قرص لوراتادین برای چیست؟ عوارض مصرف لوراتادین + پاسخ به سؤالات Loratadine
قرص و شربت لوراتادین (به انگلیسی loratadine) را میشناسید؟ بسیاری از ما با انواع آلرژی و حساسیت فصلی به گلها، گیاهان و مواد غذایی مختلف آشنا هستیم. عطسه، خارش بینی، آبریزش چشم و علائم مشابه که واقعا کلافهکننده هستند، بهدلیل آزادشدن هیستامین در بدن ایجاد میشوند. هیستامین مادهای شیمیایی است که با قرارگرفتن درمعرض عامل حساسیتزا بهشکل طبیعی در بدن تولید میشود. ترکیباتی که از آزادسازی هیستامین جلوگیری میکنند، آنتی هیستامین نامیده میشوند. لوراتادین یکی از معروفترین آنتیهیستامینهاست. در این مقاله شما را با مقدار و موارد مصرف لوراتادین، موارد منع مصرف قرص لوراتادین، تداخل دارویی لوراتادین، عوارض لوراتادین و پرسشهای متداول دربارهٔ داروی لوراتادین آشنا خواهیم کرد.
موارد مصرف لوراتادین
لوراتادین که با نامهای تجاری کلاریتین و کلاریتین-دی (که حاوی لوراتادین و سودواِفدرین (Pseudoephdrine) است) به فروش میرسد، یکی از انواع داروهای آنتیهیستامین یا ضد حساسیت است و بدون نسخهٔ پزشک میتوان آن را از داروخانه تهیه کرد. از این دارو اغلب برای درمان حساسیت بینی (التهاب مخاط بینی)، کهیر، قرمزی پوست و خارش پوست استفاده میکنند.
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) در سال ۱۹۹۳ لوراتادین را تأیید کرد. شرکت محصولات مراقبتهای بهداشتی بایر (Bayer Healthcare) اولین شرکت سازندهٔ این دارو است.
موارد منع مصرف قرص لوراتادین
افرادی که به اجزای مؤثر تشکیلدهندهٔ لوراتادین یا دس لوراتادین (کلارینِکس) حساس هستند؛
کسانی که به اختلال مادرزادی و نادر فنیل کتونوری (Phenylketonuria) با علامت اختصاری PKU مبتلا هستند (زیرا برخی از انواع لوراتادین ممکن است حاوی فنیل آلانین باشند)؛
افرادی که آسم دارند، به بیماری های کلیوی مبتلا هستند یا مشکلات ضعف کبدی دارند، قبل از مصرف این دارو باید با پزشک مشورت کنند.
مصرف لوراتادین در دوران بارداری
لوراتادین - مصرف لوراتادین در بارداری خطرناک نیست
داروی لوراتادین از داروهای گروه B است که مصرف آنها برای جنین خطر ندارد. بااینحال، خانمهای باردار یا کسانی که قصد بارداری دارند، بهتر است قبل از مصرف این دارو یا هر داروی دیگری با پزشک صحبت کنند.
معمولا مصرف لوراتادین در دوران شیردهی بیخطر است، زیرا مقدار بسیار کمی از آن وارد شیر مادر میشود. بااینحال، اگر پزشکتان آن را برایتان تجویز کرده، حتما به او اطلاع دهید که در دوران شیردهی هستید.
نکتهٔ مهم: اگر کودکتان نارس است یا بیماریهای دیگری دارد و از شیر شما تغذیه میکند، با پزشک صحبت کنید.
حتما بخوانید: بارداری سالم؛ ۱۰ گام ساده برای اینکه یک کودک سالم بهدنیا بیاورید
عوارض لوراتادین
خواب آلودگی؛
خستگی؛
دل درد؛
خشکی چشم؛
خشکی دهان و گلو؛
اسهال؛
احساس هیجان، وحشت یا عصبیشدن که محرک سیستم عصبی مرکزی است. این حالت با خوابآلودگی و خستگی تناقض دارد.
برخی از عوارض جانبی که جدیتر هستند، عبارتاند از:
التهاب یا آسیب کبدی؛
گرفتگی و درد قفسه سینه یا مجاری تنفسی؛
بیهوشی یا غش؛
تشنج؛
کاهش پلاکت خون (ترومبوسیتوپنی).
