هک چیست و هکر کیست؟ آشنایی با انواع و ویژگی های هکر

هک چیست و هکر ها کیستند؟ هک چیست و هکر کیست؟ هک یا رخنه، به معنی سود بردن از یک روش سریع و هوشمندانه برای حل یک مشکل رایانه ای می باشد. در واقع کلمه هک معنی بدی ندارد یا به عبارتی در گذشته نداشته است. اما امروزه هک و هکر به یکی از ترسناک ترین مفاهیم در دنیا تبدیل شده اند و همه افراد پس از شنیدن اسمشان، دچار ترس و دلهره می شوند. اگر کمی دقت کرده باشید، همه قصد دارند تا امنیت سایت، کامپیوتر یا حساب های مختلف در پیامرسان های خود را افزایش دهند تا هک نشوند.

هک چیست و هکر کیست؟ آشنایی با انواع و ویژگی های هکر


امروزه هک شدن یکی از ترسناک ترین چیز هایی است که ممکن است برای افراد اتفاق بیفتد. یک نکته جالب این است که خیلی از اوقات هک شدن شما به ضرر شما تمام نمی شود و معمولا اتفاق خاصی نمی افتد اما ترس هک شدن و استرس آن یکی از کشنده ترین چیز هایی است که ممکن است هر کسی یک یا چند بار آن را تجربه کرده باشد. در ادامه این مقاله در وب سایت ایران سوشیال، قصد داریم تا شما را با تاریخچه هک، خصوصیات هکر ها، انواع هکر و برخی روش های مقابله با هک شدن آشنا کنیم.

تاریخچه هک

واژه هک، اولین بار در سال 1960 و در موسسه فناوری ماساچوست استفاده شد. در آن زمان هک معنای خوبی داشت. وقتی که شخصی از راهی سریع و هوشمندانه مشکلی را حل می کرد، این عمل را هک می گفتند. اما این واژه و معنی آن در سال 1980 به کلی تغییر کرد. از آنجایی که اولین هک با هدف مخرب، در آن زمان رخ داد؛ معنای کلمه هک و مکان استفاده از آن نیز عوض شد.

در سال 1983 و پس از ساخته شدن اولین فیلم “War Games” در این زمینه که نشان دهنده گروهی بود که قصد داشتندبه سیستم های کامپیوتری مختلف نفوذ کنند معنای دیگری پیدا کرد. بعد از پخش این فیلم، روزنامه News Week با پخش نقدی درباره این فیلم ذهنیت افراد را نسبت به واژه هک و هکر را به کلی عوض کرد. این نقد، تنش های زیادی را در جامعه هکر ها به وجود آورد و باعث ناراحتی و تنش بسیاری از آنها شد.

انواع مختلف هکر

انواع هکر ها

هکر ها امروزه به یکی از ترسناک ترین افراد در دنیا تبدیل شده اند، اما همه هکر ها هم بد نیستند. انواع مختلفی از هکر ها را داریم که هر کدام کار های خاصی را انجام می دهند و ویژگی های خاص خودشان را دارند.

هکر های نخبه (Elite Hackers)

معتبر ترین دسته هکر ها، هکر های نخبه هستند. این افراد از توانایی های بسیار بالایی برخردارند و همواره مورد تحسین تمامی هکر ها قرار می گیرند. وظیقه این دسته از هکر ها ممکن کردن غیرممکن هاست. آنها به دنبال راه های نفوذ به سیستم هایی هستند که از هر لحاظ مقاوم اند، هستند. از معروف ترین هکر های نخبه می توان به ارور (Error)، بلک روتر (Black router)، لیبرو (Libero)، سایبر هتز (Cyber Hatz) و اسلایرز (Slizer) اشاره کرد که تا بحال 2500 حفره امنیتی در سیستم های مختلف پیدا کرده اند و باعث و بانی افزایش امنیت در سیستم های بسیار زیادی شده اند.

هکر های کلاه سفید (White Hat Hackers)+

این نوع از هکر ها، هکر های اصیل هستند. در واقع استفاده از واژه هکر بیشتر برای این دسته از هک درست است و این نوع از هکر ها هستند که کار درست را انجام می دهد. هکر های کلاه سفید از دسته هکر هایی هستند که کار خود را به خوبی بلدند، با تمامی زبان های برنامه نویسی آشنا هستند و از این اطلاعات به درستی استفاده می کنند. همه ما به این خاطر از هکر ها ترس داریم که می ترسیم هک شویم.

