جزئیات سرقت اطلاعات مشتریان بانک ملت | هک حسابهای بانک ملت
بیش از ۴۸ ساعت از انتشار اخباری مبنی بر لو رفتن اطلاعات ۳۰ میلیون مشتری بانک ملت میگذرد اما مسئولان این بانک حاضر به پاسخگویی رسمی در این زمینه نیستند.
به گزارش خبرنگار مهر، علیرغم انتشار اخباری مبنی بر لو رفتن اطلاعات ۳۰ میلیون مشتری بانک ملت، مسئولان این بانک همچنان حاضر به پاسخگویی رسمی در این باره نیستند.
ساعاتی پیش، خبری در شبکههای اجتماعی منتشر شد مبنی بر اینکه اطلاعات ۳۰ میلیون مشتری نظام بانکی که در بانک ملت دارای حساب بودند، از بانک اطلاعاتی این بانک سرقت شده است.
این خبر نگرانی زیادی را میان مشتریان این بانک ایجاد کرده است اما مسئولان بانک حاضر به اظهارنظر رسمی در این باره و تشریح ابعاد این درز اطلاعاتی نیستند.
یک مقام مسئول در بانک ملت به صورت غیررسمی به خبرنگار مهر گفت: ابعاد موضوع، علت نشت این اطلاعات و اینکه اطلاعات سرقت شده چقدر آپدیت بوده در حال بررسی است.
وی افزود: به محض اینکه نهادهای نظارتی اجازه بدهند، بانک ملت ابعاد دقیق این موضوع را به صورت شفاف اطلاع رسانی و در این رابطه بیانیهای صادر خواهد کرد.
در عین حال، یک مقام مسئول دیگر در بانک ملت که خواست نامش در مصاحبه ذکر نشود در گفتگو با خبرنگار مهر اعلام کرد: اطلاعات ما نشان میدهد که صرفاً اطلاعات هویتی مشتریان بانک ملت سرقت شده و درباره تعداد مشتریانی که اطلاعات آنها سرقت شده شبهاتی وجود دارد.
وی افزود: دادهها نشان میدهد که اطلاعات هویتی درز کرده شامل نام، نام خانوادگی، کد ملی، شماره تلفن همراه و آدرس است و هسته مالی مورد دستبرد قرار نگرفته است.
این مقام مسئول اعلام کرد: پلیس فتا در حال بررسی موضوع است و تا زمانی که تائیدیه لازم را ندهد، اجازه اطلاع رسانی در این باره را نداریم.
نشت چندباره اطلاعات مشتریان نظام بانکی
این چندمین بار است که نشت اطلاعات در بانک ملت رقم میخورد، اواخر سال ۹۷ نیز به دلیل خطای انسانی اطلاعات تعدادی از کاربران به پرداخت ملت درز کرد. در آن زمان نیز اعلام شد که اطلاعات درز کرده حاوی اطلاعات محرمانه نیست و هیچ آسیبی به حسابهای بانکی افراد وارد نشده است.
سال ۹۸ نیز خبر نشت اطلاعات ۵ بانک دولتی منتشر شد که نام بانک ملت نیز در میان آن بانکها قرار داشت؛ البته آن زمان این خبر از سوی این بانکها تکذیب شد؛ اما وزیر ارتباطات اعلام کرد که اطلاعات این بانکها هک نشده بلکه پیمانکار این بانکها باجخواهی کرده است!
مشتریانی که هیچ حقی ندارند!
عدم موضعگیری رسمی مسئولان بانک ملت به بهانه دستور پلیس فتا در حالی است که مشتریان این بانک انتظار دارند هرچه سریعتر ابعاد این درز اطلاعاتی که میتواند برای بسیاری از آنها مشکلاتی را ایجاد کند، مشخص شود؛ و حتی اگر طبق ادعای مدیران بانک، فقط اطلاعات هویتی مشتریان بانک لو رفته باشد، چیزی از قصور بانک در حفظ اطلاعات مشتریان کم نخواهد شد.
ضمن اینکه تکرار چنین رخدادهایی طی سالهای اخیر میتواند موید قصور بانکها در حفظ اطلاعات مشتریان باشد که در این صورت لازم است دستگاههای نظارتی از منظر حقوق عامه به موضوع ورود و با خاطیان در نظام بانکی برخورد کنند.
نزدیک به دو روز از شایعات هک شدن بانک ملت میگذرد و حال خبرهای رسمی از این مورد به گوش رسیده است. متاسفانه با حمله هکرها به اطلاعات شرکت به پرداخت ملت، اطلاعات نزدیک به 30 میلیون کاربر این بانک لو رفته است. اما این اطلاعات چی هستند و آیا لازم است نگران حساب خود باشید؟
طی چند وقت اخیر اطلاعات زیادی درحال لو رفتن از سوی سرورهای ایرانی هستند. از لو رفتن اطلاعات تلگرام با توجه به استفاده کاربران از نرم افزارهای غیر رسمی تلگرام تا هک شدن بانک ملت و درز اطلاعات 30 میلیون کاربر این بانک، همه باعث ایجاد نگرانی دسته جمعی برای کاربران شده است. اطلاعاتی که از حمله هکرها به سامانه به پرداخت بدست آمده است نام و نام خانوادگی، کد ملی، شماره شناسنامه، تاریخ تولد، شماره حساب، شهر و استان تولد، شهر و استان سکونت، آدرس و شماره صاحب حساب است. این اطلاعات در رابطه با دیتابیس هویت سنجی اطلاعات مشتریان بانک ملت بوده است.
