پارتیشن بندی سالن اداری چگونه انجام می‌شود؟

پارتیشن چیست؟

چیدمان دفتر کار تاثیر زیادی در عملکرد شرکت دارد. در طراحی این چیدمان با تقسیم صحیح فضاها با استفاده از پارتیشن، می‌توان راندمان شرکت را بالا برد. پارتیشن سیستم جدا کننده کاذبی است که با تقسیم فضاها، امکان تفکیک فعالیت افراد را فراهم می‌کند. کاربرد پارتیشن بندی فقط تفکیک فضا نیست و با مشخص کردن نیازهای مکان مورد نظر، می‌تواند نیازهای دیگری را برآورده کند. عایق بودن نسبت به صدا و حرارت، جنس مناسب برای نوع مکان، میزان ارتفاع و داشتن قابلیت جابجایی از مواردی است که در انتخاب نوع مناسب پارتیشن برای مکان‌های مختلف در نظر گرفته می‌شود.

مزایای پارتیشن بندی

استفاده از پارتیشن مزایای زیادی دارد که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم:

  • با طراحی مناسب، امکان دسترسی راحت‌تر افراد به فضاهای عمومی را میسر می‌کند؛
  • امکان ارتباط راحت‌تر کارکنان در حوزه کاری مرتبط را فراهم می‌کند؛
  • تمرکز بیشتر ایجاد می‌کند و مانع شلوغی محیط می‌شود؛
  • در فضاهای اختصاصی، کارمندان نسبت به مرتب کردن و دسته بندی وسایل دقت بیشتری می‌کنند؛
  • نصب راحتی دارد و به آسانی و سریع اجرا می‌شود؛
  • عایق صداست و از عبور سر و صدا جلوگیری می‌کند؛
  • گردش هوا و انتقال نور در فضاهای مشترک را امکان‌پذیر می‌سازد؛
  • بعد از نصب، قابلیت جداسازی و تغییر مدل مجدد را دارد؛
  • در ارتفاع‌های مختلف عرضه می‌شود؛
  • امکان تعمیر و تعویض دارد؛
  • امکان انتخاب رنگ‌های مختلف دارد؛
  • ضد آب و عایق حرارت است؛
  • مقرون به صرفه و بادوام است و برای مدت طولانی قابل استفاده می‌باشد.

چه فضاهایی به پارتیشن‌بندی نیاز دارند؟

فضاهای ورودی

استفاده از پارتیشن بهترین راه برای طراحی مناسب و بهتر فضاهای ورودی است که نقش مهمی در ظاهر محیط و دسترسی به فضاهای گوناگون دارند.

محدودیت متراژ

در مکان‌هایی که متراژ کمی دارند، با استفاده از پارتیشن می‌توان فضاهایی مجزا ایجاد کرد. پارتیشن‌های اداری متحرک، برای این فضاها مناسب هستند.

زیباسازی

در بعضی فضاها دیوارهای کج یا وجود ستون‌ها در محل نامناسب، مانع از ایجاد اتاقک‌های مورد نیاز و چیدمان مناسب می‌شود. پارتیشن این عیوب را می‌پوشاند.

طراحی و اجرای انواع پارتیشن با دیکا سازه

شرکت دیکا سازه، در طراحی و ساخت انواع پارتیشن اداری و پارتیشن شیشه‌ای تک جداره و دو جداره، طراحی و اجرای درب‌های اتوماتیک و بازسازی و خدمات دکوراسیون داخلی، شرکتی خوشنام است و تجربه و سابقه درخشان دارد. مجریان با تجربه و حرفه‌ای این شرکت با اجرای صحیح و اصولی پارتیشن بندی و در نظر گرفتن تقسیم فضا بدون ایجاد فضای مرده، نگرانی شما از محدودیت متراژ دفتر را برطرف می‌کنند.

انواع سبک‌های پارتیشن بندی اداری

برای طراحی پارتیشن‌بندی بهتر است ابتدا سبک دفتر را انتخاب کنیم.

  • در سبک طراحی دفتر پلان باز، فضای مجزایی برای کارمندان ایجاد نمی‌شود، دور سالن پارتیشن بندی شده و کارمندان با جمع شدن در کنار هم عملکردشان را به اشتراک می‌گذارند. دفتر پلان باز برای شرکت‌هایی که کار تیمی و گروهی دارند و کار کارمندان وابسته به هم است، مناسب می‌باشد.
  • سبک طراحی مدولار، برای دفاتری مناسب است که می‌خواهند درتغییر مدل اتاقک‌ها انعطاف پذیری داشته ‌باشند. در این سبک طراحی دیوارها و پانل‌ها به راحتی و با صرف وقت و انرژی کم، تغییر می‌کنند.

