استراتژی سئو چیست؟ آموزش تدوین بهترین استراتژی سئو سایت

تدوین استراتژی سئو می تواند پیچیده باشد، اما فهم مفهوم آن را می توان با تفکیک عناصر به چهار قسمت اصلی ساده تر کرد (برای فهم بیشتر انواع سئو را مطالعه کنید).


سئو سایت می تواند پیچیده باشد – در واقع در بسیاری از مواقع، کاملاً پیچیده است. چند فاکتور رتبه بندی در چیدمان صفحات نتایج جستجوی ارگانیک نقش دارند؟ ده؟ بیست؟ سی؟ دویست؟ یا حداقل ۲۰۰ …؟


گوگل می گوید: شاهد مکالمه نماینده سنا آمریکا و مدیر گوگل باشید [⚖️]

استراتژی سئو چیست؟ آموزش تدوین بهترین استراتژی سئو سایت


در سال ۲۰۲۰ چندین کنگره مهم در آمریکا با حضور مدیران کمپانی از بزرگ تکنولوژی مثل فیسبوک، تویتر و البته گوگل برگزار شد که در یکی از این کنفرانس ها خانم Lofgren نماینده سنا از سوندار پیچای مدیر عامل شرکت گوگل سوالاتی پپرسید که پاسخ آنها دنیای دانش سئو را متحول ساخت ویدئو و متن این مکالمه را تقدیم حضورتان می کنیم:



Ms. Lofgern (نماینده سنا)

درباره دستکاری در نتایج جستجو ها به نظر من موضوع مهمی است که راجب آن حرف بزنیم، الان اگر در گوگل سرچ کنید کلمه Idiot را در دره عکس ها یک عکس از دونالد ترامپ مشاهده می کنید، من همین الان این کار را کردم این چطور اتفاق می افتد؟ چطور این اتفاق می افتد؟ سرچ گوگل چطور کاری می کند که این اتفاق می افتد؟



Sundar Pichai (مدیر عامل شرکت گوگل)

ما برای هر کلمه ای که شما تایپت می کنید یک نتیجه سرچ نمایش می دهیم ما به عنوان گوگل وب را خزش کرده و اطلاعات داخل آن را ذخیره می کنیم ما یک کلمه کلیدی را بر میداریم و آن را با شاخص های خود تطبیق می دهیم و آنها را بر اساس ۲۰۰ فاکتور طبقه بندی می کنیم، فاکتورهایی مثل ارتباط موضوعی، تازه بودن، محبوبیت و چگونگی استفاده دیگران از آن و بر اساس این تطبیق در هر زمانی ما تلاش می کنیم که برای هر کوئری بهترین نتیجه جستجو را ارائه کنیم و بعد ما این نتایج را مجدد ارزیابی می کنیم و این طوری میفهمیم که این فرآیند به درستی کار می کند.



Ms. Lofgern (نماینده سنا)

پس یک نفر نیست که پشت پرده نشسته باشه و تصمیم بگیره که چی رو به مخاطب نشان بده و این در حقیقت تجمعی از نتایج همه کاربران وب است و شما در حال طبقه بندی کردن آن اصطلاحات هستید.



Sundar Pichai (مدیر عامل شرکت گوگل)

پارسال ما بیش از ۳ تریلیون سرچ را جواب دادیم برای مثال هر روز ۱۵% همه ی سرچ هایی که در گوگل انجام می شود قبلا هرگز انجام نشده، بنابراین این عملیات در مقیاس بزرگ انجام می شود ما به صورت دستی در هیچ کدام از نتایج جستجو دخالت نمی کنیم.



Ms. Lofgern (نماینده سنا)

من کنجکام بدونم همکاران من هر از گاهی شکایت می کنن که شنیده اند که یک مهندس دموکرات مسئول این اتفاق است، فقط میخواهم این موضوع را شفاف تر کنم: دونالد ترامپ در محله سانتاکلارا در انتخابات ۲۰۱۶ بیست درصد رای آورد، فقط همین قدر رای آورد! این تعجب برانگیز است که شاید مهندس هایی که در سانتاکلارا زندگی می کنند سعی در بازتاب دادن این نتایج دارند و این هیچ ربطی به الگوریتم ها و فرآیند کاملا اتوماتیک گوگل ندارد.


