سئو تکنیکال | آموزش کامل سئو تکنیکال 2021 | Technical SEO
کراولینگ و ایندکسینگ
- نقشههای XML
- محتوای تکراری
- دادههای ساختاری
- Hreflang
- و مواردی دیگر
- سئو تکنیکال
فصل اول:
مبانی سئو فنی یا تکنیکال
در این فصل اصول اولیهی کار را مورد بررسی قرار میدهیم. به طور خاص، در این توضیح داده خواهد شد که چرا سئو فنی همچنان در سال ۲۰۲۰ یک موضوع بسیار مهم تلقی میشود. علاوه بر این توضیح داده خواهد شد که چه چیزی سئو فنی به شمار آمده و چه چیزهایی سئو فنی محسوب نمیشوند.
سئو فنی یا تکنیکال چیست؟
سئو فنی فرایند اطمینان از مطابقت یک وبسایت با الزامات فنی موتورهای جستجوی مدرن با هدف ارتقا و بهبود رتبهبندی بنیادی است. برخی از مهمترین عناصر سئو فنی شامل کراولینگ(Crawling)، ایندکسینگ(Indexing)، رندرینگ(Rendering) و معماری وبسایت است.
چرا سئو فنی مهم است؟
ممکن است شما بهترین وبسایت ممکن را به همراه بهترین محتوا و مطالب را در اختیار داشته باشد؛ اما اگر سئو فنی شما مناسب نباشد چطور؟ این محتوای با ارزش هرگز به رتبه و جایگاه مناسب نخواهد رسید.
در ابتداییترین سطح، موتورهای جستجو از جمله گوگل و سایر موارد موجود باید بتوانند صفحات وبسایت شما را پیدا کرده، کراول کرده، رندر کرده و در نهایت ایندکس یا همان لیست کنند.
موتورهای جستجو از جمله گوگل و سایر موارد موجود باید بتوانند صفحات وبسایت شما را پیدا کرده، کراول کرده، رندر کرده و در نهایت ایندکس یا همان لیست کنند
اما این فقط نقطهی آغاز ماجراست. حتی اگر موتور جستجوی گوگل تمامی محتوای وبسایت شما را فهرستبندی کند، این بدان معنا نیست که کار شما به پایان رسیده است.
به همین دلیل، برای اینکه وبسایت شما سئو فنی مناسبی داشته باشد، در صفحات سایت باید مواردی همچون ایمنی، بهینه شده برای تلفنهای همراه، عاری از مطالب تکراری، سرعت بارگذاری سریع و هزاران مورد دیگر را به عنوان بهینهسازی فنی رعایت شود.
البته این بدان معنا نیست که برای رتبهبندی و فهرست شدن در موتورهای جستجو شما باید سئو تکنیکال وبسایت خود را بینقص انجام دهید. اما هرچه روند دسترسی موتور جستجو به محتوای شما سادهتر باشد، شانس بیشتری برای رتبهبندی مناسبتر در اختیار خواهید داشت.
چطور میتوان سئو فنی را بهبود بخشید؟
همانطور که گفته شده، سئو تکنیکال تنها به کراولینگ و ایندکسینگ محدود نمیشود. برای بهینهسازی هرچه بیشتر سئو فنی یک وبسایت، باید موارد ذیر را در نظر داشته باشید:
جاوا اسکریپت
نقشههای XML
معماری سایت
ساختار آدرس URL
دادههای ساختاری
محتوای سبک(Thin content)
محتوای تکراری
Hreflang
برچسبهای متعارف
۴۰۴ صفحه
۳۰۱ ریدایرکتها(Redirects)
در این مقاله تمامی موارد فوق پوشش داده خواهد شد.
ساختار سایت و پیمایش
فصل دوم
ساختار سایت و پیمایش
شاید بتوان گفت که ساختار یک وبسایت اولین قدم در روند تشخیص و بهبود سئو فنی آن به شمار میآید(بله این مورد حتی مهمتر از کراولینگ و ایندکس میباشد). اما چرا؟
در وهلهی اول باید گفت که بسیاری از مسائل و مشکلات مربوط به کراولینگ و اندکسینگ به دلیل طراحی ضعیف ساختار سایت ایجاد میشوند. بنابراین، اگر این مرحله را به درستی انجام دهید، دیگر نیازی به نگرانی در رابطه با لیست شدن یا ایندکسینگ تمام صفحات در موتور جستجوی گوگل را نخواهید داشت.
در مرحلهی دوم هم باید توضیح داد که ساختار سایت شما بر روی تمامی کارهایی که جهت بهینهسازی انجام میدهید، تاثیر چشمگیر خواهد داشت؛ از آدرسهای URL گرفته تا نقشهی سایت و استفاده از robots.txt برای مسدودسازی موتورهای جستجو جهت مشاهدهی برخی صفحات، همه و همه تحت تاثیر ساختار سایت قرار دارند.
در نهایت باید به نکتهی اصلی اشاره کرد: یک ساختار قوی باعث میشود که تمامی راهکارهای سئو تکنیکال بسیار سادهتر شوند.
با در نظر گرفتن موارد فوق، مراحل مختلف سئو فنی را آغاز میکنیم.
از یک ساختار سازمان یافته و یک دست استفاده کنید
از یک ساختار سازمان یافته و یک دست استفاده کنید
ساختار وبسایت در واقع نحوهی سازماندهی و مرتبسازی تمام صفحات وبسایت است. به طور کلی، شما باید به دنبال یک ساختار یک دست یا «صاف» باشید. به عبارت دیگر تمامی صفحات وبسایت شما باید تنها چند لینک با یکدیگر فاصله داشته باشند. اما چرا این موضوع اهمیت دارد؟
یک ساختار صاف و یک دست باعث میشود که موتور جستجوی گوگل و سایر موتورهای جستجو بتوانند به سادگی در تمام صفحات وبسایت جستجو کرده و یا به اصطلاح کراول کنند.
