هک از طریق تماس تلفنی (مراقب هک شدن شماره موبایل خود باشید!)

آیا هک گوشی از طریق تماس تلفنی ممکن است؟ آیا هک گوشی از طریق یک تماس تلفنی ممکن است؟ هک گوشی از طریق تماس تلفنی: هک شدن گوشی های هوشمند در دنیای امروزه یک کابوس واقعی است. ما که گاها همه جور اطلاعاتی، از قبیل عکس ها و فیلم های خانوادگی تا اطلاعات مهم تری از قبیل اطلاعات شخصی یا حتی پیام های مهم و خصوصی را در گوشی های خود داریم و ذخیره می کنیم، اصلا دوست نداریم که گوشی مان هک شود و این اطلاعات به دست کسی بیفتد. بنابراین حفاظت از اطلاعات گوشی، برای هر کس یکی از مهم ترین اولویت ها به شما می رود و از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

هک از طریق تماس تلفنی (مراقب هک شدن شماره موبایل خود باشید!)


هک کردن گوشی افراد، روش های بسیار زیادی دارد، اما یکی از خطرناک ترین آنها، هک شدن از طریق تماس تلفنی است. هک از طریق تماس تلفنی برای بسیاری از کاربران گوشی های اندروید و آیفون و در کل گوشی های هوشمند؛ یک موضوع مبهم است. به این خاطر که دقیقا نمی دانند چطور ممکن است که از طریق یک تماس تلفنی، گوشی شان هک شود. اگر هم فکر می کنید که این موضوع تنها یک شایعه است برای ترساندن شما، آماده شوید تا به راحتی توسط یک هکر حرفه ای هک شوید.


هکر ها برای هک کردن شما از طریق یک تماس تلفتی ساده، دو راه دارند که در ادامه این مقاله تلاش داریم شما را با این دو روش آشنا کنیم. این روش ها به طوری هستند که با یک رمز عبور یا آنتی ویروس ساده برطرف نمی شوند و به توجه و سواد رسانه شما نیاز دارند. به همین خاطر پیشنهاد می کنیم که این مقاله را با دقت تا آخر بخوانید.

در این مقاله در وب سایت ایران سوشیال قصد داریم تا شما را با روش هک از طریق تماس تلفنی، آشنا کنیم و به روش جلوگیری یا مقابله با آن بپردازیم.

هک گوشی از طریق تماس تلفنی؛ مگر هک از طریق مکالمه ممکن است؟

نکته اولی که باید در رابطه با این روش هک بدانید این است که این روش ممکن است و در حال حاضر، بسیاری از افراد از این روش برای هک کردن دیگران استفاده می کنند. نکته دوم اینکه هک شدن شما در لحظه پاسخ دادن به تماس صورت نمی گیرد، پس از شماره های ناشناس وحشت نداشته باشید. فقط وقتی کسی با یک شماره ناشناس با شما تماس برقرار می کند، مواظب باشید و این احتمال را بدهید که ممکن است 0.1% شخص ناشناس، قصد هک کردن شما را دارد.


نکته سومی که باید بدانید این است که هک شدن فقط به این معنی نیست که شخصی پشت کامپیوتر بنشیند و با کد های سبز رنگ و 0 و 1 در پس زمینه سیاه، تلاش کند که شما را هک کند. هک یعنی نفوذ به حساب، سرور یا مکانی که اجازه دسترسی به آن برای شما فراهم نیست. هک کردن هم فقط به این معنا نیست که شخص به گوشی شما وارد شود و اطلاعات را بردارد. اینکه شخصی به اطلاعات حساب بانکی شما دسترسی پیدا کند و حساب شما را خالی کند نیز هک شدن نام دارد.


اگر به یاد داشته باشید، زمانی که برنامه تلویزیونی خندوانه شروع به انجام قرعه کشی های مختلف کرد، گروهی هکر دست به تقلید از او زدند و به شماره های مختلف تماس می گرفتند و خود را جای رامبد جوان و تماشاچی های برنامه اش جا زدند و به شماره های مختلف زنگ زده و اطلاعات حساب بانکی شان را از آنها می گرفتند. آنها توانستند از طریق این شیوه، حساب بانکی افراد زیادی را خالی و اعتبار برنامه محبوب خندوانه را لکه دار کنند.