کدام داروها را نباید همزمان با لوراتادین مصرف کرد؟
قرص لوراتادین ممکن است با داروهای دیگر تداخل ایجاد کند. هر چند تعداد این داروها انگشتشمار است، بااینحال در صورت مصرف انواع داروهای نسخهای، داروهای بدون نسخه، داروهای غیرمجاز، داروهای گیاهی، رژیمی، مکملهای تغذیه و مکملهای ورزشی باید پزشک یا داروساز را در جریان قرار دهید.
مصرف همزمان لوراتادین و رانکسا (Ranexa) که به نام رانولازین هم معروف است و برای درمان آنژین صدری (نوعی از بیماری های قلبی عروقی) بهکار میرود خطرناک است. همچنین اگر هر یک از داروهای زیر را مصرف میکنید، پیش از مصرف لوراتادین به پزشکتان اطلاع دهید:
موارد مصرف لوراتادین
لوراتادین در درمان علامت رینیت آلرژیک ملتحمه ، خارش، کهیر عطسه و آب ریزش از بینی و همچنین در کاهش علائم ناشی از آسم آلرژیک مصرف می شود.
مکانیسم اثر لوراتادین
*
آنتی هیستامین سه حلقه ای طولانی اثر (آنتاگونیست اختصاصی گیرنده محیطی H1)
فارماکوکینتیک لوراتادین
*
جذب: سریع (غذا باعث افزایش 48-40 درصدی فراهمی زیستی می شود.)
شروع اثر: 3-1 ساعت
اوج اثر: 12-8 ساعت
طول اثر: بیش از 24 ساعت
پیک سرمی:
لوراتادین: 1.3 ساعت
متابولیت: 2.3 ساعت
اتصال به پروتئین:
لوراتادین: 99-97%
متابولیت: 76-73%
متابولیسم: کبدی گسترده، (توسط CYP2D6, 3A4 به متابولیت فعال)
نیمه عمر:
لوراتادین افراد سالم: 8.4 ساعت، بیمار با نارسایی کبدی: 24 ساعت
متابولیت افراد سالم: 28 ساعت، بیمار با نارسایی کبدی: 37 ساعت
دفع: ادرار (40%)، مدفوع (40%)
عوارض جانبی لوراتادین
*
عوارض نسبتا شایع (%10-1):
سیستم اعصاب مرکزی: سردرد، سدیشن، خواب آلودگی، خستگی، عصبانیت
گوارشی: خشکی دهان، درد شکمی، استفراغ، اسهال
عصبی، عضلانی و اسکلتی: هایپرکینزی عضلات
سایر عوارض (درصد نامشخص):
پوستی: راش پوستی
گوارشی: گاستریت، تهوع
ازدیاد حساسیت: واکنش ازدیاد حساسیت
تداخلات دارویی لوراتادین
*مشخصات کلی تداخلات:
اطلاعاتی گزارش نشده است.
تداخلات رده X (پرهیز):
آکلیدینیوم، آزلاستین (بینی)، برومپریدول، سیمتروپیوم، الوکسادولین، گلیکوپیرولات (استنشاق دهانی)، گلیکوپیرونیوم (موضعی)، ایپراتروپیوم (استنشاق دهانی)، لاسمیدیتان، لووسولپیراید، ارفنادرین، اوکساتومید، اوکسوممازین، پارالدهید، پیتولیسانت، پتاسیم کلراید، پتاسیم سیترات، روفناسین، تالیدومید، تیوتروپیوم، اومکلیدینیوم
کاهش اثرات داروها توسط لوراتادین:
مهار کننده های استیل کولین استراز، بنزیل پنیسیلوئیل پلی لیزین، بتاهیستین، عوامل معده -روده ای (پروکینتیک ها)، هیالورونیداز، ایتوپرید، لووسولپیرید، نیتروگلیسرین، پیتولیسانت، سکرتین
کاهش اثرات لوراتادین توسط داروها:
مهار کننده های استیل کولین استراز، آمفتامین ها، لوماکافتور و ایواکافتور، القا کننده های P-gp/ABCB1
افزایش اثرات داروها توسط لوراتادین:
اتانول، آمزینیوم، داروهای آنتی کولینرژیک، آزلاستین (بینی)، بلونانسرین، برکسانولون، بوپرنورفین، سیمتروپیوم، کلوزاپین، سرکوب کننده های CNS، الوکسادولین، فلونیترازپام، گلوکاگون، گلیکوپیرولات (استنشاق دهانی)، متوتریمپرازین، متیروزین، میرابگرون، اگونیست های اپیوئیدی، ارفنادرین، اوکسی کدون، پارالدهید، پیریبدیل، پتاسیم کلراید، پتاسیم سیترات، پرامی پکسول، راموسترون، روفناسین، روپی نیرول، روتیگوتین، SSRIها، سوورکسانت، تالیدومید، دیورتیک های تیازیدی و شبه تیازیدی، تیوتروپیوم، توپیرامات، زولپیدم
افزایش اثرات لوراتادین توسط داروها:
آکلیدینیوم، آلیزاپرید، آمانتادین، آمیودارون، فراورده های حاوی توکسین بوتولینیوم، بریمونیدین (موضعی)، بروموپرید، برومپریدول، کانابیدیول، کانابیس، کلرال بتائین، کلرمتیازول، کلرفنسین کاربامات، دیمتیندن (موضعی)، دوکسیلامین، درونابینول، دروپریدول، اردافیتینیب، اسکتامین، گلیکوپیرونیوم (موضعی)، هیدروکسی زین، ایپراتروپیوم (استنشاق دهانی)، کاوا کاوا، لاسمیدیتان، لمبورکسانت، لوفکسیدین، لوماکافتور و ایواکافتور، منیزیم سولفات، متوتریمپرازین، متوکلوپرامید، میانسرین، مینوسیکلین (سیستمیک)، نابیلون، اوکساتومید، اوکسوممازین، پرامپانل، مهار کننده های P-gp/ABCB1، پراملینتید، رانولازین، روفینامید، سدیم اکسیبات، تتراهیدروکانابینول، تتراهیدروکانابینول و کانابیدیول، تریمپرازین، اومکلیدینیوم
تداخل با غذا:
مصرف همراه با غذا، موجب افزایش فراهمی زیستی و تاخیر در پیک غلظتی می شود. راهکار: بدون ملاحظات غذایی مصرف شود.
هشدار ها لوراتادین
*
در بیماران کلیوی، سطح کراتینین در ابتدای درمان پایش شود.
آمیودارون (Amiodaron) با نامهای تجاری کوردارون (Cordarone)، نکسترون (Nexterone) و پاکرون (Pacerone) که برای درمان ضربان نامنظم قلب است؛
داروناویر (Darunavir) با نام تجاری پرزیستا (Prezista) که مهارکنندهٔ پروتئاز ویروس ایدز است؛
ریتوناویر (Ritonavir) که برای درمان عفونت ایدز است؛
سایمتیدین (Cimetidine) که داروی معده است؛
کتوکونازول (Ketoconazol) که برای درمان عفونت قارچی است؛
داساتینیب (Dasatinib) با نام تجاری اسپریکل (Sprycel) که برای درمان سرطان خون است؛
میدودرین (Midodrine) که برای افت فشار خون مصرف میشود؛
اریترومایسین (Erythromycin) که نوعی آنتیبیوتیک است؛
و هر داروی دیگری که شما را خوابآلود میکند، دهانتان را خشک میکند یا در هنگام ادرارکردن برایتان مشکل ایجاد میکند.
تا زمانیکه تحت درمان با قرص لوراتادین هستید، الکل مصرف نکنید. الکل و لوراتادین هر دو سبب خوابآلودگی، خشکی دهان و خشکی چشم (تاری دید) میشوند.
حتما بخوانید: ۵ عاملی که کیفیت خواب شما را پایین می آورند
مصرف لوراتادین و گریپفروت
کبد لوراتادین و گریپ فروت را از طریق واکنش شیمیایی مشابهی تجزیه میکند، بنابراین مصرف همزمان آنها ممکن است خطرناک باشد. بهتر است در این باره با پزشکتان مشورت کنید.