ساختار صحیح
اگر این موضوع برای یک وبلاگ شخصی و یا وبسایت یک فروشگاه پیتزا فروشی محلی زیاد مهم نیست، اما برای یک وبسایت تجارت الکترونیک که بیش از ۲۵۰ هزار صفحهی مربوط به محصولات مختلف را دارد، بسیار حائز اهمیت میباشد.
علاوه بر این، شما تمایل دارید که ساختار وبسایت شما کاملا سازمان یافته و مرتبط باشد .به عبارت دیگر، شما نمیخواهید که معماری سایت همانند تصویر ذیل بهم ریخته و مبهم باشد
ساختار شلوغ و اشتباه
یک ساختار بهمریخته و شلوغ همانند آنچه در تصویر نمایش داده شده است، معمولاً باعث ایجاد چندین «صفحهی یتیم» میشود؛ صفحاتی که هیچ لینک داخلی به آنها اشاره نکرده است.
ساختار اشتباه و شلوغ
علاوه بر این، چنین ساختاری باعث میشود تا شناسایی و رفع مشکلات ایندکسینگ بسیار دشوار شود. شما میتوانید از ویژگی بررسی سایت Ahrefs استفاده کنید تا یک نمای کلی از وبسایت خود داشته باشید.
استفاده از چشم پرنده Ahrefs
ابزار فوق بسیار کاربردی است، اما نمیتواند یک تصویر بصری فوقالعاده به شما ارائه کند.
برای اینکه بتوانید نسبت به نحوهی اتصال صفحات مختلف وبسایت خود یک دیدگاه بصری کاملتر داشته باشید، از ابزار ویژوال سایت مپر (Visual Site Mapper) استفاده کنید. ویژوال سایت مپر یک ابزار رایگان است که به شما اجازه میدهد یک نگاه تعاملی به ساختار وبسایت داشته باشید.
جهت دیدن ویدیو باید با ای پی خارج نگاه کنید ، ویدیو صدا ندارد
ساختار URL نامتناقض
ساختار URL نامتناقض
نیازی نیست که بیش از حد به ساختار URL خود توجه کنید؛ به ویژه اگر یک وبسایت کوچک یا وبلاگ را اداره میکنید. با این وجود، آدرسهای URL وبسایت شما باید یک ساختار منطقی و نامتناقض داشته باشند. این موضوع به شکل ویژهای به کاربران و بازدیدکنندگان کمک میکند تا متوجه شوند «در کدام بخش» از وبسایت شما قرار دارند.
زمینه اضافی به گوگل ارائه دهید
در نظر داشته باشید که قراردادن صفحات وبسایت در زیردستههای مختلف به گوگل کمک میکند تا در رابطه با هر صفحهی موجود در آن دسته، پیشزمینهی بیشتری داشته باشد.
ساختار مرکز بازاریابی سئو
به عنوان مثال، همانطور که در تصویر مشاهده میکنید تمام صفحات مربوط به مرکز بازاریابی سئو یک وبسایت شامل زیرپوشهی /hub/seo است. این نوع دستهبندی در راستای درک این موضوع که تمامی صفحات مذکور در دستهی «مرکز بازاریابی سئو» جای دارند، به گوگل کمک شایانی میکند. به نظر میرسد که این روش درست کار میکند.
مرکز بازاریابی سئو - سایت لینک
اگر شما عبارت «SEO Marketing Hub» را جستجو کنید، متوجه خواهید شد که گوگل لینکهای سایت را هم به نتایج خود اضافه میکند.
همانطور که انتظار میرود، تمامی صفحاتی که از این سایتهای پیوندی لینک شدهاند، در داخل «hub» قرار گرفتهاند.
پیمایش جزئی یا بردکرامب
پیمایش بردکرامب به صورت خودکار لینکهای داخلی
بر کسی پوشیده نیست که پیمایش بردکرامب (Breadcrumbs Navigation) بر روی سئو تاثیرات مثبت فراوانی دارد. این تاثیرگذاری فراوان به این دلیل است که فرایند پیمایش بردکرامب به صورت خودکار لینکهای داخلی را به دستهبندی و زیرمجموعههای سایت شما اضافه میکند.
استفاده از این نوع پیمایش به استحکام و ثبات معماری سایت شما کمک فراوانی میکند. لازم به توضیح هم نیست که گوگل آدرسهای URL را در SERP به سبک پیمایش بردکرامب تغییر داده است.
نتایج جستجو بردکرامب سبک پیوند
بنابراین استفاده از روش پیمایش جزئی یا بردکرامب بسیار معقول به نظر میرسد.
خزنده گوگل و ایندکس
فصل سوم:
کراولینگ، رندرینگ و ایندکسینگ
در این فصل به سادهسازی هرچه بیشتر فرایند تشخیص و لیست شدن وبسایت شما برای موتورهای جستجو پرداخته شده است. علاوه بر این چگونگی یافتن و رفع خطاهای مربوط به کراول و همچنین چگونگی ارسال عنکبوت موتور جستجو به عمیقترین صفحات وبسایت شما نیز توضیح داده خواهد شد.
یافتن مشکلات مربوط به ایندکسینگ
اولین قدم پیدا کردن صفحاتی است که عنکبوت موتورهای جستجو در یافتن آن دچار مشکل هستند. برای اینکار سه روش وجود دارد.