اگر ما گوگل را نداشتیم نمی توانستیم هیچ اطلاعاتی را بدست آوریم به شکل راحتی که الان داریم بدرست میاریم.


من به دنبال این هستم که در سال آینده با شما درباره چند سوال جدی همکاری کنم این کاملا مشهوده که تمایل به نفع صداهای محافظه کار بخشی از این سوال ها نیست.


این مکالمه نمایانگر پیچیدگی علم و دانش سئو است، گوگل از بیش از ۲۰۰ فاکتور رتبه بندی برای فهرست کردن نتایج جستجو استفاده می کند بله بیش از دویست فاکتور 🙂


اما نگران نباشید شما در جای درستی قرار دارید ما در سئو فاکس بهترین آموزش سئو را به صورت [کاملا رایگان] در اختیارتان قرار خواهیم داد تا به موفقیت هر چه بیشتر در سئو برسید.


برگردیم سر اصل مطلب یعنی: یعنی نحوه تدوین استراتژی سئو


همانطور که از سخنان مدیر عامل گوگل پیداست گوگل برای رتبه بندی نتایج جستجو خود از بیش از ۲۰۰ سیگنال استفاده می کند و همین مسئله است که تا به امروز باعث پیچیدگی سئو شده.


ولی واقعیت این است، در حالی که احتمالاً صدها متغیر برای تعیین جایگاه نهایی نتایج با یکدیگر در ارتباط اند، برخی از فاکتور ها را باید حدس زد چرا که گوگل هرگز اطلاعات زیادی در این خصوص به وبمستران ارائه نمی کند زیرا در حالت عادی جنگ است چه برسد به آزاد گذاشتن دانش 🙂


در این مقاله، ما می خواهیم نگاهی ساده به استراتژی سئو داشته باشیم و چهار زمینه اصلی که باید روی آنها تمرکز کنید را تشریح کنیم. وقتی سئو را از این دریچه نگاه کنید کارها بسیار آسان تر می شوند.


تدوین بهترین استراتژی سئو در سال ۲۰۲۰


همه ی ما میدانیم که تولید محتوای با کیفیت به بهبود سئو سایت کمک می کند، همه ی ما می دانیم که بک لینک ها بر روی رتبه بندی موثراند، همه ی ما میدانیم که انواع سئو چیست و ….


اگر قصد شنیدن همان حرف های تکراری و همیشگی را دارید وارد جای درستی نشدید! ما در این مقاله آموزش استراتژی سئو به معرفی جدید ترین متدهای تدوین یک استراتژی سئو حرفه ای خواهیم پرداخت. خواندن این مقاله بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه از زمان شما را میگیرد اما در ازای آن دریچه ای جدیدی از سئو را به روی شما باز خواهد کرد و البته جالب است بدانید که:


حدود ۹۳٪ بازدیدهای وب سایت از موتور جستجو حاصل می شود.

۷۵٪ از کاربران هرگز از صفحه اول نتایج جستجو به صفحات بعدی نمی روند.

بیش از ۶۰٪ از بازاریابان می گویند افزایش ورودی گوگل اولین اولویت بازاریابی آنهاست.

رتبه اول گوگل در نتایج جستجو ۳۴٪ از کلیک ها را به خود جذب می کند.

خب مقدمه چینی کافیست، بریم سر اصل مطلب 🙂


از آنجایی که ما در ایران زندگی می کنیم این موضوع حائز اهمیت است که بدانیم بیش از ۹۸ درصد از جستجو های اینترنتی در ایران در گوگل انجام می شود. بنابراین رعایت اصول سئو دیگر موتورهای جستجو اهمیتی چندانی برای ما نخواهد داشت.


استراتژی سئو چیست؟


این خلاصه ترین تعریفی است که می توان از استراتژی سئو داشت:


به برنامه ای دقیق و زمان بندی شده که شامل مشخص کردن KPI، آنالیز بازار هدف، آنالیز سایت اصلی و آنالیز وضعیت سئو رقبا است استراتژی سئو می گویند.


