نرخ کلیک (CTR) چیست؟ چطور CTR صفحات را افزایش دهیم
تمامی تلاش های سئو سایت و بهینه سازی سایت اعم از تولید تولید محتوا سئو شده، سئو فنی، لینک بیلدینگ و طراحی وب سایت در نهایت باید منجر به کلیک در نتایج جستجو و ورود کاربر به سایت شود؛ افزایش نرخ کلیک (CTR) در اینجا اهمیت پیدا می کند.
افزایش CTR باعث افزایش ورودی گوگل شده و میزان فروش کالا یا خدمات را افزایش می دهد. یکی از وظایف مهم هر سئوکار بهینه سازی نرخ کلیک CTR برای بهبود وضعیت بازاریابی موتور جستجو (SEM) می باشد.
نرخ کلیک یا CTR چیست؟
برای درک مفهوم نرخ کلیک باید ابتدا با Impression آشنا شوید. وقتی یک کاربر موضوعی را در اینترنت جستجو می کند و سایت شما در نتایج جستجو به وی نمایش داده می شود هر نمایش به معنای یک Impression می باشد؛ تفاوتی نمی کند شما در نتیجه جستجو اول باشید یا دهم عمل ایمپرشن بر اساس کل نتایج یک صفحه انجام می شود. در ادامه CTR هر صفحه بر بر اساس میانگین میزان ایمپرشن محاسبه می شود. | سئو فاکس
برای درک مفهوم نرخ کلیک باید ابتدا با Impression آشنا شوید. وقتی یک کاربر موضوعی را در اینترنت جستجو می کند و سایت شما در نتایج جستجو به وی نمایش داده می شود هر نمایش به معنای یک Impression می باشد.
تفاوتی نمی کند شما در رتبه اول گوگل باشید یا دهم عمل ایمپرشن بر اساس کل نتایج یک صفحه انجام می شود بنابراین مقدار CTR بر اساس میانگین میزان نمایش در نتایج جستجو محاسبه می شود.
CTR مخفف Click Through Rate به معنای نرخ کلیک است.
تاثیر افزایش نرخ کلیک بر روی وضعیت کلی سئو
فرض کنید ۵ سایت در عبارت آموزش آشپزی رتبه دارند به ترتیب از ۱ الی ۵؛ سایت رتبه سوم به دلیل داشتن عنوان طولانی تر و توضیحات متا جذاب کلیک بیشتری نسبت به رقبای خود میگیرد در همین پروسه افزایش CTR است که افزایش رتبه به مرور زمان صورت میگیرد.
چطور CTR صفحات را افزایش دهیم
افزایش نرخ کلیک صفحه نیاز به داشتن دقت و خلاقیت دارد به این دلیل که منابع انجام آن بسیار محدود است لذا باید برای غلبه بر رقبا نهایت استفاده از آن ها را کرد:
ریچ اسنیپت
استفاده از FAQ
تگ عنوان
کلمات کلیدی طولانی
توضیحات متا
استفاده از ایموجی
۱- روی تگ عنوان و توضیحات صفحه کار کنید
بهتر است عنوان بلند، جذاب و حاوی دلیلی برای کیک باشد. ممکن است به کارگیری این عبارات بتوانند کمی کمک کنند:
لینک مستقیم
دانلود رایگان
مشاوره رایگان
از ۰ تا ۱۰۰
مرحله به مرحله
گام به گام
آپدیت
چک لیست
۲۰۲۰
فقط در ۱۰ روز
استفاده از پرانتز، کروشه و اعداد در عنوان نرخ کلیک را افزایش می دهد و بر روی بهبود سئو موثر است.
۲- نشانه گذاری صفحات یا ریچ اسنیپت
اسنیپت گوگل
در تصویر زیر مشخص است که ما با استفاده از اسنیپت hreview صفحات را به صورت Rating نشانه گذاری کردیم؛ این عمل میتواند موجب افزایش نرخ کلیک شده و رتبه صفحات را افزایش دهد.
۳- استفاده از FAQ
FAQ فقط برای سایت هایی که در صفحه اول گوگل هستند کار میکند؛ خود یک رتبه محسوب شده و یکی از نتایج را از صفحه جستجو حذف می کند لذا می تواند کمک بسزایی به افزایش CTR رتبه های اول تا پنجم گوگل بکند.
۴- استفاده از Long Tail Keywords
نکته: اگر نمی دانید Long Tail Keywords چیست حتما سری به مقاله کلمات کلیدی طولانی و دم بلند بزنید.
خب برگردیم سر اصل موضوع یعنی افزایش CTR سایت از طریق Long Tail Keyword ها، ماجرا از این قرار است که معمولا در هر صنعتی مجموع جستجو عبارات کلیدی بلند چند سیلابی از کلیدواژه اصلی یا Seed Keyword بیشتر است. با کار کردن بر روی عبارات چند سیلابی این شانس را پیدا خواهید کرد که ترافیک ارگانیک بیشتری از گوگل دریافت کنید.
۵- توضیحات متا معجزه می کند
توضیحات متا بیشترین اثرگذاری در صفحه نتایج جستجو بر روی کاربر را دارد. این تگ به بازدیدکنندگان می گویند هنگام کلیک کردن روی لینک باید انتظار چه محتوایی را داشته باشند.
شما برای نوشتن یک توضیحات متا موثر ۱۶۰ کاراکتر فضا دارید پس سعی کنید نهایت استفاده را از آن بکنید، با قرار دادن اعداد، بهترین، لیست، جدیدترین، آخرین و … توضیحات متای خود را جذاب جلوه دهید.
۷- استفاده از ایموجی
یکی از تکنیک های سئو مورد علاقه مند استفاده از ایموجی در عنوان و همچنین لینک بیلدینگ داخلی است. استفاده از ایموجی به طرز چشم گیری CTR سایت را افزایش می دهد پس همین حالا به پنل مدیریت سایت خود بروید و عنوانین را آغشته بر ایموجی کنید.