گزارش مربوط به پوشش (Coverage Report)
گزارش گوگل سرچ کنسول کاورایج
اولین مرحله باید بررسی «گزارش پوشش» در کنسول جستجوی گوگل باشد. در این گزارش گفته میشود که گوگل توانایی ایندکس و رندر کدام صفحات را ندارد.
اسکریمینگ فراگ (Screaming Frog)
خزیدن اسکریمینگ فراگ
اسکریمینگ فراگ در واقع شناخته شدهترین کراولر موجود است؛ دلیل این محبوبیت هم کاربردی بودن این ابزار سئو میباشد. توصیه میشود که پس از رفع مشکلات اعلام شده در گزارش پوشش، از اسکریمینگ فراگ برای کراول کامل وبسایت استفاده کنید.
ابزار بررسی سایت Ahrefs
شرکت Ahrefs یک ابزار سئو بسیار مفید و کاربردی ارائه کرده است.
ابزار سئو Ahrefs
یکی از بهترین بخشهای این ابزار کابردی این است که شما میتوانید اطلاعات جامعی در رابطه با میزان سلامت و درستی سئو فنی وبسایت خود داشته باشید.
اطلاعات جامع سئو فنی وبسایت با ابزار Ahrefs
علاوه بر این اطلاعاتی در رابطه با سرعت بارگیری و لود صفحات نیز ارائه میشود.
تحلیل سرعت وبسایت با Ahrefs
با استفاده از ابزار بررسی Ahrefs همچنین میتوانید مشکلات مربوط به برچسبهای HTML وبسایت را هم بررسی کنید.
بررسی تگ های HTML وبسایت با Ahrefs
هر کدام از این سه ابزار معرفی شده جوانب مثبت و منفی مربوط به خود را دارد. بنابراین، اگر مدیریت یک وبسایت بزرگ که بیش از ۱۰ هزار صفحه دارد را در اختیار گرفتهاید، توصیه میشود که از هر سه ابزار معرفی شده به صورت توام استفاده کنید. به این ترتیب هیچ مشکلی از دید پنهان نخواهد ماند.
لینک داخلی به صفحات عمیق
بیشتر افراد برای ایندکس شدن صفحهی اصلی وبسایت خود در موتورهای جستجو هیچ مشکلی ندارند؛ بلکه صفحات عمیق وبسایتها هستند(صفحاتی که چندین لینک به صفحهی اصلی فاصله دارند) که در نهایت منجر به ایجاد مشکلاتی میشوند.
لینک سازی داخلی صفحات عمیق
معماری یک دست و صاف معمولا از بروز اینگونه مشکلات جلوگیری میکند. با این حال، عمیقترین صفحهی وبسایت شما باید تنها ۳ یا ۴ لینک با صفحهی اصلی فاصله داشته باشد. در هر صورت، اگر یک صفحهی عمیق خاص یا مجموعهای از صفحات وجود دارد که شما تمایل به ایندکس کردن آنها دارید، هیچ چیز بهتر از استفاده از لینکهای داخلی نیست.
لینک سازی داخلی به صفحات مهم سایت
به ویژه اگر صفحهی مورد نظر شما محتوای شاخصی دارد و همواره توسط موتورهای جستجو کراول میشود.
استفاده از نقشهی سایت XML
شاید با این پرسش روبرو شده باشید که در عصر ایندکسینگ نسخههای موبایل و AMP، آیا گوگل باز هم برای پیدا کردن آدرس URL وبسایت شما به یک نقشهی XML نیاز دارد؟ بله اینگونه است.
در حقیقت، گزارشاتی که به تازگی توسط گوگل منتشر شده حاکی از آن است که نقشهی XML وبسایتها «دومین منبع مهم» برای یافتن آدرسهای URL هستند.
اهمیت XML برای یافتن URL های وبسایت
گرچه در این گزارش به «اولین منبع مهم» اشارهای نشده است، اما به نظر میرسد که اولین مورد همان لینکهای داخلی و خارجی باشند.
اگر قصد بررسی نقشهی سایت خود را دارید، به ویژگی «SiteMap» در کنسول جستجو مراجعه کنید.
ویژگی SiteMap در سرچ کنسول
این ویژگی به شما نشان میدهد که نقشهی سایت گوگل وبسایت شما را چگونه مشاهده میکند.
نقشهی سایت در سرچ کنسول
بررسی GSC (Google Search Console)
آیا یکی از آدرسهای URL وبسایت شما ایندکس نمیشود؟ خب، ویژگی «بررسی GSC» میتواند به شما برای رسیدن به هدفتان کمک کند. این ویژگی علاوه بر اعلام دلیل عدم ایندکس صفحهی مورد نظر، اطلاعات دیگری نیز در اختیار کاربران قرار میدهد.
بررسی GSC و ایندکس URL صفحات سایت
برای صفحاتی که ایندکس شدهاند هم اطلاعاتی در رابطه با چگونگی رندر آنها توسط گوگل نمایش داده میشود.
چگونگی کراول و ایندکس شدن صفحات وبسایت
به این ترتیب، شما میتوانید با استفاده از این ابزار از کراول و ایندکس شدن کامل محتوای صفحات وبسایت خود اطمینان حاصل کنید.
داپلیکیت و محتواهای تکراری
فصل چهارم:
محتوای سبک و محتوای تکراری
اگر برای هر صفحهی وبسایت خود یک محتوای منحصر به فرد و غیرتکراری مینویسید، پس دیگر نیازی نیست در رابطه با «محتوای تکراری» نگران باشید.
با این حال، احتمال وجود محتوای تکراری در همهی سایتها به صورت فنی امکانپذیر است، به ویژه اگر CMS شما چندین نسخه از یک صفحه را در آدرسهای URL مختلف ایجاد کند.