مقدار مصرف شربت و قرص لوراتادین
لوراتادین - لوراتادین به شکلهای مختلفی وجود دارد
لوراتادین بهشکل قرص، کپسول و شربت به بازار عرضه میشود. قرص لوراتادین میتواند بهصورت قرص بلعیدنی، جویدنی یا بازشوندهٔ سریع دهانی باشد.
معمولا لوراتادین را باید یکبار در روز مصرف کنید. بااینحال اگر پزشکتان تجویز دیگری دارد به آن عمل کنید. معمولا لوراتادین را فقط برای مدت کوتاهی، تا رفعشدن کامل علائم تجویز میکنند. بعد از آن باید دارو را به یکباره قطع کنید.
مصرف این دارو برای کودکان زیر ۶ سال ممنوع است. برای بزرگسالان، مصرف روزانه بیش از ۱۰ میلیگرم معادل بیشاز یک عدد قرص، کپسول یا دو قاشق چایخوری از شربت آن توصیه نمیشود. مگر اینکه پزشک تشخیص داده باشد که باید بیشتر از آن مصرف کنید.
درصورتِ مصرف بیشتر از دز روزانهٔ مجاز (۱۰ میلیگرم) این دارو، احتمال سردرد، تپش قلب و خوابآلودگی شدید وجود دارد. همچنین مصرف بیش از ۱۰ میلیگرم در کودکان میتواند عارضهای موقت شبیه به بیماری پارکینسون ایجاد کند. درصورتیکه به مصرف بیشازحد دارو مشکوک هستید، با فوریتهای پزشکی تماس بگیرید.
درصورت فراموشکردن یک دز دارو، بهمحض اینکه یادتان آمد، آن را مصرف کنید. اما اگر تقریبا زمان نوبت بعدی دارو رسیده است، دیگر آن دز را مصرف نکنید و طبق برنامهٔ عادی پیش بروید.
اگر نشانههایی از بهبود در خودتان نمیبینید یا حس میکنید بدتر شدهاید، با پزشکتان تماس بگیرید.
نحوهٔ مصرف داروی لوراتادین
همانطور که گفتیم، لوراتادین اَشکال مختلفی دارد. در اینجا نحوهٔ مصرف هر شکل آن را برایتان آوردهایم:
قرص لوراتادین را نشکنید، پودر نکنید و نجوید. کل قرص را با آب قورت دهید.
قرص جویدنی لوراتادین باید قبل از بلعیدن جویده شود.
اگر شربت لوراتادین مصرف میکنید، دُز آن را با سرنگ، قاشق یا ظرف مدرج دقیقا اندازه بگیرید و بخورید. اگر چنین وسایلی را ندارید، از داروخانه تهیه کنید.
اگر قرص بازشونده دهانی لوراتادین (کلاریتین ردیتب (Claritin RediTab) و آلاورت (Alavert)) میخورید طبق دستور زیر عمل کنید:
تا زمانی که آمادهٔ خوردن قرص نیستید، آن را از جای خود خارج نکنید. برای خارجکردن قرص آرام پوشش فویل روی آن را بردارید. به قرص فشار وارد نکنید وگرنه به آن آسیب میزنید.
در هنگام برداشتن قرص دستتان باید خشک باشد. قرص را بردارید و در دهانتان قرار دهید.
قرص را کامل قورت ندهید. بدون اینکه آن را بجوید، اجازه دهید در دهانتان حل شود. میتوانید بعد از اینکه قرص در دهانتان حل شد، برای قورتدادنش آب بخورید.
دارو را در دمای اتاق به دور از رطوبت و گرما قرار دهید.
داروی لوراتادین برای کودکان
قرص لوراتادین - داروی لوراتادین برای کودکان
معمولا لوراتادین را به دو صورت برای کودکان تجویز میکنند:
موقت: برای کاهش آلرژی مقطعی، مثلا هنگامی که کودک با چیزی تحریککننده مانند موی حیوانات تماس داشته است و دچار حساسیت شده است.
دورهای: برای کودکانی که همیشه در دورههای مشخصی دچار آلرژی میشوند. برای مثال کودکانی که در بهار یا تابستان تب یونجه میگیرند، باید کل این دو فصل را بهشکل منظم لوراتادین مصرف کنند. زمانی هم که دورهٔ آن گذشت و کودک خوب شد، دارو را قطع کنید.