هکر های کلاه سفید به صورت پروژه ای یا پارو وقت استخدام می شوند تا باگ ها و نقص های امنتیت این سیسم را پیدا کنند و به آنها گزارش دهند. نکته جالب این است که این کار را از طریق هک کردن پایگاه داده اصلی انجام می دهند. اینطوری می توانند مشکل های امنیتی پیدا کنند و به شرکت اطلاع دهند تا بتوانند این مشکل خود را حل کنند.

هکر های کلاه سفید و هکر های کلاه سیاه

هکر های کلاه سیاه (Black Hat Hackers)

هکر های کلاه سیاه همان هکر هایی هستند که ما از آنها می ترسیم. غول های سیاه و زشت که همه ما از آنها وحشت داریم و هنوز برخی از افراد از ترس آنها، حتی وارد شبکه های اجتماعی نیز نمی شوند. اما چرا می گوییم که معنی کلمه هک ترسناک نیست.

به این خاطر است که این کار؛ یعنی هک کردن با اهداف شوم را کرک (Crack) می نامند. در دنیای تکنولوژی هک به معنی نفوذ به یک سیستم و حل مشکل است. اما در دنیای تکنولوژی برای نفوذ به سیستم به قصد خرابکاری یا سرقت اطلاعات، از واژه کرک استفاده می کنند.

اگر گیمر باشید، احتمالا واژه کرک را بار ها و بار ها شنیده اید و اگر یک پی سی گیمر در ایران باشید، منتظر کرک بازی های مختلف هستید. کرک کننده های بازی های ویدیویی مختلف، از معروف ترین کرکر های جهان هستند که به واسطه شناخته شده بودن دنیای گیم بیشتر از بقیه کرکر ها مشهور شده اند. معروف ترین Cracker های شناخته شده عبارتند از: CPY، CODEX، RELOADED، SKIDROW، 3MD و PROPHET

هکر های کلاه خاکستری (Grey Hat Hackers)

هکر های کلاه خاکستری همانطور که می توانید حدس بزنید دسته ای از هکر ها هستند که هم بخشی از رفتار هایشان مثل هکر های کلاه سفید است و بخشی دیگر مثل هکر های کلاه سیاه. به همین خاطر به این هکر ها؛ هکر های کلاه خاکستری یا واکر (Whacker) گفته می شود.

این هکر ها برای منافع شخصی خود هک می کنند و بسته به علاقه خود، هر کاری که دوست داشته باشند انجام می دهند. در واقع اگر کمک به سازمان برایشان سود داشته باشد، مثل هکر های کلاه سفید عمل می کنند و اگر سود کار منفی برایشان بیشتر باشد، مثل کرکر ها عمل می کنند.

هکر های کلاه آبی (Blue Hat Hackers)

این هکر ها نیز مانند هکر های کلاه سفید عمل می کنند ولی به طور مستقیم با شرکت ارتباط ندارند. در واقع این هکر ها به استخدام شرکت در نمی آیند. آنها به سیستم های مختلف حمله می کنند و پس از هک کردن آنها، اشکالات سیستم را به صورت نامحسوس برای افراد ارسال می کنند یا فقط نشانه ای می گذارند تا به شرکت آنها اخطار داده باشند.

هکر های کلاه صورتی (Pink Hat Hackers)

هکر های کلاه صورتی، بیشترین درصد از هکر ها را تشکیل می دهند. این دسته از هکر ها یا چیزی از برنامه نویسی نمی دانند و یا فقط یک چیزی از برنامه نویسی شنیده اند. افرادی که به وسیله نرم افزار ها و ابزار های مختلف هک می کنند. مثل افرادی که به واسطه یک نرم افزار رمز یک وای فای را به دست می آورند.

جوجه هکر ها (Script Kiddies)

جوجه هکر ها یا بچه های اسکریپتی، مانند هکر های کلاه صورتی دانشی از برنامه نویسی ندارند ولی سروصدایی زیادی از خود در می کنند و افراد را با حرف هایشان خسته می کنند. این افراد با استفاده از اینترنت و آموزش های آن به یک سایت حمله می کنند و در واقع حرفی در هک برای گقتن ندارند.