سئو فاکس

آشنایی با چهار عنصر اصلی سئو


چهارچوب اصلی تکینک های سئو در چهار قسمت اصلی زیر خلاصه می شود:


سئو داخلی [Onsite SEO]

سئو خارجی [Offsite SEO]

سئو تکنیکال [Technical SEO]

سئو دامنه [Domain SEO]

استراتژی سئو داخلی سایت (Onsite SEO)


کار را با یک تعریف ساده از سئو داخلی شروع می کنیم:


به مجموعه اقداماتی که در داخل سایت برای ایجاد ارتباط بهتر میان کاربر و موتورجستجو صورت میگیرد سئو داخلی سایت به انگلیسی On-page SEO گفته می شود.


استراتژی سئو داخلی عبارتند از:


۱- کلمه کلیدی در تایتل تگ


تگ عنوان یکی از قوی ترین سیگنال های رتبه بندی برای موتورهای جستجو است، این تگ موضوع محتوای صفحات وب را برای موتورهای جستجو توصیف می کند. موتورهای جستجو از این تگ در نتایج جستجو استفاده می کنند. درج کلمه کلیدی در آن به موتور جستجو کمک می کند تا درک بهتری از موضوع صفحه داشته باشد. در حالت ایده آل کلمه کلیدی باید در ابتدای تگ عنوان قرار بگیرد.


۲- کلمه کلیدی در توضیحات متا


اهمیت تگ توضیحات متا بحثی جنجال برانگیز در سئو سایت است با این وجود هنوز یک سیگنال مهم در سئو به شمار می رود. همچنین استفاده هوشمندانه از آن یکی از روش های افزایش نرخ کلیک است. گنجاندن کلمه کلیدی در آن باعث ارتباط بیشتر با موتور جستجو و فرد جستجوگر می شود.


۳- کلمه کلیدی در تگ H1


تگ H1 یکی دیگر از فاکتورهای سئو است که نقش توصیف موضوع محتوای صفحات را دارد و یکی از مهم ترین فاکتورهای سئو محتوا می باشد. علی رغم بحثی که درباره تاثیر آن در دنیای سئو می شود، هنوز یک تکنیک مهم در سئو به شمار می رود لذا بهتر است تا کلیدواژه اصلی خود را در آن قرار دهید.


۴- استفاده از کلمات کلیدی مترادف


تا همین اواخر (حدودا ۵ سال پیش)، پر کردن صفحه با کلمات کلیدی راهی مطمئن برای کسب رتبه اول گوگل بود اما الان اینطور نیست. در سئو ۲۰۲۰ با استفاده از کلمه کلیدی مترادف درک گوگل از کلیدواژه اصلی صفحه را بالاتر ببرید.


۵- طول محتوا


این روزها کاربران می خواهند آموزش ببینند و با محتوای کم راضی نمی شوند. بنابراین، گوگل به دنبال رتبه دادن به محتوای طولانی و آموزنده است. مسلم است که هرچه محتوا طولانی تر باشد احتمال پوشش دادن موضوعات نیز بیشتر می شود. پس حتما سئو محتوا را جدی بگیرید.


۶- محتوای کپی


همه عوامل نمی توانند به طور مثبت بر رتبه بندی تأثیر بگذارند. داشتن محتوای کپی در صفحات مختلف سایت در واقع می تواند به رتبه سایت آسیب وارد کند. از کپی مطالب دیگر سایت ها جدا خودداری کنید و برای هر صفحه یک محتوای یونیک بنویسید فراموش نکنید که الگوریتم پاندا وظیفه مبارزه با محتوای کپی را بر عهده دارد.


۷- تگ کنونیکال


گاهی اوقات داشتن دو URL با محتوای یکسان امری اجتناب ناپذیر است. یکی از راه حل های جلوگیری از تبدیل شدن این صفحات به محتوای تکراری استفاده از تگ کنونیکال می باشد.


