سه ماده شیمیایی برای کاغذسازی را بشناسید
در فرایند کاغذسازی از انواع مختلفی از مواد شیمیایی می توان استفاده کرد. ریتنشن اید، سولفات آلومینیوم یا همان آلوم، AKD مایع یا همان ماده مقاومت دهنده کاغذ، انواع بوراکس دکا و پنتا، پلی آلومینیوم کلراید (PAC)، انواع نشاسته های صنعتی خام و پرداخته شده و ... از جمله این مواد شیمیایی هستند.
در رابطه با کاربردهای برخی از این موارد مثل سولفات آلومینیوم، ریتنشن اید، AKD مایع یا حتی نشاسته بیشتر از سایر آن ها صحبت شده و اغلب افرادی که به نوعی با این حوزه در ارتباط هستند، تا حدودی در رابطه با اهمیت آن ها در فرایند تولید کاغذ آگاه هستند. این در حالی است که درباره برخی دیگر مثل بوراکس دکا، بوراکس پنتا و پلی آلومینیوم کلراید (PAC) کمتر صحبت شده و ممکن است در این باره اطلاعات چندانی نداشته باشید. در این مقاله به طور خلاصه اهمیت این سه ماده در فرایند کاغذ سازی و کاربرد آن ها در صنایع سلولزی را بررسی کرده ایم. در ادامه با ما همراه باشید تا پاسخ سوالات خود را در این باره به دست آورید.
پلی آلومینیوم کلراید (PAC)
پلی آلومینیوم کلراید یا همان آلومینیوم کلراید هیدراته که به اختصار پک (PAC) نیز نامیده می شود، نوعی پلیمر غیر آلی است که خاصیت منعقدکنندگی نسبتا بالایی دارد و به عنوان جایگزینی برای سولفات آلومینیوم (آلوم) مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده که به صورت پودری و مایع و در گریدهای مختلف ارائه می شود، به طور گسترده در صنایع سلولزی مورد استفاده قرار می گیرد. ایجاد نرمی و پلاستیسیته بیشتر در سطح کاغذ، سرعت بخشیدن به روند خشک شدن خمیر کاغذ، کاهش نیاز به استفاده از الیاف طبیعی در خمیر و ... از جمله مزایای استفاده از این ماده در فرایند کاغذ سازی است.
بوراکس دکا
بوراکس دکا هیدرات در واقع همان سدیم تترا بورات ده آبه است که اسیدیته نسبتا ثابتی داشته و به عنوان یک بافر عالی از آن یاد می شود. از این ماده در صنایع متنوعی استفاده می شود؛ تولید مواد شوینده، تولید محصولات آرایشی و بهداشتی، لحیم کاری، ضد یخ، به عنوان افزودنی در مواد غذایی، تصفیه آب، تولید ورق و کارتن و ... از جمله موارد کاربرد آن است.
برای ساخت کاغذ باید از نشاسته پرداخته شده ای استفاده شود که تحت فرایندهای مختلفی قرار گرفته و آمادگی لازم را برای ورود به فرایند کاغذسازی پیدا کرده باشد. بوراکس دکا با اضافه شدن به این ماده نقش ژل را ایفا کرده و به آن خاصیت چسبندگی بیشتری می بخشد.
بوراکس پنتا
استفاده از نشاسته در تولید کاغذ زمانی اثربخش است که بتواند حالت ژله ای پیدا کرده و خاصیت چسبندگی بالایی داشته باشد. این خاصیت تنها در صورتی ایجاد می شود که آب به اندازه کافی به بافت نشاسته جذب شده باشد. در غیر این صورت، خاصیت کشسانی و ژله ای نشاسته به اندازه کافی فعال نخواهد شد. این نکته به عوامل متعددی بستگی دارد که از جمله آن ها می توان به کیفیت نشاسته، قدرت جذب آن و ... اشاره کرد.
با اضافه شدن بوراکس پنتا به نشاسته، قدرت جذب آب توسط آن افزایش یافته و می تواند قبل از آن که آب تبخیر شود، بافت ژله ای پیدا کند.
معرفی سه ماده شیمیایی کاربردی در کاغذ سازی
در این مطلب سه ماده شیمیایی که در صنایع سلولزی مورد استفاده قرار می گیرند را به طور خلاصه معرفی کردیم. توضیحات بیشتر در رابطه با هر یک از آن ها را می توانید در وب سایت https://www.kepsico.com/ مطالعه فرمایید. همچنین امکان ثبت سفارش و دریافت این محصولات از بهترین تاکمین کنندگان نیز در همین وب سایت امکان پذیر است.
بررسی بازی های سنگین روی لپ تاپ های گیمینگ: تست و عملکرد
بهترین نسخه های شاهنامه فردوسی
لباس مخصوص زمستان برای کودکان