هکتویست ها

این گروه از هکر ها، فقط برای تبلیغ عقاید خودشان از هک سایت های مختلف استفاده می کنند. برای مثال به یک سایت حمله می کنند و ظاهر آن سایت را تغییر می دهند و باور های خود را از طریق آن سایت به افراد دیگر نشان می دهند. برای مثال گاهی اوقات که سایت های خارجی هک می شوند و تصاویر مختلفی روی آنها قرار می گیرد، می توانید، کار هکتویست ها را مشاهده کنید.

ویژگی های هکر ها

خصوصیات هکر؛ چگونه یک هکر را تشخیص دهیم؟

تقریبا همه هکر ها چندین صفت خاص دارند که آنها از بقیه متمایز می کنند. این ویژگی ها عبارتند از:

صبور و شکیبا: معمولا هکر ها افراد به شدت صبود و با حوصله ای هستند. گاها برای رسیدن به هدف خود، هفته ها، ماه های یا حتی سال ها وقت می گذارنند.

همواره به دنبال آموزش: بخش هک و امنیت، نیاز مند خلاقیت و آپدیت بودن است. چه شما یک هکر خوب یا هکر بد هستید، نیاز دارید تا آخرین روش های افزایش امنیت، هک کردن را بدانید یا روش جدیدی برای هک کردن خلق کنید.

حساس به کلمه غیر قانونی: همانطور که گفته شد، هکر ها (مخصوصا هکر های کلاه سفید) به خاطر اشتباهات و عدم آگاهی مردم، پلید و شرور جلوه داده می شوند. مطمئنا این افراد عکس العمل شدیدی نسبت به واژه غیر قانونی از خود نشان می دهند.

افرادی منظم: بر خلاف اعتقاد و باور عمومی، هکر ها افراد بسیار منظم و دقیقی هستند، در کار خود بسیار دقت به خرج می دهند و نظم برای این افراد، اولویت اول است.

هیچ وقت از خود تعریف نمی کنند: هکر ها، برعکس جوجه هکر ها، هیچوقت از خودشان با زبان و حرف تعریف نمی کنند و مهارت خود را با کارهایشان نشان می دهند.

توصیه های امنیتی برای جلوگیری از هک شدن؛ چطور هک نشویم؟

هک در پلتفرم های مختلف، روش های جلوگیری مختلف نیز دارد. برای مثال، در پیام رسان ها شما می توانید رمز های قوی بگذارید، ورود دو مرحله ای را اعمال کنید یا مواظب روش های هک شدن باشید. در وب سایت ها باید دانش برنامه نویسی به زبان های مختلف را بلد باشید و امنیت سایت را خودتان بالا ببرید. یا در سیستم باید با نصب آنتی ویروس، عدم ورود به سایت های مشکوک، چک کردن فریم ویر ها یا روش های دیگر جلوی هک شدن را گرفت.

در این مقاله در مجله امنیت شبکه های اجتماعی، با تاریخچه هک، انواع هکر ها، خصیصه های فردی این افراد و روش های مقابله با هک شدن و در کل با اینکه هک چیست و هکر کیست آشنا شدیم. امیدواریم که این مقاله مستمر ثمر واقع شده باشد.

«اطلاعیه ی مهم»

با درود و احترام بدینوسیله به اطلاع می رساند: فعالیت تیم کارشناسان و متخصصین، صرفاً در جهت آموزش و اطلاع رسانی در خصوص اقدامات پیشگیرانه به منظور افزایش سطح آگاهی و امنیت کاربران شبکه های اجتماعی و جلوگیری از دستیابی غیر مجاز به داده های شما در سیستم های رایانه ای ( هک شدن ) می باشد و این مجموعه هیچ گونه خدماتی در راستای درخواست هک، مسوولیت و پیامدهای ناشی از آن را تحت هیچ عنوان و به هیچ شرطی نمی پذیرد. امیدواریم مطالعه ی مستمر موضوعات آموزشی ما و دنبال کردن آنها ضمن سودمند بودن، راهی مطمئن و قابل اعتماد برای ارتقای امنیت و افزایش درصد ضریب جلوگیری و نفوذ به حوزه های شخصی و خصوصی شما باشد.

آسودگی خاطر شما در استفاده از رسانه های اجتماعی و کمک به محافظت از داده هایی که در فضای مجازی به اشتراک می گذارید هدف و آرمان ماست.

با تجدید احترام