نحوه کارکرد این تگ بسیار ساده است، کنونیکال به گوگل می گوید که اگر یک URL همسان با URL دیگری است علی رغم اینکه دو صفحه دارای محتوای یکسان هستند در واقع محتوای آها یکیست.


۸- بهینه سازی تصاویر


قبلا در سئو تصاویر به این موضوع پرداخته ایم اما با این حال توضیحاتی در این رابطه می دهیم، این فقط متن نیست که می تواند در یک صفحه بهینه شود بلکه سایر رسانه ها نیز می توانند بهینه سازی شوند. به عنوان مثال تصاویر می توانند سیگنال های مورد نیاز برای درک محتوا به موتور جستجو را از طریق تگ alt منتقل کنند.


۹- بروزرسانی محتوا


الگوریتم های گوگل محتوای تازه به روز شده را به محتوای قدیمی ترجیح می دهند. این بدان معنی نیست که شما باید صفحات خود را مدام ویرایش کنید زیرا واضح است که گوگل این واقعیت را را تشخیص می دهد که صفحاتی مانند توضیحات محصول دلیلی برای بروزرسانی ندارند.


با این حال عاقلانه است که برخی از استراتژی ها را برای به روزرسانی انواع خاصی از محتوا هر ۱۲ ماه یا حدود آن داشته باشید.


۱۰- لینک خارجی


لینک دادن به صفحات معتبر سیگنال های اعتماد را به موتور جستجو می فرستد. به این روش فکر کنید، تنها دلیلی که شما قصد دارید تا کاربر را به یک سایت دیگر بفرستید این است که می خواهید کاربر اطلاعات بیشتری درباره آن موضوع کسب کند.


لینک دادن به سایت های معتبر می تواند یک عامل بزرگ برای جلب اعتماد گوگل باشد. با این وجود لینک دهی بیش از حد می تواند به طرز قابل توجهی پیج رنک صفحه را کاهش دهد. لینک های خروجی می توانند در رتبه بندی شما تأثیر بگذارند اما در استفاده از آنها نهایت احتیاط را به خرج دهید.


۱۱- لینک سازی داخلی


لینک کردن داخلی صفحات در سایت می تواند اتوریتی سایت بین آنها را آنها منتقل کند. برای لینک سازی داخلی عبارت site:mywebsite.com + keyword را در گوگل جستجو کنید، سپس به ویرایشگر سایت خود رفته و به صفحه هدف با رعایت نکات توزیع درست انکر تکست لینک داخلی دهید.


۱۲- کلمه کلیدی در URL


استفاده از کلمه کلیدی در URL صفحه می تواند تاثیر مثبتی بر روی سئو سایت بگذارد، سعی کنید URL کوتاه، جذاب و حاوی کلیدواژه مرکزی باشد.


استراتژی سئو تکنیکال (Technical SEO)


سئو تکنیکال به تمامی کارهایی گفته می شود که در جهت افزایش محبوبیت سایت از دیدگاه خزنده موتور جستجو انجام می شود. انجام سئوی تکنیکال باعث بهبود وضعیت ایندکس، خزنده و کارایی بهتر یک سایت می شود.


استراتژی سئو تکنیکال عبارتند از:


۱- نقشه سایت


نقشه سایت به موتور جستجو کمک می کند تا تمام صفحات سایت شما را ایندکس گوگل کند. این ساده ترین روش برای این است که به گوگل بگویید وب سایت شما شامل چه صفحاتی است.


۲- اعتبار دامنه


اعتماد مهم است. فکر کردن به اینکه کنار آمدن با این موضوع که سایت هایی مانند ویکی پدیا هستند که به توجه ویژه ای دارد سخت است اما دانستن اینکه این اعتماد ناشی از چیست می تواند نگاهی عمیق تر به استراتژی سئو ما بدهد. برایان از وب سایت Backlinko لیست کاملی از فاکتور های افزایش گوگل تراست را برای ما تهیه کرده است.


۳- موقعیت سرور


برخی از سئوکاران معتقدند که مکان سرور به بهبود سئو برای کاربران آن کشور یا منطقه خاص کمک می کند و برخی معتقدند که این موضوع توهمی بیش نیست.


