در دوران بارداری روی شکم نخوابید | نحوه صحیح خوابیدن

هنگام بارداری، بسیاری از افراد نیاز به خواب راحت دارند. افراد ممکن است نگران باشند که وضعیت خواب آنها روی کودک آنها تأثیر می گذارد. هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد خوابیدن روی شکم در هفته های اولیه بارداری باعث آسیب می شود. دیواره های رحم و بالشتک مایع آمنیوتیک از جنین محافظت می کنند. با این حال ، بیشتر افراد خوابیدن روی شکم با رشد شکم و بالا آوردن تنه، چالش برانگیز است و باعث تغییر در انحنای طبیعی ستون فقرات می شود. خوابیدن روی شکم همچنین ممکن است باعث مشکلات گردن و شانه مانند سفتی و درد شود. برخی از افراد در دوران بارداری احساس کمر درد و کمربند لگنی می کنند که خوابیدن را دشوارتر می کند. محققان ارتباطی بین کاهش کیفیت خواب و چندین نتیجه در دوران بارداری مشاهده کرده اند، مانند:

در دوران بارداری روی شکم نخوابید | نحوه صحیح خوابیدن


1- پره اکلامپسی

2- فشار خون بالا

3- دیابت بارداری

4- تولد زودرس

5- زایمان بدون برنامه سزارین

بهترین موقعیت های خواب در دوران بارداری:

پزشکان معمولاً به افراد توصیه می کنند در دوران بارداری به پهلو بخوابند. زیرا خوابیدن در دو طرف در حالی که باردار هستید ایمن است.

1- سمت چپ:

بسیاری خوابیدن در سمت چپ را موقعیت ایده آل خواب در دوران بارداری می دانند. این بیشتر به دلیل جریان خون است. یک رگ بزرگ، معروف به ورید اجوف تحتانی (IVC)، به موازات ستون فقرات در سمت راست حرکت می کند. IVC خون اکسیژن زدایی را از پایین بدن و به سمت راست قلب حمل می کند.از آنجا که IVC در سمت راست ستون فقرات است ، دراز کشیدن در سمت چپ ممکن است اجازه دهد جریان خون بهینه در قلب و خون و مواد مغذی به جنین برسد.

2- سمت راست:

از نظر تئوری، خوابیدن در سمت راست به ویژه در مراحل آخر بارداری ممکن است IVC را فشرده کند، باعث کاهش بازگشت خون به قلب و کاهش جریان خون جفت می شود. با این حال ، تحقیقات اخیر نشان می دهد افرادی که در حین بارداری به پهلوی راست خود می خوابند نسبت به افرادی که در سمت چپ خود می خوابند، احتمال مرگ دیررس در نوزاد ندارند. خوابیدن در هر دو طرف به نظر می رسد به همان اندازه ایمن باشد.

چه طور در دوران بارداری وضعیت خواب را تغییر دهیم؟

افرادی که هنگام خوابیدن به پهلو اذیت می شوند می توانند بالش محکم و حمایتی زیر شکم بگذارند تا استرس کمر را کاهش دهند. قرار دادن یک بالش محکم در پشت کمر و پاها نیز می تواند تلنگر زدن در طول شب به پشت را دشوارتر کند. افرادی که به سختی می توانند کنار هم بخوابند می توانند بالش ها را در پشت قسمت بالایی خود قرار دهند تا زاویه راحتی پیدا کنند.

راه حل هایی برای بهبود خواب در دوران بارداری:

افراد طی بارداری طیف وسیعی از علائم و تغییرات بدنی و هورمونی را تجربه می کنند که ممکن است در خواب تداخل ایجاد کند، مانند:

  • بیخوابی
  • بیماری بازگشت اسید به مری
  • آپنه خواب
  • سندرم پاهای بی قرار
  • افزایش ادرار شبانه
  • کمردرد
  • تنگی نفس
  • افزایش اندازه شکم

استفاده از بالشت های بارداری:

در دوران بارداری، فردی که به پهلو می خوابد باید زانوها را در یک زاویه راحت خم نگه دارد و یک بالش نازک و نرم بین زانوها قرار دهد تا استرس کمر را کاهش دهد. بالش بارداری به شکل هلال می تواند از بازوها و زانوها پشتیبانی کند. افراد مبتلا به سوزش معده همچنین می توانند بالش را زیر قسمت بالایی بدن خود قرار دهند تا کمی آن را بالا ببرد تا خطر ریفلاکس را کاهش دهد. در اواخر بارداری، افرادی که دچار تنگی نفس می شوند نیز ممکن است از خوابیدن به پهلو یا داشتن بالش هایی که در قسمت بالاتنه قرار دارند، سود ببرند. کمی بالا بردن پاها با بالش همچنین ممکن است به افرادی که تورم یا درد پا دارند کمک کند.