فریب توسط قرعه کشی های فیک

هک از طریق تماس تلفنی و فریب دادن افراد با برنده شدن در قرعه کشی تقلبی

چطور ممکن است که موبایل توسط مکالمه هک شود؟

اگر تا این لحظه تصور می کردید که هک شدن از طریق تماس تلفنی به این معناست که به محض اینکه تماس را وصل کنید، ویروسی وارد گوشی شما می شود در اشتباهید. هک شدن از طریق یک تماس به این شکل است که هکر اطلاعات مورد نیاز خود را با استفاده از مهندسی اجتماعی و از پشت تلفن از شما می گیرد و به واسطه آنها شما را هک می کند.


هکر ها با ترفند های بسیار مختلفی، از طریق شبکه های اجتماعی، تماس تلفنی یا حتی روش های دیگر، تصمیم می گیرند که شما را هک کنند و اطلاعات مورد نیاز خود را از شما دریافت کنند. بگذارید با یک مثال، این موضوع را بهتر به شما برسانیم:


برای مثال ممکن است شخصی، با شما تماس بگیرد و به شما بگوید که در قرعه کشی یک برنامه معروف مانند خندوانه یا دورهمی، برنده شده اید و مقداری پول برنده شدید، فقط کافیست که شماره 16 رقمی خود را برایشان بگویید. یا شخصی با شما تماس می گیرد و هویت دوست شما را جعل می کند و برای مثال از شما می پرسد که با این شماره در واتساپ و اینستاگرام هم هستید، یا اکانت اینستاگرام خود را برای او بگویید. اگر شما در این شرایط، شماره 16 رقمی کارت اعتباری خود یا نام کاربری خود در شبکه های اجتماعی را به آنها، بدهید؛ خود را در معرض هک شدن قرار داده اید.

در کل هک شدن از طریق تماس تلفنی به این شکل انجام می شود و شما باید در هر لحظه مواظب اطلاعاتی که در تماس های تلفنی خود به آشنا یا غریبه می دهید باشید.

هک تماس تلفنی؛ آیا خود تماس هم هک می شود؟

یکی از چیز های ثابتی که در فیلم های پلیسی و جنایی مشاهده کرده ایم این است که شخصیت های فیلم به راحتی و در عرض چند ثانیه، یک تماس تلفنی را هک کرده و به سخنان شما گوش می دهند. اینجا چند نکته وجود دارد که باید برای شما توضیح بدهیم. نکته اول اینکه هک کردن یک تماس تلفنی و شنود کردن آن بدون دسترسی به یکی از تلفن ها، یک کار بسیار مشکل است و برعکس چیزی که در فیلم ها دیده اید، ممکن است یک یا چند ساعت طول بکشد که هیچ تماسی تا این حد طولانی نیست.


نکته دوم و حائز اهمیت دیگر این است که دردسر هک تماس تلفنی انقدر بالاست و انقدر زمان می خواهد که معمولا هکر ها آن را انجام نمی دهند و ترجیح می دهند از راه های دیگری وارد شوند. نکته سوم و پایانی نیز اینکه اگر کمی فکر کنید، دلیل و پاسخی برای سوال «چرا یک هکر باید تماس تلفنی دو ساعته مرا هک کند؟» پیدا نمی کنید. در کل نیازی نیست که خیلی نگران هک شدن توسط یک تماس تلفنی باشید ولی همچنان باید از اطلاعات خود محافظت کنید.

هک از طریق تماس تلفنی

چکار کنیم که توسط مکالمه هک نشویم؟

همانطور که می دانید در سال های اخیر حساب افراد بسیار زیادی به این صورت خالی شده یا اکانت های اینستاگرام بسیاری از افراد، هک شده و اطلاعاتشان لو رفته. هکر ها می توانند با دسترسی به شماره 16 رقمی کارت شما، حساب بانکی شما را هک کنند یا با دانستن شماره تلفن، ایمیل و نام کاربری شما در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام یا تلگرام، اقدام به هک کردن شما بکنند.


البته در سال های اخیر و به لطف روی کار آمدن رمز های دوم یک بار مصرف، امکان هک شدن حساب های بانکی از طریق دانستن شماره 16 رقمی کارت، تقریبا غیر ممکن شده است و امنیت حساب های بانگی به شدت بالا رفته است. اما اشخاصی که شما را در شبکه های اجتماعی دنبال می کنند یا می توانند حساب شما را ببینند، این توانایی را دارند تا با دسترسی به شماره تلفن یا ایمیل شما، اکانت شما در فضای مجازی را هک کنند.


برای جلوگیری از هک شدن توسط این روش، باید مواظب باشید تا اگر شخص ناشناسی با شما تماس گرفت؛ تا زمانی که از هویت شخص مطمئن نشده اید، اطلاعاتی از قبیل شماره های تلفن دیگر خود، ایمیل، Username و نام کاربری خود در سایت ها یا شبکه های مجازی مختلف و هیچ اطلاعاتی مربوط به حساب های بانکی خود را به شخص نگویید.