همین موضوع برای «محتوای سبک» هم صدق میکند؛ یعنی برای اغلب وبسایتها، محتوای سبک یک مشکل اساسی نیست. با این حال، عدم توجه به این موضوع میتواند به رتبهبندی کلی وبسایت شما آسیب برساند، بنابراین یافتن و رفع این مشکل همواره ارزشش را دارد.
در این فصل نحوهی رسیدگی به مشکلات و مسائل پیرامون محتوای سبک و محتوای تکراری مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
برای یافتن محتوای تکراری از یک ابزار بررسی سئو استفاده کنید
در این بخش دو ابزار کاربردی و مفید برای یافتن محتوا سبک و محتوای تکراری معرفی خواهد شد.
اولین مورد ابزار بررسی سایت راون تولز (Raven Tools) است. این ابزار برای یافتن محتوای تکراری یا سبک تمام وبسایت شما را بررسی و اسکن میکند؛ در نهایت اعلام خواهد کرد که کدام صفحات نیاز به بروزرسانی دارند.
بررسی محتوای تکراری با ابزار Raven Tools
ابزار بررسی سایت شرکت Ahrefs هم دارای یک بخش با عنوان «کیفیت محتوا» میباشد که به شما نشان میدهد کدام صفحات وبسایت شما دارای محتوای تکراری است.
بررسی محتواهای تکراری با ابزار Ahrefs
این ابزارها بر روی یافتن محتوای تکراری در وبسایت شما تمرکز دارند. شایان ذکر است که محتوای تکراری شامل صفحاتی که محتوای سایتهای دیگر را کپی کردهاند هم میشود.
برای اینکه نسبت به منحصر به فرد بودن و عدم تکراری بودن محتوا اطمینان حاصل کنید، استفاده از ویژگی «جستجوی دستهای» ابزار Copyscape پیشنهاد میشود.
این ابزار یک لیست کامل از آدرسهای ULR را بارگذاری و آپلود کرده و به شما اعلام میکند که این محتوا در کدام صفحات وب وجود دارد.
جستجوی دستهای ابزار Copyscape
اگر یک قطعهی خاص از متن وبسایت خود را در صفحهی دیگری مشاهده کردهاید، برای بررسی و جستجوی آن متن از نقل قول استفاده کنید. در صورتی که گوگل در نتایج بدست آمده از این جستجو صفحهی شما را به عنوان اولین نتیجه نمایش دهد، بنابراین شما به عنوان نویسنده اصلی آن متن در نظر گرفته شدهاید و هیچ مشکلی وجود ندارد.
توجه: درصورتی که افراد دیگر بخشی از محتوا و متن نوشته شده توسط شما را در وبسایت خود کپی کنند، مشکل محتوای تکراری به آنها مربوط شده و دردسری برای شما ایجاد نمیکند. بنابراین تنها باید در رابطه با محتوای تکراری وبسایت خودتان و محتوای کپی شده از وبسایتهای دیگر تمرکز کنید.
صفحات نوایندکس که محتوای منحصر به فرد ندارند
بیشتر سایتها دارای صفحاتی هستند که محتوای تکراری در آنها وجود دارد. این مسئله هیچ مشکلی ندارد، بلکه زمانی به یک مشکل بدل میشود که این صفحات دارای محتوای تکراری ایندکس میشوند. راهحل بسیار ساده است، باید به اینگونه صفحات برچسب نوایندکس (noindex) اضافه شود.
این برچسب به گوگل و سایر موتورهای جستجو اعلام میکند که صفحهی مورد نظر نباید ایندکس و لیست شود.
تگ نو ایندکس
شما میتوانید با استفاده از «ویژگی بررسی URL» در GSC، از برچسب نوایندکس صفحهی مورد نظر اطمینان حاصل کنید. تنها کافیست تا آدرس مورد نظر خود را وارد کرده و بر روی گزینهی «Test Live URL» را کلیک کنید.
بررسی URL در سرچ کنسول
در صورتی که گوگل همچنان صفحهی مورد نظر شما را ایندکس میکند، با پیغام « URL is available to Google» مواجه خواهید شد. این بدان معناست که برچسب noindex به درستی تنظیم نشده است.
بررسی ایندکس صفحات در سرچ کنسول
اما در صورتی که با پیغام «Excluded by ‘noindex’ tag» روبرو شدید، این بدان معناست که روند تنظیم برچسب مذکور به درستی انجام شده است.
پیغام Excluded by ‘noindex’ tag در سرچ کنسول
بسته به بودجه و میزان کراول، چند روز یا چند هفته زمان لازم است تا گوگل بتواند دوباره صفحاتی که نمیخواهید ایندکس شود را کراول کند.
بنابراین توصیه میشود که تب «Excluded» در گزارش پوشش را بررسی کنید تا از حذف شدن صفحات نوایندکس از لیست لیندکس اطمینان حاصل شود.
بررسی صفحات نوایندکس در تب Excluded
به عنوان مثال، برخی از پستهای وبسایت Backlinko کامنتهای صفحهبندی شده دارند.
کامنتهای صفحهبندی شده در سایت Backlinko
و در تکتک صفحات کامنت، پست اصلی سایت قرار گرفته است.
نوایندکس کردن صفحات کامنت
اگر این صفحات توسط گوگل ایندکس شود، ما با مشکل انباشت محتوای تکراری روبرو خواهیم شد. به همین دلیل است که تمام صفحات ذکر شده برچسب «noindex» اضافه شده است.
تگ نوایندکس برای صفحاتی با محتوای تکراری
توجه: شما همچنین میتوانید با مسدودسازی کراولرهای فردی در فایل robots.txt، عنکبوت موتورهای جستجو را برای کراولینگ صفحات مختلف منع کنید.