نکاتی مهم در مورد خوابیدن روی شکم در دوران بارداری

آیا خوابیدن روی شکم در بارداری کار درستی است؟

دوران بارداری دورانی است بسیار مهم و البته حساس چرا که شما در این دوران نه تنها باید مراقب سلامتی خود باشید بلکه قرار است یک انسان دیگر را نیز در درون خود بپرورانید پس رعایت نکانی برای حفظ سلامت او حساسیت را بیشتر می کند ؛

لباس ها و رژیم های غذایی، تکرر ادرار و بی خوابی شبها، شرایطی است که زنان باردار با آن مواجه هستند اما این تنها مشکلات نیست در این بخش از بارداری و نوزاد نمناک به یکی از موارد رایج خواهیم پرداخت و آن هم عادت غلطی است به نام خوابیدن روی شکم . کم نیستند خانم هایی که عادت دارند روی شکم بخوابند ولی با این عادت چطور دوران بارداری را طی کنند ؟ در ادامه خواهیم گفت.

طرز صحیح درست خوابیدن در بارداری

دوره ی بارداری، یک تجربه کوتاه مدت در زندگی زنان است به عنوان مثال، موقعیت خواب زنان ؛ ممکن است در طول زندگی خود رو به شکم بخوابید، ناگهان وقتی شکم شما شروع به رشد می کند، دیگر قادر به یافتن یک موقعیت راحت برای خواب نیستید. علاوه بر این، تکرر ادرار شبانه، حالت تهوع و بیماری صبحگاهی هر روز در سه ماهه اول بارداری را، نیز باید به آن اضافه کنید.


اول، فقط چند ماه است، پس آرام باشید ؛ دوم، نسبت به شرایط، آگاه باشید، راه بسیار خوبی برای از بین بردن ترس شماست، بنابراین مثبت فکر کنید در اینجا، ما همه ی چیزهایی را که باید در مورد خوابیدن بر روی شکم خود در دوران بارداری بدانید ،توضیح داده ایم و چند روش ساده و دلخواه خود را برای بهتر خوابیدن، در دوران بارداری بیان کرده ایم.

خوابیدن روی شکم در دوران بارداری

خوابیدن به پهلو از بهترین حالات خوابیدن در دوران بارداری

آسیب های و خطرات خوابیدن روی شکم در دوران بارداری

خواب در این موقعیت، به مدت طولانی توصیه نمی شود، زیرا ممکن است بر گردش خون شما تأثیر بگذارد، که می تواند برای نوزاد شما مضر باشد ؛ کارشناسان ،به زنان باردار توصیه میکنند تا روی شکم نخوابند، به خصوص در دوره های دوم و سوم بارداری. کودک شما، که در حال حاضر به سرعت در حال رشد است، ممکن است به سیاهرگ شما فشار وارد کند، که رگ اصلی است که خون را از مناطق پایین بدن ،به قلب میرساند بنابراین، آیا می توانید به پشت بخوابید؟


فقط به این دلیل که ما بیان کردیم، خوابیدن بر روی شکم اشتباه است، دلیل نمیشود تا به پشت بخوابید. کارشناسان، بر این باورند که خواب به پشت نیز در دوران بارداری خطرناک است. مطالعات نشان داده اند، چگونه خوابیدن به پشت، به خصوص برای مدت طولانی، می تواند جریان خون و سایر مواد مغذی ضروری را که باید به کودک برسد را ،محدود کند علاوه بر این، می تواند باعث احساس تهوع و سرگیجه نیز شود.


عوارض خوابیدن روی شکم در بارداری


احساس تهوع و سرگیجه از عوارض خوابیدن روی شکم در زمان بارداری

نکاتی برای خواب بهتر در دوران بارداری

پس چگونه می توانید بخوابید؟


یکی از بهترین موقعیت ها ،برای خواب در طول دوره حاملگی، خوابیدن به پهلو است با این روش خواب، مواد مغذی و خون کافی به کودک در حال رشد شما، میرسد اگر هنوز در رختخواب قرار دارید و قادر به پیدا کردن یک موقعیت راحت برای خوابیدن نیستید، در اینجا چند روش را بیان میکنیم تا خواب بهتری داشته باشید.


از کوسن و بالش، برای راحتی خود استفاده کنید شما می توانید، آنها را در جایی که نیاز به پشتیبانی اضافی دارید ،قرار دهید.


چند دقیقه قبل از خواب، بدن خود را آرام کنید بدن را ریلکس، و آماده ی خواب شوید.


اگر به سختی خوابتان می برد، موسیقی آرامش بخش گوش کنید همچنین، توصیه می شود قبل از خواب، حمام آب گرم بگیرید این کار، اعصاب را آرام می کند و به شما کمک خواهد کرد که بهتر بخوابید.


از همسرتان بخواهید ماساژ آرامش بخش به شما بدهد فقط یک ماساژ نرم و ساده ،کافی است.


برنامه خواب منظمی داشته باشید، در یک ساعت مشخص به رختخواب بروید این به شما کمک خواهد کرد تا با آرامش و سریع به خواب بروید.