حتی اگر تا حدی از هویت شخص مطلع هستید هم این کار را نکنید، زیرا امروزه روش برای فریب دادن افراد، از تغییر صدا به صورت دیجیتال یا کار هایی از این قبیل، زیاد است و همچنان در آن لحظه امکان هک شدن شما وجود دارد. پس باید حواستان به همه چیز باشد.

مهندسی اجتماعی چیست؟

در پاراگراف های بالایی و در بخش های قبلی این مقاله نام مهندسی اجتماعی برده شد. اما مهندسی اجتماعی چیست؟

مهندسی اجتماعی، به این معناست که شما بتوانید از طریق برقراری ارتباط با شخصی، به اطلاعاتی که لازم دارید دست پیدا کنید. چند نکته مهم در شناخت مهندسی اجتماعی وجود دارد. مهندسی اجتماعی؛ که بعضی اوقات آن را هنر فریب نیز می نامند، یکی از خطرناک ترین روش های هک یک شخص است که تا به حال به وجود آمده است.


شاید باورش برایتان کمی سخت باشد اما سه جوان 17 تا 22 سال توانستند با بهره گیری از مهارت های بالای مهندسی اجتماعی، به توییتر نفوذ کنند، اکانت توییتر سلبریتی های بزرگی مثل باراک اوباما؛ رئیس جمهور سابق آمریکا و ایلان ماسک؛ مدیر عامل شرکت تسلا را هک کنند و یک شبه، میلیون ها بیت کوین به جیب بزنند! می توانید ماجرای این داستان را در مقاله «هک توییتر افراد مشهور» بیشتر بخوانید و با آن آشنا شوید. اما باید به چند نکته درباره مهندسی اجتماعی اشاره بکنیم.

نکته اول اینکه این ارتباط می تواند به هر شکلی باشد؛ تماس، ایمیل، پیامک یا مسیج ها در شبکه های اجتماعی.

نکته دوم این که ممکن است این ارتباط مدت زمان زیادی طول بکشد، پس اگر با غریبه ای در شبکه های اجتماعی با شما دوست شد، مهم نیست که چقدر وقت است که با او دوست هستید، همچنان احتمال هک شدن وجود دارد.

نکته سوم هم اینکه مهندسی اجتماعی همیشه با قصد هک انجام نمی گیرد! اینکه تلاش می کنیم با صحبت کردن موضوعی که در دل دوستمان گیر کرده را بیرون بیاوریم تا حال او را بهتر کنیم نیز نوعی مهندسی اجتماعی است که با هدف خوب صورت می گیرد.

نکته چهارم و پایانی نیز این است که مهندسی اجتماعی بسیار خطرناک است و باید آن را بشناسید و همیشه مراقب آن باشید. در تمامی فیلم ها، سریال ها، بازی ها یا حتی رمان ها؛ هکر ها افرادی شناخته می شوند که منزوی هستند و در ارتباطات اجتماعی ناموفق. ولی در دنیای واقعی، هکر ها اصلا اینطوری نیستند. هکر های حرفه ای در دنیای امروزه، این توانایی را دارند که با یک مکالمه ساده و چند دقیقه ای، اطلاعاتی که لازم دارد را از شما دریافت کند. پس مراقب مهندسی اجتماعی باشید.

آشنایی با مهندسی اجتماعی

مهندسی اجتماعی؛ خطرناک ترین روش هک

هک شدن شماره موبایل؛ با روش ترسناک SS7 بیشتر آشنا شوید!

در بخش های بالاتر درباره هک شدن گوشی یا اکانت های مختلف از طریق تماس های تلفنی و مهندسی اجتماعی شدید. اما در این بخش قصد داریم تا شما را با یکی از خطرناک ترین و ترسناک ترین روش های هک گوشی از طریق تماس تلفنی آشنا کنیم که احتمالا از شنیدن آن تعجب و کمی وحشت کنید. روش SS7 یک روش برای هک کردن از طریق تماس تلفنی است که باعث می شود شخص هکر به تمامی تماس ها، پیامک ها، ایمیل ها و حتی GPS شما نیز دسترسی داشته باشد. در ادامه به طور کامل با این روش آشنا می شویم.