۴- سایت موبایل فرندلی


یک سال پیش ۴۶٪ از جستجو کنندگان اینترنت از تلفن همراه برای جستجو استفاده می کردند. من معتقدم این تعداد در ۱۲ ماه گذشته به طرز چشمگیری افزایش یافته است. پس تعجبی نخواهد داشت که داشتن یک سایت بهینه شده برای موبایل به نوعی بر رتبه بندی تأثیر می گذارد.


۵- کاهش سرعت لود سایت


کاهش سرعت لود سایت یکی از فاکتور های شناخته شده سئو سایت است. سایت سریع در جایگاه بالاتری نسبت به سایت های کند تر قرار می گیرد.


استاندارد میانگین سرعت بارگذاری صفحات وب باید کمتر از ۷ ثانیه باشد اما ۴ ثانیه بهتر است. هر چه سرعت لود پایین تر باشد زمان ماندگاری کاربران در سایت نیز بیشتر می شود.


سیستم عامل سرور ۶۴ بیت باشد.

آپدیت نسخه پی اچ پی از ۵.۲ به ۷.۲.

کاهش حجم تصاویر تا حد ممکن.

استفاده از کش.

نصب حداقل افزونه وردپرس.

کدهای خروجی را فشرده سازی کنید.

از قالب سبک استفاده کنید.

بهینه سازی توسط ابزارهای سئو.

۶- ساختار سایت


بهینه سازی ساختار سایت باعث دسترسی بهتر خزنده گوگل به صفحات می شود. صفحات مهم را از صفحه اصلی دور نکنید این صفحات باید حداکثر تا ۳ کلیک از صفحه اصلی در درسترس قرار بگیرند.


برای تست تعداد کلیک به صفحات که بیشتر از ۳ کلیک نباشد ابزارهای متعددی در وب وجود دارند اما توصیه ما استفاده از ابزار حرفه ای Screaming Frog است.


۷- پروتکل (SSL)


قبلا در رابطه با تاثیر SSL در سئو توضیحات کاملی داده ایم، استفاده از SSL و انتقال آدرس از Http:// به Https:// یکی از فاکتور های رتبه بندی مورد تایید گوگل است. به کار گیری SSL باعث افزایش امنیت انتقال اطلاعات سایت می شود علاوه بر این جالب است بدانید که قیمت چندانی ندارد.


ما توصیه می کنیم از SSL های رایگان در cPanel یا توسط شرکت میزبان ارائه می شود استفاده نکنید، مستقیما نسخه اورجینال را از سایت خریداری و نصب کنید مثل ما در سئو فاکس.


۸- فایل ربات (Robots.txt)


فایل Robots.txt در پوشه Root هاست قرار میگیرد. این فایل با وارد کردن آدرس سایت + Robots.txt در دسترس قرار دارد.


محتوای Robots میزان دسترسی خزنده وب برای ایندکس صفحات را مشخص می کند. به صورت پیش فرض نیازی به افزودن کد خاصی نیست اما اگر قصد انجام تغییرات را دارید پس از اتمام از طریق پنل سرچ کنسول آپدیت را تست کنید.


۹- صفحه ۴۰۴


وقتی که URL صفحه در دسترس نباشد ارور ۴۰۴ برای کاربر نمایش داده خواهد شد. روی این موارد ۴۰۴ خود کار کنید:


صفحه ۴۰۴ را Noindex کنید.

ظاهر فرق زیادی با دیگر صفحات نکند.

علت حذف شدن صفحه را مشخص کنید.

باکس جستجو قرار دهید.

۱۰- بودجه خزنده


خزش در وب برای گوگل هزینه بر است چون نیاز به مصرف منابع سخت افزاری دارد. گوگل برای هر سایت یک نرخ خزش مشخص در نظر میگیرد که میزان آن بستگی به عوامل متعددی دارد که بعدا به آنها خواهیم پرداخت در حال حاضر دیدن کنید از ۶ عامل تاثیر گذار در افزایش بودجه خزنده.