انواع متریال پارتیشن‌ها کدامند؟

  • پارتیشن شیشه‌ای حریم خصوصی کارمندان را بسته به مات یا شفاف بودن، مشخص می‌کند. سبک است، مانع ورود نور طبیعی نمی‌شود و امکان دید مدیریت نسبت به کارمندان را بدون حواس‌پرتی آنان، فراهم می‌کند. همچنین فضای بیرون از ساختمان نیز قابل مشاهده است و اثر مثبت در روحیه کارکنان دارد.
  • پارتیشن فریم لس شیشه‌ای اغلب تک جداره، سبک و با قابلیت عبور نور است. ساختار آن نسبتا مقاوم است و مانع از عبور صدا می‌شود. همچنین برای طراحی جدید انعطاف‌پذیر است ودر عین اشغال فضای کم، به ایجاد فضای اداری مدرن کمک می‌کند. این پارتیشن اداری قابلیت اجرا در کلیه زوایا، در دو نوع شیشه مات و شفاف، در ارتفاع کوتاه یا بلند و امکان استفاده از شِید را دارا می‌باشد.
  • پارتیشن‌های آلومینیوم اداری با آلیاژ سبک آلومینیوم برای قسمت قاب در پارتیشن‌های شیشه‌ای ساخته می‌شود، عمر زیادی دارد و سبک است. امکان رنگ‌آمیزی قاب، بر زیبایی و هماهنگی محیط می‌افزاید.
  • پارتیشن ترکیب پنل و شیشه از انواع شیشه و فریم آلومینیومی و پنل، در محل اتصال سقف و کف و دیوار تشکیل شده است.
  • پارتیشن‌های چوبی اغلب از جنس چوب صنوبر، کاج، بلوط و ماهون ساخته می‌شوند و مقرون به صرفه، بادوام و مقاومند. همچنین به پارتیشن ظاهری لوکس و زیبا می‌بخشند.
  • پارتیشن‌های تک جداره و دو جداره: پارتیشن‌های تک جداره مقرون به صرفه‌اند و نصب و اجرای ساده‌ای دارند. در عوض، پارتیشن‌های دوجداره، متشکل از دو لایه و عایق خوبی در برابر صدا و سرما و گرما هستند. همچنین از نوع تک جداره محکم‌ترند و به همین علت گفته می‌شود که در صورت امکان، بهتر است شیشه دوجداره و نشکن را انتخاب کنید.
  • متریال و رنگ از انتخاب‌های مهم هستند. از چوب، فلز و شیشه برای ساخت پنل استفاده می‌شود که رنگ هماهنگ با دکوراسیون و نیاز محیط انتخاب می‌شود.

۴ مرحله طراحی و نصب پارتیشن اداری

۱- بازدید اولیه از دفتر کار که با محاسبه ابعاد دقیق برای تقسیم‌بندی انجام می‌شود و طی آن فاکتورهای مهمی مانند تعداد اتاق‌ها، نور، پنجره و فضای کافی برای مکان‌های مختلف در نظر گرفته می‌شود. ۲- طراحی پانل‌های پارتیشن که انتخاب نوع، ابعاد پانل‌ها بر حسب اندازه‌های محیط و نوع تک یا دو جداره بودن در این مرحله انجام می‌شود. ۳- انتخاب رنگ و متریال که جنس آن می‌تواند از چوب، شیشه، ترکیب این دو یا فلز باشد و رنگ هم متناسب با دکوراسیون تعیین می‌شود. ۴- ساخت و نصب پانل‌ها که بر حسب سفارش مشتری تهیه می‌شود و پس از آماده شدن، طبق نقشه در محل تعیین شده قرار می‌گیرد.

کلیه مراحل ذکر شده توسط کارشناسان مجموعه دیکا سازه سروش انجام خواهد شد.

جمع‌بندی

استفاده از پارتیشن برای تفکیک فضاهای دفاتر کار مزایای مختلفی دارد؛ مانع شلوغی محیط می‌شود، عایق صدا است و تمرکز بیشتری برای کارمندان فراهم می‌کند. استفاده از پارتیشن اداری مقرون به صرفه است و به سرعت نصب می‌شود. در این مطلب درباره انواع پارتیشن بندی اداری، مزایا و مراحل نصب آن توضیح دادیم. کارشناسان مجرب دیکا سازه سروش با بازدید از دفتر کارتان، شما را برای انتخاب پارتیشن مناسب راهنمایی کرده و آن را از صفر تا صد اجرا می‌کنند.