SS7 چیست؟

روش Signaling System Seven یا SS7 یک روش بسیار معروف برای هک افراد است که به هکر اجازه می دهد که به طور کاملا مجازی، تقریبا هر تلفن همراهی را هک کند. در سال 2015، یک تیم امنیتی در آلمان، به لطف یکی از کارشناسان زبده خود به نام کارستن نوهل، این روش را کشف کردند. این روش یک روش برای هک کردن زیرساخت های مخابراتی است و کاربر هایی که به این روش هک می شوند، هیچ نقشی در برقراری امنیت برای خود ندارند.


آسیب پذیری این روش در همان تیم امنیتی آلمانی تست شد و به این روش یک گوشی اندروید و یک گوشی Apple را که از داوطلبانی بود، گرفته و به این روش این گوشی ها را هک کردند. تنها چیزی که برای هک کردن این گوشی ها نیاز بود، شماره تلفن افراد بود. کارستن نوهل نیز بعد از انجام آزمایش های مورد نیاز متوجه شد که زمانی که گوشی را از روش SS7 هک می کنند، هکر به اطلاعاتی همچون تماس های تلفنی، تمامی مخاطبان، پیام های متنی و حتی اطلاعات GPS و محل قرارگیری شخص دست پیدا می کنند.


همانطور که گفتیم این روش یکی از ترسناک ترین روش های هک گوشی از طریق تماس تلفنی است. شما هم ممکن است بعد از خواندن این متن کمی مضطرب یا حتی عصبانی باشید اما یکی از مشکلات این روش هک این است که متاسفانه شما به عنوان یک کاربر هیچ کاری در مقابل این روش نمی توانید انجام دهید.

روش کار SS7

مکانیزم کاری این روش هک و نقص امنیتی نسبتا ساده است. هکر تماس برای تمامی تماس های تلفنی که نیاز دارد بگیرد، به یک دستگاه یا سیستم ضبط صدای آنلاین هدایت یا Route دارد و تماس را به آن هدایت می کند. سپس تماس مورد نظر با کاربر تلفن همراه مورد نظر را مسیریابی مجدد یا Re-Route می کند و به این ترتیب یک جور حمله از نوع Man In The Middle را درست می کند.

روش Man In The Middle یا MITM که در فارسی به روش مرد میانی شناخته شده است، یکی از روش های هک است که در آن شخص در میان دو نفر که در حال مکالمه هستند قرار می گیرد و اطلاعات لازم را به دست می آورد. این روش مثل این است که شما دارید با شخصی حرف می زنید و شخص سومی، ایستاده است و به صحبت های شما گوش می دهد.

مشکل هک شدن از این روش این است که تقریبا نه راهی برای هک شدن به این روش وجود دارد و نه راهی برای مقابله با آن. یکی از نکات دیگری که نوهل؛ کارشناس امنیتی آلمانی به آن پی برد، این بود که بسیاری از سازمان های امنیتی در جهان از این روش استفاده می کردند تا بتوانند افراد مورد نظر خودشان را به این روش هک کنند.


همانطور که گفته شد، این مشکل نیز بیشتر با زیرساخت های ارتباطی کار دارد و به گوشی تلفن مربوط نمی شود. در سال 2015 که این مشکل کشف و مطرح شد، 800 شرکت ارتباطی در سراسر دنیا، به این مشکل دچار بودند و این باگ را داشتند که از این 800 شرکت، لیستی منتشر نشد و مطمئن نیستیم که شرکت های مخابراتی مختلف ایرانی نیز این مشکل را داشته اند یا در این 6 سال این مشکل برطرف شده است یا نه؟

روش مقابله با SS7

شما هیچ کاری برای مقابله با این روش هک نمی توانید انجام دهید و این بیهوده بودن کار های ما در مقابل این روش هک یکی از ترسناک ترین و ناراحت کننده ترین موضوعات درباره این روش هک است. اما همیشه گفته می شود که پیشگیری بهتر از درمان است. درست است که راه های حدس این روش تقریبا صفر است اما نکته ای که وجود دارد این است که روش برای پیشگیری وجود دارد.

اگر در شغل خود نیازی ندارید تا به شماره های نا آشنا جواب بدهید، یعنی برای مثال دارای کار های آزاد نیستید که اشخاص برای کاری با شما تماس بگیرند، می توانید پاسخ شماره های ناشناس را ندهید. کار دیگری که می توانید انجام دهید این است که به هیچ وجه شماره تلفن خود را برای همه به اشتراک نگذارید.