استفاده از آدرسهای URL متعارف
بیشتر صفحاتی که دارای محتوای یکسان و تکراری هستند باید دارای برچسب نوایندکس باشند، و یا محتوای تکراری آنها با محتوای منحصر به فرد جایگزین شود.
اما یک گزینهی سوم نیز وجود دارد: استفاده از آدرسهای URL متعارف
برای صفحاتی که محتوای بسیار شبیه به هم دارند، استفاده از آدرسهای متعارف بسیار مناسب است، آدرسهایی که در آنها تفاوتهای جزئی وجود دارد.
به عنوان مثال، شما یک سایت تجارت الکترونیکی در اختیار دارید که در آن کلاه به فروش میرسد و شما باید یک صفحه برای فروش کلاههای کابوی ایجاد کنید.
صفحه محصول
بسته به نحوهی تنظیم وبسایت شما، هر اندازه، رنگ و تغییر جزئی میتواند منجر به تولید آدرس URL متفاوتی شود؛ که مناسب نیست.
تغییرات جزئی محصولات و ایجاد چندین URL
خوشبختانه، شما میتوانید از برچسب متعارف استفاده کنید تا گوگل متوجه شود که اولین صفحهی مربوط به این محصول، در واقع همان صفحهی «اصلی» است. استفاده از برچسب های متعارف برای محصولات
مابقی صفحات یک نسخهی متفاوت از همان نوع محصول هستند.
بررسی سرعت صفحات وبسایت
فصل پنجم:
سرعت صفحات
بهبود و افزایش سرعت نمایش صفحات وبسایت شما یکی از معدود استراتژیهای سئو است که میتواند به طور مستقیم بر رتبهی سایت تاثیر بگذارد.
البته این بدان معنا نیست که یک سرعت پرسرعت که زمان کمی برای بارگذاری لازم دارد، قطعا به رتبهی بالا در صفحهی اول گوگل خواهد رسید. اما بهبود سرعت بارگذاری وبسایت شما میتواند باعث ایجاد تغییرات چشمگیر مثبت در میزان ترافیک و بازدید شود.
در این فصل قرار است سه روش افزایش سرعت بازگذاری سایت به شما معرفی شود.
کاهش اندازهی صفحات وب
CDNها، حافظهی نهان (Cache)، بارگیری تنبل (Lazy loading)، سادهسازی (Minifying) و CSS.
بدون شک تا پیش از این هزاران بار اسامی رویکردهای فوق را به گوش شنیدهاید؛ اما تقریبا اغلب کاربران در رابطه با یکی دیگر از عوامل مهم افزایش سرعت صفحات وب صحبت نمیکنند، و آن هم چیزی نیست جز «اندازهی صفحات وب».
در حقیقت زمانی که برای افزایش سرعت صفحات بزرگ به ته خط رسیدهایم، متوجه میشویم که اندازهی کلی یک صفحه با زمان بارگذاری آن رابطهی مستقیم دارد.
عوامل موثر بر سرعت بارگذاری صفحات سایت
نکتهی کلیدی در رابطه با موضوع سرعت بازگیری صفحات این است: هیچ راهحل سادهای برای افزایش این سرعت وجود ندارد. شاید شما بگویید که میتوان تصاویر موجود در صفحات را به شدت فشردهسازی کرد و یا در خارج از سایت آنها را ذخیره نمود؛ اما به یاد داشته باشید در صورتی که صفحات وبسایت شما بزرگ باشند، روند بارگذاری سایت بسیار زمانبر خواهد بود.
روش های افزایش سرعت سایت
به عنوان مثال وبسایت backlinko دارای تعداد زیادی صفحات سنگین است که در هرکدام ممکن است چندین تصویر بزرگ و حجیم وجود داشته باشد. گرچه طولانی بودن مدت زمان بارگذاری سایت به امتیاز آن در گوگل صدمه میزند، اما توسعهدهندگان backlinko ترجیح میدهند یک وبسایت جذاب و کامل داشته باشند تا یک وبسایت سریع که ظاهری ناآراسته و مبتدی دارد.
سرعت لود وبسایت backlinko
اما در صورتی که سرعت بارگذاری سایت برای شما یک اولویت به شمار میآید، بنابراین هرکاری انجام خواهید داد تا حجم کلی صفحهی مورد نظر به پایینترین حد ممکن برسد.
بررسی زمان بارگذاری با CDN و بدون CDN
یکی از جالبترین یافتههای مربوط به سرعت بارگذاری صفحات وب این است که CDN با افزایش مدت زمان لازم برای بارگذاری صفحه مرتبط است.
ارتباط CDN با افزایش سرعت وبسایت
این مورد احتمالا به این دلیل است که بسیاری از CDNها به درستی تنظیم نشدهاند. بنابراین اگر وبسایت شما از CDN استفاده میکند، به شما توصیه میکنیم که سرعت بارگذاری صفحات را با استفاده از پلتفرم webpagetest.org مورد بررسی قرار دهید. یک مرتبه با CDN و یک مرتبه بدون CDN.
حذف اسکریپتهای شخص ثالث
هر اسکریپتی که به یک صفحهی وب افزوده شود، به طور متوسط ۳۴ میلیثانیه به زمان بارگذاری آن اضافه خواهد کرد.
تاثیر هر اسکریپت بر سرعت بارگذاری صفحات
برخی از این اسکریپتها (مانند Google Analytics) احتمالا مورد احتیاج بوده و حذف آن ناممکن است. اما به یاد داشته باشید برخی اوقات لازم است تا به اسکریپتها نگاهی انداخته و موارد اضافه را حذف کنید.
