنند که شاید تمام سرمایه شأن نابود شود سراغ رمزارزها بروند.

مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی در حال حاضر ۲۴۳۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود که این رقم نسبت به روز قبل ۱.۶۳ درصد کمتر شده است. در حال حاضر ۴۶ درصد کل بازار ارزهای دیجیتالی در اختیار بیت کوین و ۱۸ درصد در اختیار اتریوم است. بیت‌کوین ۱۲ سال پیش توسط گروه گمنامی از معامله‌گران بر بستر بلاک‌چین ایجاد شد و از سال ۲۰۰۹ معاملات اولیه آن شکل گرفت.