لینک ریدایرکتی را حذف کنید.

لینک سازی داخلی حرفه ای.

حذف محتوای کپی و تکراری.

لینک های شکسته را درست کنید .

استراتژی سئو خارجی (Offsite SEO)


انجام کارهای مرتبط با سئوی خارجی (Off site SEO) اگر طبق اصول و در چهار چوب صحیح در بستر دانش و تجربه انجام شود منجر به حصول نتیجه مطلبوب خواهد شد اما انجام بالعکس آن باعث باعث کاهش رتبه و در مواردی بروز پنالتی گوگل و حذف از نتایج جستجو گوگل خواهد شد.


محتوای زیر به وضوح بیانگر مفهوم بک لینک است:


هنگامی که یک صفحه در وب به صفحه ای دیگر لینک می شود مفهوم بک لینک به میان می آید، ساده بگوییم: لینک ها مهم ترین فاکتور از بین بیش از ۲۰۰ فاکتور رتبه بندی گوگل هستند.


چرا لینک ها برای موتور جستجو حائز اهمیت اند؟


با یک نگاه کلی می توان فهمید که وجود لینک ها باعث پدیدار شدن موتور های جستجو شدند.


خزنده های وب از طریق دنبال کردن لینک ها در وب صفحات را پیدا می کنند و سپس آنها را در فهرست خود ذخیره کرده و بر اساس بیش از ۲۰۰ فاکتو رتبه بندی می کنند.


اینترنت یک تار عنکبوت است که هر تار لینک، عنکبوت خزنده و شبکه ی تارها مجموعا در کنار یکدیگر دنیای وب را تشکیل می دهند.


تمامی لینک ها در سئو در دسته بندی زیر قرار میگیرند:


لینک طبیعی (Natural link): بک لینک هایی که شما در ساخت آن هیچ نقش مستقیمی ندارید. این دسته از لینک ها معمولا به دلیل وجود تولید محتوا با کیفیت در سایت، منبع یا برند بودن در حوزه ای خاص به سایت داده می شوند.


لینک دستی (Manual link): لینک های دستی توسط شخصی برای بهبود سئو ساخته می شوند که معمولا در بستر روش های زیر قرار میگیرند:


ارسال ایمیل و درخواست لینک.

لینک امضا.

لینک در نظرات دیگر سایت ها.

لینک از دایرکتوری.

بازنشر مطالب در سایت های خبری.

شبکه وبلاگ خصوصی.

اشتراک گذاری ویدئو.

ثبت لینک فرم های انلاین.

لینک ها مهم هستند اما به شرطی که …


تا اینجا گفتیم که بک لینک در واقع اولین فاکتور تاثیر گذار در رشد رتبه وب سایت است اما باید بدانید که هر لینکی به نفع شما نیست و این شرایط است که نحوه اثر گذاری لینک بر روی سایت را مشخص می کند.


استراتژی سئو خارجی (لینک بیلدینگ) عبارتند از:


۱- کیفیت بک لینک


زیاد بودن تعداد لینک واقعا از اهمیت بالایی برخوردار نیست چرا که گوگل برای ارزش گذاری کیفیت لینک از فاکتورهایی استفاده می کند که در ادامه زیر به آنها اشاره خواهیم کرد.


۲- محبوبیت سایت لینک دهنده


محبوبیت سایت بستگی به محتوا، ترافیک، لینک ها دریافتی، عمر دامنه تاثیر بر وب و صنعت خاص خود، دامین اتوریتی و … دارد.


۳- ارتباط میان صفحه لینک دهنده و لینک شونده


اگر محتوای صفحه ای که به سایت شما لینک می کند با موضوع سایت شما مرتبط نیست بهتر است که فکر بک لینک گرفتن از آن سایت را فراموش کنید.


۴- انکر تکست (Anchor Text)


متن لنگر یا انکر تکست متن لینک شونده است، انکر تکست از اهمیت بالایی برای درک بهتر محتوای لینک توسط موتور جستجو برخوردار است.