نمایشگر ویدیو هک شدن شماره موبایل

اگر گوشیمان هک شد باید چکار کنیم؟

فرض می گیریم که شما این اشتباه را کرده اید و اطلاعات اکانت های خود در شبکه های اجتماعی را به کسی داده اید و الان فکر می کنید که هک شده اید. اما شک دارید و مطمئن نیستید. اگر در مرحله ای باشید که شخص عملا به شما می گوید که شما را هک کرده و برای مثال مبلغی را از شما بگیرد، شما به مرحله آخر رسیده اید و باید به پلیس فتا مراجعه کنید.

اما اگر هنوز این اتفاق نیفتاده و شما فقط شک دارید که ممکن است هک شده باشید، باید در ابتدا به نشانه های هک شدن دقت کنید. برای مثال یکی از نشانه های هک شدن واتساپ یا تلگرام این است که پیام های عجیب و ناآشنا را ببینید. یا برای مثال نشانه هک شدن در اینستاگرام، می تواند این باشد که پیج هایی که نمی شناسید در بخش افراد دنبال شده در اکانت شما حضور دارند.


یکی از نشانه های هک شدن گوشی موبایل که برای همه شبکه های مجازی وجود دارد، این است که شارژ گوشی تان زود خالی شود. بیشتر اوقات ممکن است که این مشکل باتری باشد ولی وقتی که شما هک می شوید نیز باتری گوشیتان خیلی زودتر خالی می شود. دقت به این نکته می تواند شما را از یک خطر بزرگ نجات دهد.


اگر میخواهید که جلوی هک شدن خود در شبکه های اجتماعی مختلف را بگیرید و هک شدن خود در این پیام رسان ها را برطرف کنید، می توانید به مقاله های زیر نگاهی بیاندازید.

چطور اکانت هک شده تلگرام خود را برگردانیم؟

اگر اینستاگرام مان هک شد، چکار کنیم؟

چطور اکانت هک شده توییتر را بازیابی کنیم؟

برای رفع هک اکانت واتساپ چکار کنیم؟

در این مقاله در مجله امنیت شبکه های اجتماعی، تلاش داشتیم تا شما را با روش هک شدن گوشی از طریق تماس تلفنی آشنا کنیم و خطرات آن را برای شما توضیح دهیم. امیدواریم که توانسته باشیم به شما کمک کنیم تا این موضوع را بهتر بشناسید و جلوی هک شدن گوشی خود توسط یک مکالمه تلفنی را بگیرید.

سوالات متدوال

آیا هک گوشی از طریق تماس تلفنی ممکن است؟

بله؛ با برخی از روش های مهندسی اجتماعی امکان هک از طریق تماس تلفنی وجود دارد.

مهندسی اجتماعی چیست؟

وقتی هکر تلاش می کند با نزدیک شدن به شخصی، اطلاعات لازم را از او بگیرد و او را هک کند، مهندسی اجتماعی انجام داده است که به آن هنر فریب نیز می گویند.

چطور از طریق تماس تلفنی هک نشویم؟

شما باید همیشه مواظب اطلاعاتی که در اختیار افراد، حتی نزدیکان خود قرار می دهید، باشید.

اگر از طریق تماس هک شدیم، چه کار کنیم؟

اگر این اتفاق افتاد شما باید تلاش کنید تا آنرا مهار کنید و می توانید این موضوع را کامل تر داخل مقاله مطالعه کنید.

روش SS7 چیست؟

روش SS7 یکی از خطرناک ترین روش های هک از طریق شماره تلفن است که می توانید در این مقاله به طور کامل با آن آشنا شوید.

«اطلاعیه ی مهم»

با درود و احترام بدینوسیله به اطلاع می رساند: فعالیت تیم کارشناسان و متخصصین، صرفاً در جهت آموزش و اطلاع رسانی در خصوص اقدامات پیشگیرانه به منظور افزایش سطح آگاهی و امنیت کاربران شبکه های اجتماعی و جلوگیری از دستیابی غیر مجاز به داده های شما در سیستم های رایانه ای ( هک شدن ) می باشد و این مجموعه هیچ گونه خدماتی در راستای درخواست هک، مسوولیت و پیامدهای ناشی از آن را تحت هیچ عنوان و به هیچ شرطی نمی پذیرد. امیدواریم مطالعه ی مستمر موضوعات آموزشی ما و دنبال کردن آنها ضمن سودمند بودن، راهی مطمئن و قابل اعتماد برای ارتقای امنیت و افزایش درصد ضریب جلوگیری و نفوذ به حوزه های شخصی و خصوصی شما باشد.

آسودگی خاطر شما در استفاده از رسانه های اجتماعی و کمک به محافظت از داده هایی که در فضای مجازی به اشتراک می گذارید هدف و آرمان ماست.

با تجدید احترام