فصل ششم:
چند نکتهی اضافه در رابطه با سئو
در این بخش از مقاله به برخی نکات فنی سئو پرداخته خواهد شد؛ مواردی از جمله تغییر مسیر(Redirect)، دادههای ساختاری(Structured Data)، Hreflang و غیره.
پیادهسازی Hreflang برای وبسایتهای بینالمللی
آیا وبسایت شما دارای صفحات مختلف برای زبانها و کشورهای متفاوت میباشد؟
نسخه های مختلف سایت برای زبان های متفاوت
در صورتی که پاسخ شما مثبت است، در این صورت برچسب Hreflang میتواند کمک شایانی به شما بکند. تنها یک مشکل با برچسبهای Hreflang وجود دارد و آنها سخت بودن روند تنظیم آنهاست. علاوه براین، اسناد گوگل و نحوهی استفاده از آنها کاملا واضح و شفاف نمیباشد.
روش استفاده از برچسب hreflang
برای ایجاد برچسب hreflang برای کشورها، زبانها و مناطق جغرافیایی مختلف میتوانید از ابزار Aleyda Solis استفاده کنید.
ابزار Aleyda Solis برای استفاده از تگ هایhreflang
این ابزار به شما کمک میکند تا به راحتی برای کشورهای مختلف، بازنها و مناطق جغرافیایی، برچسب hreflang ایجاد کنید.
راهنمایی برای ساخت تگ های hreflang
وبسایت خود را برای یافتن لینکهای مرده بررسی کنید
وجود تعداد لینک مرده در وبسایت شما باعث بهبود یا خراب شدن سئو نخواهد شد. در واقع گوگل حتی اعلام نموده که لینکهای مرده «حتی یک مسئلهی سئو» به شمار نمیآیند.
اما اگر لینکهای داخلی مرده داشته باشید چطور؟ این موضوع داستان دیگری دارد. لینکهای داخلی مرده باعث میشوند تا روند پیدا کردن و کراول صفحات سایت شما برای ربات گوگل بسیار سختتر شود.
بررسی لینک های شکسته در صفحات سایت
بنابراین پیشنهاد میشود که هر سه ماه یکبار سئو سایت مورد بررسی قرار گرفته و لینکهای خراب رفع یا جایگزین شوند.
شما میتوانید تقریبا با استفاده از ابزار بررسی سئو از جمله SEMrush، لینکهای مردهی سایت را بررسی و پیدا کنید:
بررسی لینک های شکسته با ابزار SEMrush
یا ابزار Ahrefs:
بررسی لینک های شکسته با Ahrefs
و یا حتی ابزار اسکریمینگ فراگ:
بررسی لینک های شکسته با ابزار اسکریمینگ فراگ
همانطور که در تصاویر بالا مشاهده میکنید، استفاده از این ابزارها ساده بوده و مشکلی وجود ندارد.
تنظیم دادههای ساختاری
آیا تنظیم طرح یا Schema میتواند به طور مستقیم به سئو سایت شما کمک کند؟ خیر.
در واقع، طبق مطالعات مربوط به «عوامل دخیل در رتبهبندی موتورهای جستجو» مشخص شده که هیچ ارتباطی بین Schema و رتبهبندی صفحهی اول وجود ندارد.
ارتباط بین Schema و رتبهبندی سایت
با در نظر گرفتن این موضوع، استفاده از Schema میتواند ظاهر مناسبی به Snippet وبسایت شما بدهد. از آنجا که یک Snippet مناسب در SERP برجسته خواهد شد، میتواند تعداد کلیک و ترافیک ورودی سایت شما را بهبود ببخشد.
استفاده از Schema و افزایش ترافیک ورودی سایت
نقشههای XML سایت خود را تایید کنید
اگر یک وبسایت بسیار بزرگ دارید، پیگیری تمام صفحات در نقشهی سایت کار بسیار سختی خواهد بود.
در حقیقت، بسیاری از نقشههای سایت دارای وضعیت کد۴۰۴ و کد۳۰۱ هستند. با توجه به اینکه هدف اصلی تنظیم نقشهی سایت نشان دادن صفحات فعال به موتورهای جستجو است، باید تمام لینکهای موجود در نقشهی سایت به صفحات فعال منتهی شوند.
بنابراین توصیه میشود که نقشهی سایت خود را از طریق ابزار تایید کنندهی Map Broker XML بررسی کرده و اجرا کنید. تنها کافیست تا یک نقشه از وبسایت خود را در این ابزار وارد کنید.
بررسی نقشه سایت با ابزار Map Broker
در مرحلهی بعد این ابزار به شما اطلاع خواهد داد که آیا لینک خراب و یا تغییر مسیر یافتهای وجود دارد یا خیر.
ابزار Map Broker
برچسب نوایندکس و دستهبندی صفحات
اگر سایت شما در وردپرس اجرا شده است، به شدت توصیه میشود که از برچسب و دستهبندی نوایندکس استفاده شود(مگر اینکه این صفحات ترافیک و بازدید زیادی برای سایت داشته باشند).
اینگونه صفحات معمولا برای کاربران ارزش خاصی نداشته و در نهایت منجر به ایجاد مشکلات مربوط به محتوای تکراری میشوند.
در صورتی که از Yoast استفاده میکنید، به سادگی میتوانید تنها با یک کلیک این صفحات را نوایندکس کنید.
نوایندکس کردن صفحات با افزونه Yoast
بررسی مسائل مربوط به قابلیت پشتیبانی از تلفن همراه
اکنون در سال ۲۰۲۰ قرار داریم و نیازی نیست که توضیح دهیم سایت شما باید برای نمایش در تلفنهای همراه هم بهینه شده باشد. با این وجود، حتی برخی از سایتهای معتبر که به شدت برای تلفنهای همراه بهینه شدهاند هم ممکن است با مسائل و مشکلات مختلف روبرو شوند.