۵- تعداد کل بک لینک های دامنه


هر چه تعداد بک لینک های معتبر بیشتر باشد وضعیت سئو سایت هم به مرور زمان بهتر می شود.


استراتژی سئو دامنه (Domain SEO)


فاکتورهای سئو و رتبه بندی گوگل کم نیستند اما برخی از آن ها در دامنه وجود دارند که باید در هنگام ثبت دامنه به آن ها توجه کرد، ثبت نکردن دامنه سئو فرندلی منجر به از دست دادن میزان زیادی از اعتبار سئو می شود.


بهترین راه برای راه اندازی سایتی قدرتمند انتخاب نام و آدرسی مناسب است. آدرس دامنه در نهایت باید منجر به رضایت اول کاربران و دوم گوگل شود.


یعنی چه؟ با ذکر مثالی توضیح می دهیم: فرض کنید ۲ دامنه با آدرس های متفاوت که قبلا تاریخچه ای در گوگل نداشتند در یک ساعت توسط دو نفر ثبت و ایندکس می شوند. هر دوی این دامنه ها از نظر محتوا و بک لینک با یکدیگر برابراند و هر دو قصد کسب رتبه اول گوگل در یک کلمه کلیدی مشترک را دارند.


تا به الان هر دو سایت امتیازی مساوی داشته و از دیگری قوی تر نیستد اما در هنگام ثبت دامنه اولی ۱ سال و دومی ۵ ساله ثبت می شود! در اینجاست که دامین دوم نسبت به دامین اول برتری پیدا می کند چرا که یکی از فاکتور های رتبه بندی گوگل میزان عمر دامنه است.


استراتژی سئو دامنه عبارتند از:


۱- دامنه سطح بالا


Top Level domain (TLD) یا دامنه سطح بالا اصطلاح رسمی برای پسوندی است که در انتهای نام دامنه ظاهر می شود. برخی از نمونه های دامنه های سطح بالا شامل موارد زیر می شود:


همه ما با پسوند های فوق آشنا هستیم، در واقع بیش از ۱۰۰۰ پسوند ممکن وجود داشته باشد که وب مسترها می توانند برای دامنه خود انتخاب کنند اما توصیه ما دامنه های کشوری مانند .ir یا بین المللی محبوب نظیر .com و .org است.


البته انتخاب پسوند دامنه کاملا بستگی به موضوع سایت دارد یعنی اگر در زمینه فروش اینترنتی فعالیت می کنید پسوند .Shop می تواند یکی از بهترین گزینه ها برای شما باشد.


۲- ریشه دامنه


Domain Root یا ریشه دامنه به معنی صفحه اصلی است. اگر قصد فعالیت در حوزه ای خاص مانند فروش آنتی ویروس را دارید از کلمه کلیدی در آدرس دامنه استفاده کنید، در اینجا Antivirus می شود.


۳- عمر دامنه


طبق اسناد موجودبه جرات می توان گفت که مهم ترین شاخص ارزش گذاری دامنه از دیدگاه گوگل عمر دامنه است. ارزش دامنه ای با عمری ۲ ماه با دامنه ای ۲ ساله تفاوت بسیاری با هم داشته و حتی از نظر ارزش گذاری قابل قیاس نیست، چرا؟ به دو دلیل: عمر محتوا و عمر لینک.


مانند گیاه سیر که هر چه بیشتر بماند جا افتاده تر شده و برای خورنده خوشمزده تر می شود در بک لینک و محتوا نیز گوگل نقش جناب آقای سیر خوار را بازی می کند 🙂


نکته: یک درک نادرست از عمر دامنه در میان افراد وجود دارد، بسیاری فکر می کنند گوگل به زمان ثبت دامنه اهمیت می دهد اما اصلا اینطور نیست، عمر یک دامنه دقیقا از زمان ایندکس شدن سایت در گوگل محاسبه می شود نه خرید!


۴- تاریخ انقضا دامنه


تاریخ انقضا دومین شاخص مهمی است، دامنه ای که تاریخ انقضای بیشتری دارد از احساس امنیت بیشتری نزد گوگل برخوردار بوده و ممکن است موجب بالا رفتن اعتماد گوگل نسبت به وب سایت شود.


