اینترنت ماهوارهای واقعا رایگان است؟
شورای عالی فضای مجازی، طرحی را عنوان مدیریت V P N و اینترنت در دستور کار دارد که برخی را نگران دسترسی افراد عادی به فضای مجازی کرده است. اما برخی کارشناسان معتقدند با ورود اینترنت ماهوارهای به کشور، اجرای چنین طرحی مشکل است.
تجارتنیوز، در روزهای گذشته، گزارشهایی را با موضوعهای پروژه مدیریت V P N و اینترنت و فیلترینگ اینترنت ماهوارهای منتشر کرد.
این گزارشها به طرح جدید شورای عالی فضای مجازی در مورد طبقهبندی دسترسی به وی- پی- ان و اینترنت و همچنین تاثیر گسترش اینترنت ماهوارهای به چنین اختصاص داشت.
جواد دادگر، کارشناس فناوری اطلاعات معتقد است اعلام نشدن جزئیات و چگونگی اجرای پروژه مدیریت V P N و اینترنت بر نگرانیها در مورد آن میافزاید.
به گفته او، ممکن است در صورت عملی شدن آن، همه موضوعات به شبکه ملی اطلاعات منتقل و در ادامه، فقط به برخی از اقشار جامعه برای استفاده از اینترنت، V P N تعلق گیرد.
نیما امیرشکاری، کارشناس فناوری اطلاعات نیز معتقد است نسل جدید اینترنت ماهوارهای به گونهای طراحی شده که با ابزارهای موجود ارسال پاریزیت، مسدودسازی آن بسیار مشکل است و حتی شاید نشدنی باشد.
نظرهای برخی دیگر از مخاطبان را در این مورد این موضوعها در ادامه میخوانید.
چرا محدودیت؟
گروهی از خوانندگان از اینکه مقامات برای میزان و نوع دسترسی افراد به اینترنت، تصمیمگیری میکنند، گلایه کردهاند.
– « الان حتی منبع های ما بر روی اینترنت جهانی قرار گرفته، نمی دونم چجوری این قانونا تصویب می شن … اصلا کل هشتاد میلیون جمعیت ایران بیان یک سایت بزنن نمی تونن کاری بکنن اینترنت ملی ترقی بکنه…»
– «مسئولین محترم لطفا جای ما مردم هم تصمیم بگیرید که نان سنگک بخوریم یا نان بربری یا نان لواش، بعد از تصمیم گیری هم محدودیت ها رو به نانی که نباید بخوریم اعمال فرمایید.»
– «چرا خود مردم نباید درمورد تکنولوژی و استفاده از آن تصمیم بگیرند!.»
– «روزی ۳ بار قطعی اینترنت داریم، افت سرعت داریم شدید، گرونی و عدم خدمات سرویس دهندگان اینترنت داریم اگه این موارد رو برطرف می کردید مردم از اینترنت داخل استفاده می کردند بجای اینترنت ماهواره ای.»
تعداد دیگری از مخاطبان، امیدواریها و ناامیدیهای خود را در مورد ورود اینترنت ماهوارهای به کشور مطرح کردهاند.
– «منتظریم پوشش ماهواره ای اینترنت کامل بشه یه مودمش رو با هر قیمتی تهیه می کنیم، از شر محدودیت الکی و کندی سرعت و بحث های همیشگی راحت بشیم. شد یه تکنولوژی بیاد و به سادگی در دسترس مردم باشه؟»
– «اینترنت ماهواره ای، کاری که موبایل با تلفن ثابت کرد رو انجام می ده شما حالا هرچقد توان دارید محدود کنید.»
– «اینترنت ماهواره ای اومده که به بیش از ۴ میلیارد نفر از ساکنان کره زمین که در مناطق دور افتاده هستند اینترنت برسونه…»
– «بزودی اینترنت ماهواره ای، که توسط شرکت های مختلفی بصورت رقابتی در حال تکمیل است، در دسترس همه مردم کره زمین قرار خواهد گرفت. همچنان که هم اکنون اینترنت ماهواره ای شرکت اسپیس ایکس، کل قاره امریکا را پوشش داده و مردم امریکا و کانادا از آن بهره مند شده اند.»
– «ایلان ماسک گفته قراره اینترنت ماهوارهای تو خاورمیانه رایگان باشه من که از فیلترینگ خسته شدم پدرم در اومده.»
– «شما با هر پک از این دیش ها می تونید به ۲۰۰ نفر سرویس وایرلس بدی. یعنی عملا اگر شما در یک آپارتمان چندین واحده زندگی می کنید می تونید با نصب یک دیش و شیر کردن در کل ساختمان عملا هزینه رو سر شکن کنید و اینجوری خیلی راحت می تونید از این تکنولوژی استفاده کنید…»
– «اگر اینترنت ماهوارهای کامل تو ایران بیاد قیمت و هزینش حدودا ۱۰۰ تا ۲۰۰ دلار هست و نسبت به کلاهبرداری اپراتور ها خیلی ارزان در می یاد…»
هزینهاش بالاست
برخی اما با توجه به هزینههای این فناوری، معتقدند در ایران عمومی نمیشود.
– «حتی اگه قیمت تجهیزاتش با هم یک دلار هم باشه از چیزی به نام گمرگ رد بشه، قیمتش حداقل ۲۰ میلیون تومن واسه ما در میاد. دولت هم یه طرحی مثل رجیستری کشف و اضافه می کنه تا گرون تر هم بشه که فقط پولدارا ازش استفاده کنن.»
– «مسلما در ایران عمومی نخواهد شد .چند نفر از ایرانیان توان پرداخت ۵۰۰ دلار (۱۵ میلیون تومان) هزینه تجهیزات و ماهیانه ۱۰۰ دلار (۳ میلیون تومان) هزینه اشتراک آنرا خواهند داشت؟!…»
– «این سرویس کجا اعلام شده رایگانه؟ هیچ وقت این سرویس رایگان نمی شه اگر در مورد زیر ساخت ها و هزینه های نگهداری و ماهواره و خود شبکه اینترنت اطلاعات کسب کنید می فهمید می تونه ارزون بشه و قیمت نصف قیمت فعلی ولی رایگان نه نمی شه و تو خود امریکام احتمالا رقیب اینترنت های فیبر. حالا چرا برای بعضی ها تهدید حساب می شه؟ چون فرض کنید کشور صاحب این تکنولوژی که می شه آمریکا به اون دسترسی و اطلاعات نمی ده…»
آخرین اخبار و گزارشها در حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات را در صفحه اختصاصی استارتاپ تجارتنیوز دنبال کنید.