داروی لوراتادین برای کودک به دو شکل قرص و شربت موجود است:
قرص: ۱۰ میلیگرم؛
شربت لوراتادین: ۵ میلیگرم یا ۵ میلیلیتر.
دز کودک را باید پزشک تعیین کند. اگر بدون نسخهٔ آن را تهیه کردهاید، از پزشک داروخانه درباره آن سؤال کنید.
معمولا لوراتادین را بهتر است صبحها به کودک بدهید، اما این بستگی به زمان بروز علائم دارد. مثلا اگر کودکتان شبها علائم شدیدتری دارد، ممکن است پزشک به شما بگوید عصرها به او لوراتادین بدهید. اگر روزها علائم شدیدتری نشان میدهد، بهتر است صبحها لوراتادین بخورد. بهتر است هر روز سر ساعت مشخصی دارو را به کودک بدهید تا فراموشش نکنید.
مصرف قرص لوراتادین برای سگها
ازآنجاکه میزان خوابآلودگی لوراتادین بهاندازهٔ بنادریل (Bnaderyl) یا دیفنهیدرامین نیست، با نظر دامپزشک میتوانید از آن در درمان آلرژی سگ استفاده کنید. قبل از خوراندن لوراتادین، باید از اینکه سگتان بیماری کبدی ندارد مطمئن شوید. از مصرف همزمان لوراتادین و انواع دیگر آنتیهیستامینها (ازجمله داروهایی که در بالا گفتیم) خودداری کنید. دز مصرف سگ را دامپزشک باید تعیین کند.
برای سگها قرص یا کپسول لوراتادین بهتر است، زیرا ممکن است میزان الکل موجود در شربت این دارو برای سگ قوی باشد.
حتما بخوانید: ۱۷ غذایی که سگ ها هرگز نباید بخورند
پرسشهای متداول
آیا درصورتِ انقضای تاریخ مصرف دارو، قرص لوراتادین اثربخشی خود را از دست میدهد؟ تا چه حد؟
پاسخ: اصولا هیچ دارویی را نباید پس از گذشتن تاریخ انقضایش مصرف کرد. همهٔ داروها پس از تاریخ مصرف، ایمنی و تأثیرشان را از دست میدهند. همیشه پیش از مصرف هر دارو، اطلاعات مندرج روی بستهبندی یا بروشور را با دقت بخوانید و به هشدارها و موارد احتیاطی توجه کنید. برای استفاده از داروهای بدون نسخه، با پزشکتان صحبت کنید.
آیا مصرف قرص لوراتادین باعث افزایش وزن یا تورم بدن میشود؟
پاسخ: براساسِ پژوهشهای انجامشده، تاکنون عوارضی مانند افزایش وزن یا احساس تورم بهدنبال مصرف این دارو گزارش نشده است. درصورتیکه بدون تغییردادن رژیم غذایی یا سطح فعالیت روزانه چنین علائمی در شما بروز کردهاند، بهتر است برای یافتن دلیل اصلی آن به پزشکتان مراجعه کنید.
آیا مصرف قرص لوراتادین میتواند مشکل خارش چشم و عطسهٔ زیاد را حل کند؟
لوراتادین - لوراتادین عطسه و خارش چشم را بهتر میکند
پاسخ: قرص لوراتادین دارویی ضدحساسیت است که علاوهبر کاهش سطح هیستامین در بدن، برخلاف بسیاری از آنتیهیستامینها خوابآلودگی ایجاد نمیکند. هیستامین بهشکل طبیعی دراثرِ تحریک عوامل خارجی در بدن تولید میشود و علائمی مانند عطسه، خارش ، آبریزش بینی و چشم را ایجاد میکند. از این دارو میتوان برای بهبود کهیر و خارش پوستی در افراد مبتلا به حساسیتهای مزمن پوستی استفاده کرد. آنتیهیستامینهای غیرخوابآور دیگری هم در بازار موجود است که میتوانید آنها را هم با تجویز پزشک و هم بدون نسخه از داروخانه تهیه کنید. تأثیر انواع مختلف این داروها برای هر فرد با دیگری متفاوت است. بعضی از آنها ممکن است برای برخی بیماران مؤثرتر باشد. اگر با وجود مصرف دارو، باز هم علائمتان بهتر نشده است به پزشکتان اطلاع دهید.