۵- نام دامنه


نام دامنه نه تنها برای گوگل بلکه برای کاربران نیز حائز اهمیت است. بر اساس اسناد بدست آمده بهترین نام برای دامنه آن است که با موضوع سایت و کلمات کلیدی هدف مرتبط باشد.


هنگامی که کلمه کلیدی هدف عیننا و به صورت مستقیم در آدرس دامین قرار گرفته بگیرد به اصطلاح این دامنه تطابق دقیق با کلمه کلیدی را داشته و شانس بهتری برای کسب رتبه اول با آن عبارت کلیدی خاص را دارد به این موضوع در تکنیک های سئو Exact Match Domain گفته می شود.


۶- پسوند دامنه


پسوند دامنه در زمان های قدیم جزو مهم ترین فاکتور ها بود اما با اضافه شدن هدف گذاری بین المللی به پنل سرچ کنسول گوگل دیگر تاثیر چندانی ندارد یا شاید اصلا ندارد!


نحوه کارکرد: سایت هایی که پسوند دامنه آن ها حاوی پسوند کشوری بود (مثلا در ایران .ir) شانس بهتری در نتایج جستجو کاربرانی را داشتند با IP همان کشور به جستجو پرداخته بودند.


اما همان طور که گفتیم با اضافه شدن هدف گذاری بین المللی به آسانی می توان موقعیت را تعیین کرد. نکته دیگری نیز هست این فاکتور در نتایج جستجو فارسی اثری ندارد چرا که گوگل فارسی وجود ندارد.


۷- دیگر شاخص ها در ثبت دامنه سئو فرندلی


کوتاه بودن تعداد حروف .

یک سره بودن و نداشتن خط فاصله (-) .

عمومی بودن هویز دامنه.

خرید و فروشی نبودن .

۸- ثبت دامنه رنک دار


خرید دامنه ای که قبلا سابقه ای در گوگل داشته می تواند برای شروع مناسب باشد اما به شرطی که مرتبط باشد! البته توصیه ما استفاده از ریدایرکت ۳۰۱ است.


۹- سابقه دامنه در سایت آرشیو


بهتر است تا دامنه ای که قبلا در موضوع غیر مرتبط با موضوع سایت شما فعالیت می کرده را ثبت نکنید چرا که احتمال وجود بک لینک با انکر تکست حاوی کلیدواژه غیر مرتبط با موضوع سایت شما باشد و همین موضوع باعث کاهش رتبه سایت می شود. برای چک کردن سابقه تاریخی دومین می توانید از سایت Archive.org استفاده کنید.


۱۰- تعداد کارکترهای دامنه


هر چه آدرس کوتاه تر باشد بهتر! چرا که هم در ذهن بهتر می ماند و هم حروف اضافی ندارد.


۱۱- دامنه ای با نام فراموش نشدنی ثبت کنید


نام دامنه کوتاه باشد، آسان به خاطر سپرده شود و تایپ آسانی داشته باشد و البته راحت تلفظ شود. وجود این ویژگی ها برای انجام سئو مهم است زیرا باعث می شود بازدید کنندگان مستقیماً از سایت بازدید کنند.


۱۲- از ثبت دامنه با پسوند های بی ربط خودداری کنید


هر روزه پسوند های جدید مانند .xyz, .website و … بازار می آیند اما شما گول این ها را نخورید، هنوز پسوند .com در دنیا و .ir نزد ایرانیان از محبوب ترین ها هستند. حفظ آدرس سایتی که با پسوند جدید ثبت شده است برای افراد قدیمی می تواند کمی مشکل ساز باشد.


۱۳- فولدر را به ساب دامین ترجیح دهید


از نظر فنی گوگل اعلام کرده است تفاوتی میان محتوای ساب دامین و پوشه قائل نمی شود اما طبق مستندات موجود آمار ها حاکی از بهتر بود پوشه است چرا که اتوریتی سایت یا همان اعتبار دامنه با کیفیت بیشتری به دیگر صفحات منتقل می شود.