هک شدن بانک ملت
در کنار این مورد، اطلاعاتی شامل نام، فامیل، نام پدر، آدرس قبل و آدرس جدید در کنار بخشی از شماره تلفن مربوط به 10 میلیون کاربر بانک ملت به طور رایگان در اینترنت منتشر شده است. داستان از آنجایی شروع شد که کاربران زیادی یک ایمیل به همراه یک فایل با حجم 500 مگابایت دریافت کردند. بعد از باز کردن این فایل این کاربران متوجه شدند که متاسفانه اطلاعات بانکی 10 میلیون کاربر در اختیار آنها است.
بررسیهای اولیه پلیس فتا نشان داده است که این مورد کاملا صحت دارد و اطلاعات 30 میلیون کاربر بانک ملت در دسترس هکرها قرار گرفته است. ضعف سیستم امنیتی بانکی کشور در این مورد نیز دخیل بوده است و این اولین بار نیست که شاهد چنین مواردی هستیم. در گذشته نیز اطلاعات بانکی کاربران بانکهایی مثل سرمایه، سپه، تجارت و قوامین نیز منتشر شده بود.
هک حسابهای بانک ملت
شنبه حوالی ساعت 12 ظهر ، سه هکر با نفوذ به سیستم بانک ملت مبالغ هنگفتی را از حساب دارندگان سپرده در این بانک برداشت کردند.
به گزارش ایران هشدار، محمد خوشنام، یکی از مالباختگان در این خصوص به خبرنگار ما گفت: امروز رأس ساعت 12 ظهر 110 میلیون تومان از حساب من برداشت شد، وقتی با شعبه بانک تماس گرفتم فهمیدم که این برداشت با نفوذ بهحساب بانکی اتفاق افتاده است. این فعال اقتصادی با اشاره به اینکه پس از شکایت به پلیس فتا و مسدود کردن حساب بانکی در دادسرای جرائم اینترنتی حضور یافته است، گفت: من فکر میکردم این مشکل تنها برای من ایجادشده است اما جمعیت در اینجا لحظهبهلحظه بیشتر میشود و معلوم است بسیاری از افراد به همین دلیل سپردههایشان را ازدستدادهاند.
به گفته وی برداشتها که اغلب 110 یا 150 میلیون تومان بوده است، بهحساب سه نفر واریزشده و پیگیریها در این زمینه ادامه دارد.
درحالیکه شعب بانک ملت از ساعت 12 امروز لحظهبهلحظه شلوغتر میشد و بسیاری تلاش میکردند پرینت حساب خود را دریافت کرده یا حساب خود را مسدود کنند، جمعیت مالباختگان در دادسرای جرائم اینترنتی نیز در حال افزایش است. هنوز اطلاعات دقیقی در خصوص میزان پولی که در این قالب برداشتشده است، ارائه نشده و پیگیریها در این زمینه ادامه دارد.
*شایانذکر است، این خبر هنوز از طریق مراجع ذیربط بهطور رسمی اعلام و تأیید نشده است.
خبری که اخیرا مبنی بر هک بانک ملت و لو رفتن اطلاعات ۳۰ میلیون نفر منتشر شده بوده اکنون توسط معاون دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات ایران تایید شد.
طی سال گذشته اطلاعات زیادی از کاربران ایرانی طی حمله هکرها به سرورهای ایرانی افشا شد و اکنون نیز خبر هک بانک ملت مجددا موجی از نگرانیها را به همراه داشته است. طی دو روز گذشته خبری مبنی بر هک بانک ملت منتشر شد که طی آن هکرها به اطلاعات ۳۰ میلیون نفر دست پیدا کردند. بررسیهای نشان میدهد هکرها با حمله به شرکت به پرداخت ملت توانستند به به این اطلاعات دست پیدا کنند.
جزئیات هک بانک ملت
از اطلاعاتی که هکرها توانستند با حمله به سامانه به پرداخت ملت دریافت کنند میتوان به نام و نام خانوادگی، کد ملی، شماره شناسنامه، تاریخ تولد، شماره حساب، شهر و استان تولد، شهر و استان سکونت، آدرس و شماره صاحب حساب اشاره کرد. این اطلاعات به دیتابیس هویت سنجی اطلاعات مشتریان بانک ملت مربوط میشود. همچنین بررسیهای اولیه پلیس فتا از صحت این اطلاعات حکایت داشت. گفتنی است هک اطلاعات بانکی در ایران برای اولین بار رخ نداده و در گذشته نیز شاهد نشر اطلاعات بانکهایی ایرانی بودهایم.
ولی زاده، معاون دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات ایران روز گذشته با اعلام اینکه به تازگی سامانه احراز هویت معتبر در فضای مجازی (سماوا) با هدف جلوگیری از نشت اطلاعات دستگاههای دولتی راهاندازی شد عنوان کرد:
اتفاقی که روز گذشته در افشای اطلاعات ۳۰ میلیون کاربر یکی از بانکها رخ داد به دلیل تجمیع اطلاعات هویتی افراد در سامانههای دستگاهی بوده که نشتی اطلاعات را به همراه دارد. اما در صورت استفاده دستگاهها از سامانه سماوا، اطلاعات هویتی افراد در یک سازمان تجمیع نخواهد شد و اینگونه اتفاقات کاهش مییابد.