از زمانیکه داروی آلاورت (Alavert) را که نام تجاری لوراتادین است، مصرف میکنم، هنگام بیدارشدن از خواب سردرد میگیرم. آیا باید این موضوع را به پزشک گزارش دهم؟
پاسخ: ممکن است این مشکل بهدلیل عوارض جانبی احتمالی آلاورت ایجاد شده باشد. بهتر است دربارهٔ هر عارضهای از هر دارویی با پزشک مشورت کنید.
حتما بخوانید: سردرد صبحگاهی و مهمترین دلایل آن
من سردردهای سینوزیتی مکرر دارم. پزشک برایم داروی لوراتادین تجویز کرد. آیا این دارو در درمان سردردهای سینوزیتی مؤثر است؟ اگر هر روز از لوراتادین استفاده کنم، امکان دارد که سینوسها خشک شوند؟
پاسخ: این دارو اثر هیستامین را که عامل بروز علائم آلرژی در بدن است، از بین میبرد. بنابراین در برخی موارد که سردردهای سینوزیت بهخاطر آلرژی ایجاد میشوند، میتواند کمککننده باشد. در برخی از بیماران پس از مصرف لوراتادین، خشکی مخاط بینی و دهان گزارش شده است. بااینحال، لوراتادین در مقایسه با سایر آنتیهیستامینها عوارض جانبی کمتری دارد.
برای کاهش هزینهٔ درمانم، پزشک داروساز بهجای آلگرا ۱۸۰ میلیگرمی (Allegra) لوراتادین ۱۰ میلیگرمی را توصیه کرده است. آیا این دو دارو یکسان هستند؟ آیا مصرف لوراتادین باعث افزایش وزن می شود؟
پاسخ: لوراتادین (کلاریتین) و آلگرا هر دو آنتیهیستامین غیرخوابآور هستند که در درمان آلرژیها استفاده میشوند. این دو دارو از یک گروه و بسیار شبیه هم هستند، اما یکسان نیستند. بدن بعضی بیماران ممکن است به یکی از آنها پاسخ بهتری نسبت به دیگری نشان دهد. جایگزینکردن آنها با یکدیگر ممکن است عوارض جانبی ایجاد کند. هنگامیکه پزشک داروی جدیدی برایتان تجویز میکند، باید او را در جریان تمام داروها و مکملهایی که مصرف میکنید قرار دهید. برای اینکه هیچیک از آنها را فراموش نکنید، فهرستی از آنها تهیه کنید و هنگام مراجعه به پزشک همراهتان داشته باشید.
من سرطان پروستات دارم و چند هفته پیش، به من گفتند که دارم بهتر میشوم. از هفتهٔ گذشته مصرف لوراتادین را برای درمان تب یونجه آغاز کردم. امروز برای اولین بار در چند ماه گذشته در مدفوع خود خون مشاهده کردم. آیا ارتباطی بین این دو وجود دارد؟ جهت اطلاع باید بگویم در این مدت اجسام سنگین هم جابهجا کردهام.
پاسخ: قرص لوراتادین ارتباطی با وجود خون در مدفوع ندارد؛ اما بهتر است نظر پزشکتان را بپرسید. ممکن است عامل آن بواسیر باشد. احتمالا هنگام بلندکردن اجسام سنگین به مقعد خود فشار وارد کردهاید.
آیا ممکن است لوراتادین با غذاها هم تداخل داشته باشد؟
احتمالش هست. بهتر است از پزشکتان بخواهید دستورالعملی درباره محدودیت مصرف برخی از غذاها، نوشیدنیها و فعالیتهایی را که ممکن است همزمان با مصرف لوراتادین برایتان مشکلساز شوند ارائه کند.
از کجا بفهمیم که ممکن است بیمار اوردز (مصرف بیشازحد دارو) کرده باشد؟ در این صورت چه باید کرد؟
نشانههای اوردز ممکن است شامل سردرد، خوابآلودگی و ضربان قلب سریع یا حالت کوبیدن به سینه باشد. در این موارد سریعا با اورژانس تماس بگیرید.
چطور میتوانم عوارض جانبی لوراتادین را تسکین دهم؟
دربارهٔ هریک از عوارض جانبی زیر راهکارهایی وجود دارد، اما اگر نشانههای شدیدتری دارید با پزشکتان صحبت کنید.