تا پیش از آنکه کاربران با ارسال ایمیل و کامنت به شما نگویند که نسخهی تلفن همراه وبسایت شما دارای ایرادات اساسی است، شناسایی این مشکلات بسیار سخت خواهد بود. مگر اینکه از کنسول جستجوی قابلیت همخوانی با تلفنهای همراه شرکت گوگل استفاده کنید. در صورتی که این ابزار متوجه شود که صفحهای از وبسایت شما برای کاربران تلفن همراه بهینه نشده است، سریعا به شما اطلاع خواهد داد.
بررسی Mobile Usability سرچ کنسول
این ابزار حتی در رابطه با جزئیات و موارد خاصی که در صفحهی مورد نظر شما اشتباه بوده و نیاز به تغییر دارد هم اطلاعاتی در اختیارتان قرار خواهد داد.
به این ترتیب شما متوجه خواهید شد که دقیقا چه بخشی به تغییر و اصلاح نیاز دارد.
مثالهای کاربردی برای سئو تکنیکال
فصل اضافه:
مثالهای کاربردی در رابطه با سئو تکنیکال
در این بخش از مقاله قصد داریم برای به پایان رساندن آموزش سئو تکنیکال چند مثال کاربردی ارائه کنیم. به طور خاص در این بخش مقاله خواهید دید که کاربران چطور توانستهاند با استفاده از ابزارهای ذیل، رتبهبندی خود را در گوگل بهتر کنند:
طرح تاریخ (Date Schema)
لینکگذاری داخلی (Internal linking)
طرح سوالات متداول (FAQ Schema)
بهترین شیوهی جابجایی وبسایت (Website migration best practices)
مثال کاربردی اول:
فلیکس چطور توانست با استفاده از لینکگذاری داخلی ترافیک سایت خود را ۲۵۰ درصد افزایش دهد.
هنگامی که فلیکس نورتون برای بازرسی مسائل مربوط به سئو فنی وبسایت یکی از مشتریان خود اقدام کرد، با یک موضوع جالب برخورد کرد: آنها از هیچ لینک داخلی استفاده نکردند و لینکهای داخلی سایت از یک لنگر متنی وابسطه به کلمات کلیدی(Keyword-rich Anchor Text) استفاده نمیکرد.
در این مرحله، این مشتری بیش از ۳ ماه از همکاری این مشتری و آژانس فلیکس میگذشت. فلیکس و تیم تحت مدیریت او در این چهارچوب زمانی حجم زیادی محتوای باکیفیت در وبسایت مشتری منتشر کرده بودند؛ با این حال ترافیک و رتبهی این وبسایت بسیار پایین بود.
طی بررسیهای فوق، فلیکس متوجه شد که هیچ کدام از محتواهای با کیفیت او به یکدیگر لینک نشدهاند. این وضعیت در اینجا خلاصه نشد و حتی از این هم بدتر بود، محتوا به صفحهی هیچ یک از محصولات و خدمات هم لینک نشده بود.
در آن زمان فلیکس تصمیم گرفت تا به محتوای مهم و اولویتبندی شدهی این وبسایت لینک داخلی اضافه کند.
افزایش ترافیک وبسایت با لینکسازی داخلی
صفحات مرتبط با محصولات این وبسایت
لینک سازی داخلی به صفحات مرتبط سایت
مطالب مرتبط
افزایش ۲۵۰ درصدی ترافیک با لینک سازی داخلی
اضافه شدن لینکهای داخلی به صورت استراتژیک و موثر باعث شد ظرف کمتر از یک هفته ترافیک این وبسایت با افزایش ۲۵۰ درصدی روبرو شود.
افزایش بازدید سایت با لینک سازی داخلی
مثال کاربردی دوم:
سلمان چطور با استفاده از طرح تاریخ، ترافیک گوگل صفحهی خود را دوبرابر کرد.
سلمان بیگ یکی از بنیانگذار یک وبسایت بررسی و بازبینی حوزهی فناوری با نام ووکس ریویو (Voxel Reviews) است.
یکی از مهمترین کلمات کلیدی وبسایت سلمان «بهترین لپتاپهای گیمینگ ارزانتر از ۵۰۰ دلار» است. شاید به نظر شما این کلمهی کلیدی بسیار طویل باشد، که واقعا چنین است.
اما این کلمه یک کلمهی کلیدی بسیار خاص است که میزان جستجوی آن زیاد است. این بدان معناست که افزایش رتبهی این اصطلاح برای سلمان ارزش دارد. زمانی که او برای بررسی SERP این کلمهی کلیدی اقدام کرد، با یک فرصت مناسب روبرو شد، یک فرصت مناسب برای استفاده از سئو تکنیکال در این زمینه.
او به طور خاص متوجه شد که اغلب صفحات ارائه شده در صفحهی اول وبسایت دارای برچسب ماه و سال در بخش عنوان هستند.
استفاده از پرچسب ماه و سال در بخش عنوان صفحات
با این حال، بسیاری از این صفحات بروزرسانی نشدهاند و تاریخ تنها در فایل HTML آنها منتشر شده است.
به عنوان مثال، همانطور که در تصویر میبینید صفحهی مورد نظر تاریخ ماه فعلی را نشان میدهد.