احساس خوابآلودگی: از آنتیهیستامین غیرخوابآور استفاده کنید. اگر این کار به شما کمکی نمیکند، با پزشکتان صحبت کنید.
سردرد: استراحت کنید و مایعات زیادی بنوشید. اگر دارو را بدون نسخه تهیه کردهاید، از پزشک داروخانه بپرسید که بهتر است چه مسکّنی مصرف کنید. سردرد باید معمولا بعد از اولین هفته پس از مصرف لوراتادین از بین برود. اگر همچنان ادامه دارد یا شدیدتر شده است با پزشک صحبت کنید.
احساس خستگی یا عصبیبودن: استراحت کنید و فعالیتهای آرامشبخش انجام دهید. اگر عوارض جانبی این دارو برطرف نمیشود، بهتر است با پزشک یا پزشک داروخانه صحبت کنید. شاید آنتیهیستامین دیگری به شما بدهد.
آیا میتوان لوراتادین را هر روز مصرف کرد؟
پاسخ: لوراتادین آنتیهیستامینی است که برای تسکین موقت علائمی چون آبریزش چشم و بینی، کهیر، خارش چشم، عطسه و خارش گلو در مبتلایان به تب یونجه و سایر آلرژیهای مجاری تنفسی فوقانی مفید است. مصرف این دارو یک دوز در روز است که در هر ساعتی از شبانهروز میتوان آن را مصرف کرد. اگر این دارو بهاندازهی مجاز (۱۰ میلیگرم معادل یک عدد قرص، کپسول یا دو قاشق چایخوری شربت آن) مصرف شود، خوابآلودگی ایجاد نمیکند.
آیا تاکنون لوراتادین مصرف کردهاید؟ آیا عوارض جانبی داشتید که برطرف نشود؟ آیا با خوردن داروی جایگزین عوارض پیشآمده برطرف شدند؟ لطفا برایمان از مشاهداتی که دربارهٔ لوراتادین داشتهاید بگویید.
لوراتادین
نام محصول لوراتادین
دسته دارویی آنتی هیستامین
شکل دارویی قرص خط دار ۱۰ میلی گرمی
مورد مصرف درمان سرماخوردگی یا علائم حساسیت مانند خارش، آبریزش بینی، عطسه، آبریزش چشم، درمان خارش و تورم ناشی از کهیر
توضیحات دارو
مکانیسم اثر:
این دارو گیرنده های هیستامین را بلاک می کند و اثر هیستامین در بدن را کم می کند.
مقدار مصرف:
مقدار مصرف هر دارو را پزشک معالج تعیین می کند ولی مقدار مصرف معمول این دارو به شرح زیر می باشد:
بزرگسالان
رینیت آلرژیک و کهیر
۱۰ میلی گرم یکبار در روز
عوارض جانبی:
در صورت بروز عوارض زیر فورا به پزشک خود اطلاع دهید:
افزایش ضربان قلب، سردرد شدید، سبکی سر
سایر عوارض: سردرد، خستگی، درد شکمی، استفراغ، خشکی دهان، عصبی شدن
بارداری و شیردهی:
مصرف این دارو در بارداری با نظر پزشک مشکلی ندارد ولی در شیردهی توصیه نمی شود.
تداخلات دارویی:
در صورت مصرف داروهای ایزوکربوکسازید، ترانیل سیپرومین، آنتی بیوتیک ها و داروهای تضعیف کننده سیستم عصبی مرکزی حتما پزشک خود را مطلع کنید.
احتیاط مصرف:
قبل از مصرف دارو پزشک خود را در صورت وجود موارد زیر مطلع کنید:
آسم
بیماری کلیه
بیماری کلیوی
موارد منع مصرف:
سابقه حساسیت به لوراتادین، رنگ ها و مواد محافظ
توصیه هایی برای مصرف کنندگان:
این دارو به صورت روزی یکبار مضرف می شود.
مصرف این دارو برای کودکان زیر ۲ سال توصیه نمی شود.
شرایط نگهداری:
در دمای اتاق، دور از نور و رطوبت و دور از دسترس اطفال نگهداری شود.