صفحاتی که تاریخ آن ها به روزرسانی نشده
اما زمانی که شما آدرس URL آن صفحه را به همراه دامنهی تاریخ آن جستجو میکنید…
تفاوت تاریخ انتشار مقاله در گوگل
همانطور که مشاهده میکنید، تاریخ دقیق ذخیرهی این مقاله برای گوگل متفاوت است:
تاریخ ذخیره مقاله در گوگل
این همان فرصتی بود که سلمان با آن روبرو شده بود: اضافه کردن ماه جاری به برچسب عنوان ممکن است به ترافیک وبسایت او کمک کند، اما به وضوح میتوان دید که گوگل این موضوع را کاملا نادیده میگیرد.
اما اگر گوگل متوجه شود که صفحهی سلمان واقعا به روز شده است، ممکن است رتبهبندی وبسایت او بهبود یابد.
برای نشان دادن اینکه صفحات مورد نظر بروزرسانی شدهاند، او در ابتدای پستهای خود «تاریخ» را هم اضافه کرد.
اضافه کردن تاریخ به روزرسانی به مقاله
او همچنین طرح و Schema وبسایت خود را هم بروزرسانی کرد تا بتواند «تاریخ انتشار» و «تاریخ اصلاح» را هم اضافه کند.
افزودن تاریخ انتشار و تاریخ اصلاح در مقالات
این تغییرات به وبسایت سلمان کمک کارد تا به عنوان Snippet ویژه انتخاب شود.
تغییرات سایت و بهبود رتبه بندی و افزایش ترافیک سایت
Snippet ویژه به همراه بهبود رتبهبندی کلمهی کلیدی مورد نظر، باعث شد تا ترافیک آن صفحه بیش از ۲۰۰ درصد افزایش یابد.
Snippet ویژه و افزایش ترافیک سایت
مثال کاربردی سوم:
چگونه نیل توانست یک جابجایی وبسایت فاجعهبار را معکوس کند
آژانس سئو نیل شیث که Only Way Online نام دارد، چندی قبل با یک مشتری جدید آشنا شد که رتبهبندی وبسایت او به کلی نابود شده بود. همانطور که در تصویر میبینید، تعداد بازدید و کاربر این وبسایت به طور ناگهانی افت کرده است.
افت ناگهانی بازدید سایت
در روند بررسی مشخص شد که این وبسایت به آخرین نسخه از مگنیتو(Magento) منتقل شده است.
آنها همچنین تصمیم گرفتند که این مهاجرت و جابجایی را به همراه تعداد معدودی تغییر در وبسایت(مانند حذف آدرسهای URL که ترافیک جستجو را به خود اختصاص داده بودند) خود انجام دهند، تغییراتی که بدون در نظر گرفتن هرگونه تاثیر احتمالی بر روی میزان جستجو و ترافیک صورت گرفته بود.
این وبسایت در یک چهارچوب زمانی دو ماهه، از متوسط ۳۰ هزار بازدیدکنندهی روزانه به کمتر از ۳ هزار بازدید در روز رسیده بود.
هنگامی که نیل برای بررسی مشکل یک بازرسی کامل از سئو سایت انجام داد، با مجموعهای از مشکلات مختلف روبرو شد، مواردی از جمله:
صفحاتی که هیچ لینک داخلی به آنها اشاره نکرده است(به اصطلاح صفحات یتیم)
صفحاتی که خودشان را به صفحات نوایندکس معرفی کردهاند
صفحاتی که ابتدا به یک صفحه دیگر هدایت شدهاند و همین صفحات به صفحهی دیگری(حلقهی هدایت)
لینکهای داخلی و خارجی خراب
نقشهی سایت شامل صفحاتی بود که نباید ایندکس میشدند
عنوان و برچسب توضیحات بهینه نشده
همانطور که مشاهده میکنید پس از رفع این مشکلات مرتبط با سئو فنی، ترافیک این وبسایت روند صعودی به خود گرفت.
رفع مشکلات مرتبط با سئو فنی و افزایش ترافیک سایت
در واقع، از جولای ۲۰۱۹ تا اکتبر همان سال، ترافیک این وبسایت بیش از ۲۲۸ درصد افزایش یافت.
افزایش 228 درصدی ترافیک وبسایت
مثال کاربردی چهارم:
بیل چگونه توانست با استفاده از طرح سوالات متداول میزان کلیک را ۱۵/۲۳ درصد افزایش دهد.
بیل ویدمر یک وبسایت مرتبط با خودروهای تفریحی و خانوادگی راهاندازی کرده است.
وبسایت مرتبط با خودروهای تفریحییکی از مهمترین صفحات وبسایت بیل، صفحهی مربوط به راهنمای بیمهی خودروها است:
صفحهی مربوط به راهنمای بیمهی خودروها
متاسفانه برندهای بزرگی همچون گیکو و Bankrate توانستهاند کلمات کلیدی همچون «بیمهی خودروهای تفریحی» را به تحت سلطهی خود درآورند.
رتبه بندی سایت گیکو و Bankrate در کیورد بیمه خودروهای تفریحی
بنابراین، شانس اینکه وبسایت بیل بتواند بالاتر از این سایتهای بسیار بزرگ قرار بگیرد، بسیار اندک است. در این زمان بود که بیل متوجه شد که لزوما نباید از رقبای بزرگ خود پیشی بگیرد. او میتوانست برای افزایش تعداد کلیکها از یک طرح پرسش و پاسخ استفاده کند.
بنابراین بیل یک طرح پرسش و پاسخ به بخش پرسشهای متداول صفحهی خود اضافه کرد. همین بخش باعث شد که وبسایت بیل در Rich Snippet قرار بگیرد.
استفاده از یک پرسشنامه برای افزایش کلیک ها
این تغییر کوچک در نهایت منجر به افزایش ۱۵/۲۳ درصدی ترافیک گوگل این صفحه شد.